De vriestemperaturen zorgden ervoor dat de 15de en laatste speeldag in de eerste klasse voor de winterstop niet volledig kon worden afgewerkt. Het duel tussen de beloftenteams van KAA Gent Ladies en Standard werd vooraf al afgeblazen en ook de wedstrijd tussen de ‘futures’ van RSC Anderlecht en ASE De Chastre werd vanwege een te gevaarlijk geworden veld met vrees voor zware blessures in het begin van de tweede helft stopgezet.

VC Moldavo won nu ook op bezoek bij KVC Westerlo Ladies! Foto – (c) VC Moldavo

Kontich won moeizaam thuis tegen FW Diksmuide Merkem en het gaat zo de winterstop in als leider met 37 punten uit 14 wedstrijden. Het beloftenteam van Standard, dat dus niet in actie kwam, volgt op 3 punten. KSK Voorwaarts Zwevezele is derde met 29 punten uit 15 duels, VC Moldavo werd vierde met 27 punten uit 15 wedstrijden na een overwinning op bezoek bij KVC Westerlo, dat terugvalt naar de vijfde plaats met 26 punten uit 15 duels.

De competitie ligt nu stil tot en met zondag 8 januari 2023 als ASE De Chastre het thuis mag opnemen tegen Wuustwezel!

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 15de speeldag in eerste klasse:

KSK Voorwaarts Zwevezele – Ren AEC Mons Ladies 4-3 (rust: 3-3);

Doelpunten: 8′ Charlien Ver Eecke 1-0, 18′ Margot Cartage 1-1, 28′ Stephanie Curnelle 1-2, 29′ Machteld Vandenbroucke 2-2, 38′ Céline Cornez 2-3, 41′ Eva Deparck 3-3, 78′ Céline Vandekerckhove 4-3 op strafsschop.

Kontich – FW Diksmuide Merkem 2-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 26′ Jelien De Laet 1-0, 88′ Kimberly Ramandt 1-1, 90′ + 3′ Janne Huysmans 2-1.

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

KVK Tienen – Wuustwezel 3-2 (rust: 1-0);

Doelpunten: 2′ Louise Scheers 1-0, Laura Speeckaert 1-1, Tine Van Roie 1-2, 89′ Maren Sempels 2-2, 90′ Paulien Stas 3-2.

KRC Genk Ladies B – SV Zulte Waregem B 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

KVC Westerlo Ladies – VC Moldavo 0-2 (rust: 0-2);

Doelpunten: 10′ Bo Schepkens 0-1, 32′ Louise Dauwen 0-2.

KAA Gent Ladies B – Standard B uitgesteld;

RSC Anderlecht B – ASE De Chastre Stopgezet bij 1-0 na 2 minuten in de 2de helft;

Doelpunt: 40′ Diana Quévy 1-0.