Share

Met het oog op de hervatting van de Women’s Lotto Super League stonden er een aantal oefenwedstrijden op het programma het voorbije weekend. Daarnaast werden er ook twee inhaalwedstrijden gespeeld. Eentje in de eerste klasse en een andere in de tweede klasse A. Hieronder kan U de uitslagen bekijken.

***Eerste klasse:

ASE De Chastre – Wuustwezel 0-4 (rust: 0-1);

Doelpunten: 5′ Tinne Van Den Bergh 0-1, 51′ Tine Van Roie 0-2, 68′ Tinne Van Den Bergh 0-3, 73′ Ilona Beyers 0-4.

Kontich is de leider in de eerste klasse met 37 punten uit 14 duels voor het beloftenteam van Standard dat 34 punten heeft uit 14 wedstrijden. KSK Voorwaarts Zwevezele is derde mete 29 punten uit 14 duels. Onderaan is Wuustwezel nu 13de met 15 punten uit 14 duels. KVK Tienen is 14de met 12 punten uit 15 wedstrijden, het beloftenteam van SV Zulte Waregem is 15de met 10 punten uit 15 duels en ASE De Chastre blijft 16de en laatste zonder punten uit 14 wedstrijden.

***Tweede klasse A:

Club Brugge B – K. Olsa Brakel 7-0;

In de stand heeft herfstkampioen KHO Wolvertem Merchtem halfweg 34 punten uit 13 duels. Het beloftenteam van Club Brugge heeft nu op de tweede plaats 31 punten uit 13 wedstrijden. KVE Drongen is derde met 30 uit 13 voor Eendracht Mazenzele Opwijk 29 uit 13 en KVK Svelta Melsele 28 uit 13. Onderaan heeft Dames VK Egem op de 11de plaats 8 punten uit 13 duels, dat zijn er evenveel als het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem. Olsa Brakel blijft 13de met 7 punten, ASP Club Havinnes staat 14de en laatste zonder punten!

Uitslagen oefenwedstrijden:

PSV Eindhoven – SV Zulte Waregem 3-0;

FC Alken (2de klasse B) – KVC Westerlo Ladies 2-2;

OHL Women – Excelsior Rotterdam (Azerion Eredivisie, Ned) 8-1;

SC Eendracht Aalst Ladies – De Tukkers (hoofdklasse Ned) 2-0;

KVK Tienen (1ste klasse) – Sporting de Charleroi 0-4;

Ren. AEC Mons Ladies (1ste klasse) – Club YLA 1-9;

RSC Anderlecht – KV Mechelen 4-0;

Stefania Vatafu moest na 2 gele kaart het veld verlaten in de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Opmerkelijk: Stefania Vatafu werd in dit duel, zondagnamiddag kort voor de Brusselse derby bij de mannen tussen RSC Anderlecht en R. Union SG in de Jupiler Pro League, na 68 minuten uit het veld gestuurd omdat ze voor de bal ging staan bij een vrije trap. Vijf minuten voordien kreeg ze ook al geel voor het vasthouden van een tegenstander! De scheidsrechter was Ariane Waegemans, die zelf ook voetbal speelt bij R. Union SG!

Foto – (c) Olympique Lyonnais!

***Belgisch Gouden Schoen Janice Cayman lukte in de 1/16de finales van de Franse beker 2 doelpunten voor Olympique Lyonnais op bezoek bij Rodez waar er met 0-8 gewonnen werd. Janice scoorde de 0-1 na 4 minuten op aangeven van Eugénie Le Sommer en de 0-6 in de 80ste minuut een voorzetschot vanop de rechterflank!

Bekijk de goals uit Rodez – Lyon 0-8 via:

Fb Olympique Lyonnais

Foto – (c) HAC Féminines

Lisa Lichtfus bleef op de bank bij de kwalificatie van Dijon voor de achtste finales. Haar club won met 0-2 op bezoek bij streekgenoot Saint-Vit, een ploeg uit de R1 het derde niveau in Frankrijk. Silke Demeyere (links op de foto) tenslotte moest bij Le Havre kort voor de aftrap op bezoek bij haar ex-club Rijsel afzeggen met een blessure. Bij de rust stond het nog 0-0 maar na een spannende tweede helft won Le Havre uiteindelijk met 2-3! Silke Demeyere zit met Le Havre in de trommel voor de loting van de achtste finales! Daar vinden we 10 ploegen uit de D1 Arkema terug (naast Rodez thuis tegen Lyon ging ook Paris FC onderuit bij Stade de Reims 5-3), 5 ploegen uit de Franse 2de klasse (RC Lens, Olympique de Marseille, Metz, Nantes, Thonon-Evian) en 1 ploeg uit de R1 namelijk AS Cannes.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share