Share

In de zestiende finales van de Franse beker, de Coupe de France Féminine, stond er met Lille OSC – Le Havre AC een leuke affiche op het programma. De Belgische Silke Demeyere keerde immers, net als haar ploeggenote Salomé Elisor trouwens, terug naar het noorden van Frankrijk voor een wedstrijd tegen de club waar ze maar liefst 6 jaar voetbalde, één keer kampioen werd in de tweede klasse groep A in 2017 en één keer de bekerfinale speelde in 2019 in Châteauroux tegen Olympique Lyon.

Ze was echter niet honderd procent fit en tijdens de opwarming voelde ze aan dat voor de volle honderd procent spelen er niet in zat. Dus stapte ze kort voor de aftrap met die melding naar coach Frédèric Gonçalves die zijn speelster die in de heenronde in de Franse D1 acht wedstrijden speelde en één keer scoorde, een doelpunt op de 5de speeldag op bezoek bij Soyaux, dan maar uit voorzorg verving door Christy Gavory, de ex-speelster van RC Lens. 

Bekijk een samenvatting van Lille – Le Havre in de Franse beker dankzij Vrouwenteam TV:

Voor 290 toeschouwers in Villeneuve d’Ascq werd het 2-3 na doelpunten van Lorena Azzaro voor de thuisploeg (1-0, 58ste minuut), dan Kelly Gadéa (1-1, 60ste minuut) en Kelsey Aroujo (1-2, 63ste minuut) voor de bezoekers. Carla Polito trapte de bordjes dan terug in evenwicht (2-2, 77ste minuut)  en in de toegevoegde tijd kopte Salomé Elisor, die de voorbije 3 seizoenen voor Rijsel uitkwam het doelpunt van de kwalificatie tegen de netten (2-3, 90ste + 4′ minuut).

Luister naar Christy Gavory (Le Havre) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Rachel Saidi (coach Lille OSC) dankzij Vrouwenteam TV:

In de volgende ronde gaat Le Havre op zondag 29 januari 2023 op bezoek bij een andere team uit de D1 Arkema namelijk Fleury, dat in de competitie halfweg op de vijfde plaats staat met 18 punten uit 11 duels. Le Havre zelf stond na de heenronde op een 8ste plaats met 13 punten uit 11 duels en het hervat de D1 Arkema op zaterdag 14 januari 2023 met een uitwedstrijd op bezoek bij Guingamp. De week nadien mag Le Havre in het mooie Stade Océane met Paris FC, de derde in de stand na de heenronde, ontvangen.

Lisa Lichtfus, titularis in de competitie bij Dijon, kwam niet in actie tijdens de overwinning van Dijon op bezoek bij streekgenoot Saint-Vit (0-2). In de achtste finale ontvangt Dijon de herfstkampioen en bekerhouder PSG. Janice Cayman scoorde twee keer voor Lyon op bezoek bij Rodez (0-8). Zij mag het in de volgende ronde met Lyon thuis opnemen tegen Montpellier!

Bekijk ook nog het doelpunt van Silke Demeyere op bezoek bij Soyaux met dank aan FFF TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share