Op zondag 16 oktober 2016 stond voor het trio Belgen bij Rijsel een verplaatsing naar Boulogne-sur-Mer op het programma terwijl in onze buurlanden van de andere Belgian Red Flames alleen Tessa Wullaert in actie kwam.

Lille OSC won in de D2 Féminine groupe A met maar liefst 0-7 op bezoek bij Boulogne-sur-Mer. Bij de rust stond het 0-3 na goals van Justine Bauduin (10de minuut), Marine Dafeur (35ste minuut) en Jana Coryn (0-3, 38ste minuut), meteen haar 5de competitiegoal dit seizoen. Na de rust trapte het team van captain Maud Coutereels nog 4 keer raak via Charlotte Sailly (48ste minuut), Heline Pegoraro (75ste minuut) en een dubbel van Justine Bauduin (54ste en 90ste + 2′ minuut) die zo 3 keer scoorde in dit duel. Rijsel is leider in de Franse tweede klasse A met nu 16 op 18. Het heeft 2 punten voorsprong op Stade Brest, 4 op Rouen en 5 op Saint-Maur, de volgende tegenstander van Rijsel op zondag 30 oktober 2016!

Tessa Wullaert, die aan de aftrap stond in Hoffenheim, won met haar club VfL Wolfsburg met 1-2. De Belgian Red Flame speelde 77 minuten vooraleer ze bij een 1-1-stand vervangen werd door Zsanett Jakabfi. Duits international Alexandra Popp scoorde een laat winnend doelpunt in Hoffenheim in de 89ste minuut! VfL Wolfsburg blijft na 5 speeldagen 2de op 2 punten van leider Turbine Potsdam dat nog altijd het maximum heeft!

Justien Odeurs kwam niet in actie met FF USV Jena op bezoek bij 1.FFC Frankfurt. De vaste doelvrouw van de Belgian Red Flames kon dus ook niet verhinderen dat Jackie Groenen in de 73ste minuut het winnende doelpunt scoorde voor 1.FFC Frankfurt!

In de 2de Bundesliga Noord kwam Jessy Atila deze keer met Herforder SV niet in actie op bezoek bij de beloften van VfL Wolfsburg waar met 5-0 verloren werd.

In Nederland won FC Twente met 3-0 tegen ADO Den Haag dankzij doelpunten van Lineth Beerensteyn (14de minuut), Eshly Bakker (52ste minuut) en Maruschka Waldus (81ste minuut). Vlak voor de rust bij een stand van 1-0 miste Yvette van der Veen een strafschop voor de bezoekers. Belgian Red Flame Lenie Onzia kwam niet in actie.

Nog melden dat in Zweden Linköpings FC landskampioen is geworden na 0-2-winst op bezoek bij Vitssjö. Eerste achtervolger Rosengard (met Marta) kan hen met nu 48 punten tegenover 56 niet meer bijhalen na thuisverlies tegen Eskilstuna United 1-2. Belgian Red Flame Lorca Van De Putte, die de volledige wedstrijd speelde, verloor met Kristianstads DFF met 2-1 op bezoek bij Pitea. Met nog 2 speeldagen voor de boeg staat Kristianstads DFF op de 10de plaats samen met Mallbacken (13 punten), Umea is 12de en laatste met 11 punten. Kristianstads DFF moet nog naar Kvarnsveden en het speelt op de laatste speeldag thuis tegen rechtstreeks degradatieconcurrent Umea.

Tine De Caigny werd na 81 minuten vervangen in het duel met Valerenga tegen titelverdediger Lilleström waar met 3-0 verloren werd na goals van Marte Berget (11de minuut), Sherida Spitse op strafschop (12de minuut) en Sophie Roman Haug (77ste minuut). Tine Schryvers kwam niet in actie op bezoek bij het team dat afgelopen donderdag 13 oktober 2016 nog onderuit ging in de UWCL bij PSG! LSK Kvinner heeft op 2 speeldagen voor het einde van de competitie met 56 punten 4 punten voorsprong op de enige overgebleven titelconcurrent Avaldsnes. Valerenga staat veilig op de 10de plaats met 17 punten uit 20 duels!

Luister naar interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal: