Share

De UEFA heeft op maandag 9 januari 2023 Equals online gezet. Het is een zesdelige documentaire die te zien is op UEFA.tv die de snelle opkomst van het vrouwenvoetbal tegen de achtergrond van een recordbrekend UEFA Women’s EURO 2022 onderzoekt. Ook Tessa Wullaert, de topschutster aller tijden bij de Belgian Red Flames, komt aan bod.

Tessa Wullaert spreekt al in de eerste aflevering van Equals over de druk die er is sinds de coverage van het vrouwenvoetbal toeneemt! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In deze documentaire onderzoeken de makers de snelle opkomst van het vrouwenvoetbal in heel Europa en de uitdagingen die er nog zijn, tegen de achtergrond van een recordbrekend UEFA Women’s EURO 2022, dat afgelopen zomer het publiek over de hele wereld in de ban hield.

Nadine Kessler bedankte alle speelsters voor de medewerking tijdens UEFA Women’s Euro. Het zorgt ervoor dat de kijker een realistische kijk krijgt op het gebeuren! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nadine Kessler, UEFA-directeur vrouwenvoetbal, zei over de serie: “Ik ben de spelers ongelooflijk dankbaar die hun verhalen en emoties voor deze serie deelden tijdens het historische UEFA Women’s EURO 2022 van afgelopen zomer. Daarom geeft EQUALS kijkers ongekende toegang met de topsterren in onze sport, van de hoogste hoogtepunten tot de laagste dieptepunten. Fans zullen het spel ervaren als nooit tevoren en een beter begrip krijgen van de opwindende toekomst die voor het vrouwenvoetbal in het verschiet ligt.”

Alexia Putellas, tweevoudig winnares van de Women’s Ballon d’Or, komt uiteraard ook aan bod in de documentaire Equals! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Elke aflevering heeft een hoofdthema waarin spelers van alle 16 teams die hebben deelgenomen aan het UEFA Women’s EURO 2022 (van Ada Hegerberg via Alexia Putellas over Sveindis Jonsdottir tot Tessa Wullaert) openhartig hun ervaringen en meningen delen en ook de weg voor toekomstige ontwikkeling bespreken.

Lees meer hierover via:

Website UEFA.com

Bekijk alle afleveringen via UEFA TV:

UEFA.tv

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share