Share

Verrassend nieuws bij tweedeklasser RWDM Girls waar Imane El Rhifari, speelster van de eerste ploeg en ook coach van de jongeren, beslist heeft om na 12 jaar een punt te zetten achter haar samenwerking met de club. Imane, die de voorbije maanden ook communicatieverantwoordelijke was, maakte op maandagavond 26 december 2022 op haar facebookaccount bekend dat ze de club verlaat!

imane El Rhifari tijdens de opwarming voor een oefenwedstrijd! Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens

Daar staat het volgende geschreven:

Na 12 jaar is het voor mij om diverse redenen tijd om de pagina RWDM Girls te sluiten.

Allereerst wil ik alle mensen bedanken die mij hebben gesteund, mij hebben helpen groeien op voetbalgebied en in mijn dagelijks leven. Al die eerlijke en oprechte mensen met wie ik al die jaren met veel plezier heb samengewerkt. 🙏🏽❤️

Ik wil ook de spelers bedanken die ervoor gezorgd hebben dat ik deze passie wil voortzetten. Ondanks de ups en downs, hebben je glimlach, je levensvreugde en je motivatie me in staat gesteld om veel dingen te doorstaan ​​​​en te overwinnen, daarvoor zal ik je altijd dankbaar zijn. Weet in ieder geval dat ik er altijd voor je zal zijn 🙏

Ik dank ook de uitzonderlijke ouders die ik heb gehad tijdens al mijn jaren als coach, bedankt voor het vertrouwen in mij en bedankt om mij te steunen. 🙏🏽😘

Imane El Rhifarie met sportmanager en damescoördinator Ramzi Bouhlel na haar 100ste wedstrijd voor het eerste team van RWDM Girls! Foto – (c) RWDM Girls

Ik kom nu terug op de redenen waarom ik me uit de club terugtrek.

Ik ben iemand die gehecht is aan principes en waarden.

Helaas vind ik deze principes en waarden niet meer terug binnen de club of de directie.

Na een aantal maanden geduld in de hoop dat dingen zouden veranderen en dat sommige mensen zichzelf in vraag zouden stellen of hun verantwoordelijkheid zouden nemen, begreep ik eindelijk dat het nooit zal gebeuren, dus besloot ik alles stop te zetten. Moe van valse excuses, moe van hypocrisie en stop met het slachtoffer te worden van bepaalde woorden, zodat sommige mensen hun verantwoordelijkheid niet hoeven te nemen.

In tegenstelling tot wat we je willen doen geloven, NEE ik heb de RWDM-meiden niet verlaten voor een sanctie die ik niet accepteerde. 😉

Ik ben het slachtoffer geweest van verschillende onrechtvaardigheden, ondanks dat ik altijd heb geaccepteerd om te zwijgen en te accepteren voor het welzijn van de kinderen. Maar op een gegeven moment moet je weten hoe je stop moet zeggen. Bovendien wil ik verduidelijken dat ik geen probleem heb met de club, maar alleen met bepaalde mensen.

Ondanks deze zeer moeilijke laatste maanden waarin ik verschillende kritieken, verschillende ongegronde beschuldigingen en felheid heb ondervonden tijdens verschillende vergaderingen, ben je stormachtig jegens mij.

Het geluk dat ik de afgelopen 12 jaar heb gehad in de club van mijn hart zal me nooit worden afgenomen omdat jullie ouders, jullie mijn eerlijke en oprechte teamgenoten en collega’s en vooral jullie kinderen. Ze zullen het geluk dat je me hebt gegeven nooit kunnen vernietigen!! Heel erg bedankt! 🤍🖤❤️

Zie ook nog via:

Fb Imane El Rhifari

Lees ook nog over RWDM Girls via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

Share