Share

Royal Ixelles Sporting Club is geen bekende naam in het Belgische voetbal alhoewel het een van de oudere clubs in ons land is. Opgericht in 1909 heeft het stamnummer 42. Het mannenteam speelt in de eerste provinciale Brabant ACFF en sinds enkele jaren is het ook actief in de provinciale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal.

R. Ixelles SC op een dinsdagavond op bezoek bij R. Union SG! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Royal Ixelles Sporting Club of Elsene voetbalt in de eerste provinciale Brabant ACFF en het zorgde in het begin van het seizoen voor een opmerkelijk resultaat want het won op vrijdag 23 september 2022 onder leiding van coach Ronald Hullebroeck als eerste team een officiële wedstrijd (1-0 dankzij een goal van Muna Traub) tegen het vrouwenteam van Union, dat begin vorig seizoen helemaal opnieuw met vrouwenvoetbal begon in de laagste reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal. Tot op heden is geen enkel ander team daarin geslaagd. Op dinsdag 10 januari 2023 speelden ze opnieuw tegen R. Union SG maar nu op verplaatsing. Het was uitkijken wat het deze keer zou worden.

Bekijk de reportage rond R. Ixelles SC op bezoek bij R. Union SG dankzij Vrouwenteam TV:

Op dinsdagavond 10 januari 2023 liet het vrouwenteam van R. Union SG zich geen tweede keer verrassen. Bij de rust stond het al 4-0 in een wedstrijd die uiteindelijk op 8-1 zou eindigen. De bezoekers scoorden dankzij een owngoal. Ze namen de nederlaag goed op, denken vooral terug aan de heenwedstrijd en kijken verder vooruit naar de volgende wedstrijden in de eerste provinciale Brabant ACFF.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: U kan het vrouwenteam van R. Ixelles SC aan het werk zien in principe op vrijdagavond in het Stade Albert Demuyter aan de Rue Volta 18 in Ixelles (Elsene).

Share