Share

Dit keer waren het niet de Belgian Red Flames, OH Leuven, een beloftenteam van de Rode Duivels of de mannen van R. Union Saint-Gilloise die in het King Power Stadion at Den Dreef mochten aantreden. In het kader van de warmste week (of was het de koudste?) was het de beurt aan OHL Women om Club YLA partij te geven.

1.794 betalende toeschouwers in het stadion voor OHL Women – Club YLA waren meteen goed voor het record in het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het was bijzonder koud op zaterdagavond 17 december 2022 waardoor niet iedereen die tickets had gekocht (2.539) ook effectief naar het stadion kwam. Toch namen 1.794 mensen de moeite om voor het meest aantal toeschouwers ooit te zorgen bij een wedstrijd aan de top van het Belgische vrouwenvoetbal. En ze kregen meteen aktie en spektakel. Club YLA had na vijf minuten al een strafschop kunnen krijgen toen Sakina Ouzraoui in de zestien van OHL onderuit ging maar de scheidsrechter wuifde dat weg. Aan de overkant ging Marie Detruyer met de bal aan de haal, ze gaf voor en daar was meteen al Ella Van Kerkhoven die aan de eerste paal met het hoofd binnenkopte (1-0, 5de minuut).

Ella Van Kerkhoven kopte al vroeg in de wedstrijd het openingsdoelpunt tegen de touwen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vijf minuten later kwam de bal via Ella Van Kerkhoven bij Hannah Eurlings terecht. Zij had Marie Detruyer gezien in het centrum en in een mistig decor lag de 2-0 even later tegen de netten (10de minuut).

Marie Detruyer scoorde net de 2-0. Ze krijgt felicitaties van o.a. Hannah Eurlings! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Club YLA probeerde terug te slaan met een voorzet van Davinia Vanmechelen maar de kopbal van Rania Boutiebi was te zwak om Nicky Evrard te kunnen verontrusten (18de minuut). Even over het halfuur volgde dan een hoekschop op links voor de thuisploeg. Shari Van Belle zette zich achter de bal en die ging via de hak van Ella Van Kerkhoven volgens scheidsrechter Tim De Keyzer tegen de hand van Roosa Ariyo en dus floot hij strafschop. De Nederlandse Nurija Van Schoonhoven mocht onder begeleiding van het gejuich van de spionkop achter het doel de bal met rechts hoog in het kader trappen (3-0, 35ste minuut).

Nurija Van Schoonhoven scoorde vanop de strafschopstip tegen Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De score had voor de rust nog verder kunnen oplopen maar op aangeven van Hannah Eurlings vond Ella Van Kerkhoven eerst Jorijn Covent op haar weg (38ste minuut) en even later na een voorzet vanop links van Marie Detruyer vond mikte Ella tegen de buitenkant van de paal. Halfweg stond het 3-0.

Ella Van Kerkhoven treft kort voor de rust nog de paal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Coach Dennis Moerman was niet echt tevreden over die eerste helft want hij wisselde maar liefst drie speelsters. Liesa Capiau, Marith Decabooter en Saar Verdonck mochten invallen, Caitlin Lievens, Ludmila Matavkova en Rania Boutiebi bleven in de kleedkamer. En Club YLA had meteen succes. Margaux Martlé drong de zestien binnen en werd onderuit gehaald door Linde Veefkind. Tim De Keyzer, die er met zijn neus op stond, wees opnieuw naar de stip. Topschutster Davinia Vanmechelen zette zich nu achter de bal en trapte ondanks het gefluit van de Leuvense spionkop met rechts eenvoudig binnen (3-1, 48ste minuut).

Davinia Vanmechelen, die hier Marie Detruyer uitspeelde, kon de Brugse eer redden vanop de stip! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vijf minuten later zette Club YLA een nieuwe aanval op. De bal belandde via Roosa Ariyo bij Jody Vangheluwe maar zij vond in de korte hoek Nicky Evrard op haar weg (53ste minuut).

Nicky Evrard redt hier de poging van Jody Vangheluwe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vervolgens mikte mikte Davinia Vanmechelen ook nog eens op het dak van het doel (55ste minuut) en even over het uur trapte Roosa Ariyo na balverlies van OHL op aangeven van Davinia Vanmechelen nipt naast (62ste minuut). Dat was het beste van Club YLA in dit duel.

Roosa Ariyo hier met Nurija Van Schoonhoven (27) en Linde Veefkind in de rug had ook kunnen scoren voor Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Daarna nam het team van Jimmy Coenraets opnieuw over. Ella Van Kerkhoven bediende centraal Marie Detruyer. De jonge belofte speelde eerst nog Liesa Capiau uit en trapte vervolgens met links zuiver binnen (4-1, 64ste minuut).

Marie Detruyer trapte zopas nummer vier tegen de netten. Doelvrouw Jorijn Covent en de verdediging van Club YLA is kansloos! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vier minuten later stuurde Ella Van Kerkhoven nu Hannah Eurlings diep. Zij ging voorbij doelvrouw Jorijn Covent maar Saar Verdonck was goed verder gelopen om een vijfde doelpunt te voorkomen (68ste minuut). In de 72ste minuut ging de ingevallen Nikée Van Dijk op aangeven van Hannah Eurlings alleen op weg naar doel maar Jorijn Covent pakte de bal knap uit de voeten van de Leuvense spits. Een kwartier voor affluiten kwam de Brugse goallie opnieuw goed tussen na een voorzet vanop links van Estée Cattoor en naar doel gekopt door Ella Van Kerkhoven. Via de handen van Covent ging de bal nog tegen de paal (75ste minuut).

Shari Van Belle speelt de bal naar voor.  OHL Women gaat op zoek naar nog een doelpunt! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Even later werd er ook nog een poging van Charlotte Cranshoff na een hoekschop van Shari Van Belle van de lijn gered maar het vijfde doelpunt kwam er toch. Via Nikée Van Dijk en Ella Van Kerkhoven belandde de bal centraal bij de ingevallen Debby Coenraets en de zus van de coach kon de bal met links en via de onderkant van de lat in doel trappen (5-1, 83ste minuut).

Debby Coenraets gaat aanleggen voor het vijfde doelpunt van OHL Women. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

OHL Women kwam door de ruime overwinning tegen Club YLA opnieuw alleen aan de leiding in de Women’s Lotto Super League. Het gaat de jaarwisseling in met 37 punten uit 13 duels (vorig seizoen was dat uit 14 duels), dat is er eentje meer dan RSC Anderlecht (vorig seizoen waren dat er 4 meer na 14 wedstrijden) dat op zaterdag 14 januari 2022 meteen de eerstvolgende tegenstander is. Club YLA staat voorlopig op de vierde plaats met 23 punten uit 14 wedstrijden. KAA Gent Ladies volgt op 1 punt, Standard op 2 maar met twee wedstrijden minder gespeeld. Club YLA is op de eerste speeldag na nieuwjaar meteen vrij voor het de week nadien naar Standard trekt en op het einde van januari 2023 nog SC Eendracht Aalst Ladies ontvangt.

OHL Women mocht terecht vieren na een mooie overwinning in het King Power at Den Dreef Stadion! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – 15de speeldag:

OHL Women – Club YLA 5-1 (rust: 3-0);

Doelpunten: 5′ Ella Van Kerkhoven 1-0, 10′ Marie Detruyer 2-0, 35′ Nurija Van Schoonhoven 3-0 op strafschop, 48′ Davinia Vanmechelen 3-1 op strafschop, 64′ Marie Detruyer 4-1, 83′ Debby Coenraets 5-1.

U kan een samenvatting van de wedstrijd bekijken via:

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren en David Catry rond deze wedstrijd via:

Sportpix.be

Lees ook nog over het toeschouwersrecord via:

Website OH Leuven

En bekijk ook nog:

Sporza.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share