Share

Belgian Red Flame Lenie Onzia kan zich met haar club FC Twente opmaken voor een nieuwe ontmoeting met FC Barcelona. Voor het tweede jaar op rij immers heeft de Nederlandse landskampioen in de achtste finales van de UWCL de trots van Catalonië geloot!

Vorig seizoen lokte de heenwedstrijd in de achtste finales van de UWCL tussen FC Twente en FC Barcelona 15.637 toeschouwers naar de Grolsch Veste. Daarmee was het de best bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd ooit in Nederland want het record stond op 13.109 voor vrouwelijk Oranje tegen Italië in Den Haag! Dit seizoen kan dus in aanloop naar het EK 2017 in Nederland nog beter gedaan worden want dit keer zal het om de terugwedstrijd gaan op woensdag 16 of donderdag 17 november 2016 in Enschede. De heenwedstrijd is op 9 of 10 november 2016 in Barcelona.

Voor Tessa Wullaert en VfL Wolfsburg staat in de achtste finales de Zweedse vice-kampioen Eskilstuna United op het programma met de heenwedstrijd in Zweden. Titelverdediger Lyon neemt het op tegen de Zwitserse kampioen FC Zürich.

Dit zijn alle achtste finales in de UWCL:
PSG – BIIK-Kazygurt;
FC Barcelona – FC Twente;
Slavia Praag – Rosengard;
Manchester City – Bröndby;
Brescia – Fortuna Hjörring;
Lyon – FC Zürich;
Eskilstuna United – VfL Wolfsburg;
Bayern München – Rossiyanka.

De heenwedstrijden zijn op woensdag 9 en donderdag 10 november 2016, de terugwedstrijden op woensdag 16 en donderdag 17 november 2016.
De finale is op donderdag 1 juni 2017 in het Cardiff City Stadium in Wales!

Lees nog meer over de loting voor de achtste finales van de UWCL:
Website UEFA – UWCL

Luister naar speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share