Share

Op zaterdag 31 december 2022, de laatste dag van het jaar, konden we toch nog wat vrouwenvoetbal in de Belgische nationale kranten bespeuren. We geven U een kort overzicht wat er in welke rubriek en bij welke krant nog te lezen viel

Tessa Wullaert in de kleuren van haar nieuwe club in Nederland! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Sportwereld in Het Nieuwsblad pakte op pagina 8 en 9 uit met de Sportquiz ‘Dit was 22 in 50 vragen’. Dit keer kon men daar maar liefst 9 vragen over het voetbal terugvinden en dat ging van de arbitrage op het WK Voetbal, Lionel Messi, de Rode Duivels, over Thibaut Courtois bij Real Madrid, bekerwinnaar KAA Gent, landskampioen Club Brugge en Arnar Vidarsson. Daarnaast waren er ook 2 vragen (vragen 20 en 41) over het vrouwenvoetbal.

Bij vraag 20 lezen we: Tessa Wullaert wordt kampioen met Anderlecht maar vertrekt naar een club uit Nederland. Welke? Het keuzemenu bestond uit a) Twente, b) Fortuna Sittard of c) Utrecht.

Vraag 41 ging als volgt: De Red Flames plaatsten zich op het EK Vrouwenvoetbal voor de kwartfinales, maar dat is het eindstation. Door welk land worden ze uitgeschakeld. In het keuzemenu stond a) Italië, b) Zweden of c) Noorwegen.

Janice Cayman, de Gouden Schoen van 2022, sprak haar wensen uit voor 2023! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***In de rubriek ’23 wensen voor 2023′ in Het Laatste Nieuws mochten niet alleen Paul Van Himst en Marc Degryse als ex-voetballers hun wensen voor 2023 meedelen. Ook de Gouden Schoen uit het vrouwenvoetbal van het voorbije jaar, het nummer 23 van Olympique Lyonnais Janice Cayman mocht dat op pagina 9 van die krant doen.

Janice Cayman liet het volgende noteren:

“Ik hoop dat de mensen in 2023 wat minder afzien, dat ze wat beter de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Sportief hoop ik met Olympique Lyon in 2023 nog wat prijzen te kunnen winnen en met de Red Flames de stijgende lijn voort te zetten. Jammer genoeg gaan we in 2023 niet naar het WK.”

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

Share