Afgelopen weekend stond in het Belgische vrouwenvoetbal de 4de ronde in de Beker van België op het programma. Drie wedstrijden eindigden op strafschoppen terwijl er ook nog in Dames VK Egem – Moldavo waar er een winnaar was nog strafschoppen werden genomen.

Sofie Vanhooren zorgde in Dames VK Egem – Moldavo nog voor de rust voor het beslissende doelpunt (1-0, 41ste minuut) en de kwalificatie maar nadat de scheidsrechter het einde van de wedstrijd had gefloten werd er nog eventjes vanop de strafschopstip verder gedaan. Elke ploeg trapte 9 keer en zo werd het 4-5 voor Moldavo dat wel uitgeschakeld is …

Sofie Vanhooren matchwinnaar voor Dames VK Egem tegen Moldavo! Foto - (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Sofie Vanhooren matchwinnaar voor Dames VK Egem tegen Moldavo! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ondertussen beten de tweedeklassers flink van zich af in de 4de ronde van de Beker van België want zowel Club Brugge thuis tegen Kontich als Sterrebeek op bezoek bij Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage plaatsten zich voor de volgende ronde vanop de strafschopstip. Ook KV Mechelen mocht nadat ze nog slechts met 9 op het veld stonden op bezoek bij SV Zulte Waregem nog aan de strafschoppenepiloog beginnen.