Share

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 januari 2023 stonden er voor het eerst in deze nieuwe jaargang opnieuw volledige speeldagen op het programma in de eerste klasse, de tweede klasse A en B en de Women’s Lotto Super League. Hieronder kan U een overzicht met alle uitslagen bekijken.

***Eerste klasse – 16de speeldag:

KSK Voorwaarts Zwevezele – VC Moldavo 1-4;

KRC Genk Ladies B – Wuustwezel 5-3;

KAA Gent Ladies B – ASE De Chastre 4-0;

KVK Tienen – Standard B stopgezet (laat in de wedstrijd bij een stand van 2-1 want de verlichting werkte aan één kant van het veld niet meer);

RFC de Liège – FW Diksmuide Merkem 1-1;

Bekijk de samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

KVC Westerlo Ladies – Kontich 1-5;

RSC Anderlecht B – Ren. AEC Mons Ladies 1-1;

Op zondag 15 januari 2023 om 15 uur:

OH Leuven B – SV Zulte Waregem B 4-1;

Kontich blijft leider met 40 punten uit 15 duels. Het beloftenteam van Standard volgt op 6 punten maar met een wedstrijd minder gespeeld. VC Moldavo wordt derde met 30 punten uit 16 wedstrijden, eentje meer dan KSK Voorwaarts Zwevezele. Het beloftenteam van KRC Genk is vijfde met 27 punten uit 16 duels. Onderaan geen verandering. Wuustwezel blijft 13de met 15 punten, KVK Tienen heeft er voorlopg 12, het beloftenteam van SV Zulte Waregem 10 maar uit 16 duels, ASE De Chastre is 16de en laatste zonder punten na 15 wedstrijden.

***Tweede klasse A – 14de speeldag:

Club Brugge B – KSV Bredene 6-0;

Dames VK Egem – ASP Club Havinnes 19-0;

Olsa Brakel – KVE Drongen 0-2;

SV Noorse – VVC Brasschaat 0-1;

Eendracht Mazenzele Opwijk – Svelta Melsele 0-1;

KHO Wolvertem Merchtem – SV Sottegem 3-2;

FW Diksmuide Merkem B – Bosdam Beveren 3-1;

Herfstkampioen KHO Wolvertem Merchtem blijft leider met 37 punten uit 14 wedstrijden. Het beloftenteam van Club Brugge volgt op 3 punten, KVE Drongen op 4. Svelta Melsele heeft als vierde 31 punten, Eendracht Mazenzele Opwijk is vijfde met 29 punten. Onderaan staan Dames VK Egem, het beloftenteam van FW Diksmuide Merkem en SV Noorse vanaf de 10de plaats allen op 11 punten maar SV Noorse won het minst (slechts 2 keer). Olsa Brakel is 13de met 7 punten, ASP Club Havinnes blijft ook na 14 duels laatste zonder gescoorde goals en zonder punten.

***Tweede klasse B – 14de speeldag:

KVV Vosselaar – BX Brussels 5-3;

FC Alken – EFA Manhay 23-1;

RWDM Girls – Sporting de Charleroi B 6-0;

Ren. AEC Mons Ladies B – Sibret 3-3;

RUS Loyers – Sint-Truiden VV 4-0;

Standard C – KV Mechelen B 5-3;

FC Irlande Auderghem – FWS Woluwe B 2-6;

Herfstkampioen FC Alken blijft na een overwinning met dubbele cijfers leider met het maximum van de punten 42 op 42. Het beloftenteam van KV Mechelen en RUS Loyers volgen allebei op 9 punten! Onderaan hebben Sint-Truiden en het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies 10 punten uit 14 wedstrijden. BX Brussels is 12de met 8 punten, FC Irlande Auderghem 13de met 7 punten en EFA Manhay 14de en laatste met 4 punten uit 14 duels.

***Women’s Lotto Super League – 16de speeldag:

KRC Genk Ladies – SC Eendracht Aalst Ladies 2-0;

FWS Woluwe – KAA Gent Ladies 3-0;

Op zaterdag 14 januari 2022:

OHL Women – RSC Anderlecht 0-0;

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard, RSCA TV en Eleven Sports:

SV Zulte Waregem – KV Mechelen 2-0;

Standard – Sporting de Charleroi 5-0;

Club YLA bye;

De top van het klassement blijft ongewijzigd maar OHL Women moest voor een tweede keer punten afgeven. De herfstkampioen blijft wel leider met 38 punten uit 14 duels, dat is er eentje meer dan titelverdediger RSC Anderlecht dat 37 punten telt uit evenveel duels. KRC Genk staat met 31 punten uit 14 wedstrijden comfortabel op de derde plaats. Deze teams lijken zeker van een ticket voor de play-offs. Daaronder wordt het nog strijden met Standard en Club YLA, die allebei 23 punten hebben maar de vrouwelijke Rouches hebben nog een wedstrijd te goed. KAA Gent Ladies is 6de met 22 punten uit 15 wedstrijden en het ziet SV Zulte Waregem terugkomen tot op 2 punten en een wedstrijd minder gespeeld. Fémina White Star Woluwe staat nu knap op de 8ste plaats met 13 punten uit 15 wedstrijden. KV Mechelen heeft als 9de 8 punten, Sporting de Charleroi 6 punten allebei uit 15 duels. SC Eendracht Aalst Ladies sluit de rij met 3 punten uit 13 duels.

***In Engeland hervatte de Barclays Women’s Super League. Belgian Red Flame Justine Vanhaevermaet scoorde kort voor het uur na een hoekschop met het hoofd voor Reading op bezoek bij Everton de 2-1. Ze kon echter niet verhinderen dat het uiteindelijk 3-2 werd voor de thuisploeg. Yana Daniëls mikte voor Liverpool bij een 2-0-achterstand tegen Manchester United een schot nipt over het doel van Marie Earps. Manchester United won uiteindelijk met 6-0 met goals van Lucia Garcia, Alessia Russo, Hayley Ladd, Emma Koivisto’s (de Finse met een eigen doelpunt), Martha Thomas en Rachel Williams. De pas aangeworven Amber Tysiak kwam nog niet in actie voor West Ham United thuis tegen Manchester City. Het werd 0-1 na een doelpunt van de Jamaicaanse spits Khadija Shaw (50ste minuut)! Aston Villa won op zaterdag al tegen Tottenham met 2-1 dankzij goals van Kenza Dali (34ste minuut) en Rachel Daly (38ste minuut) nadat Bethany England de Spurs op voorsprong had gebracht (28ste minuut), Arsenal en Chelsea hielden het in de topaffiche op 1-1 na goals van Kim Little op strafschop (67ste minuut) en een late gelijkmaker van Sam Kerr (89ste minuut). Leicester City pakte de eerste punten van het seizoen in het King Power Stadium tegen Brighton werd het 3-0 dankzij goals van Aileen Whelan (45ste minuut), Sam Tierney (48ste minuut) en Monique Robinson (69ste minuut).

***In Frankrijk keerde de inmiddels moeder geworden Amel Majri na 1 jaar 3 maanden en 13 dagen terug op een voetbalveld. Ze viel bij Olympique Lyonnais op bezoek bij Soyaux na 75 minuten in voor Dammaris Egurrola. Zes minuten eerder was ook Janice Cayman ingevallen voor Szombath. Lyon won met 0-3 dankzij goals van Vanessa Gilles met het hoofd (37ste minuut), Amandine Henry met de voet (40ste minuut) en Wendie Renard met het hoofd (72ste minuut). Silke Demeyere viel na 54 minuten in bij Le Havre dat van een 2-0-achterstand terugkwam op bezoek bij Guingamp waar het uiteindelijk nog 2-2 werd. Lisa Lichtfus, dit seizoen titulairs in het doel bij Dijon, verloor op bezoek bij Bordeaux met 2-0. De andere resultaten op het hoogste niveau in Frankrijk waren Paris Saint-Germain – Rodez 1-0, Paris FC – Fleury 0-2 en Montpellier – Reims 2-0. PSG heeft in de stand 32 punten uit 12 duels, Olympique Lyonnais 31. Dan volgen Montpellier 22 punten, Fleury en Paris FC 21 punten, Bordeaux 18 punten en Stade de Reims 17 punten. Le Havre is 8ste met 14 punten, Dijon 9de met 8 punten. Dijon houdt voorlopig nog Guingamp (8 punten), Soyaux (5 punten) en Rodez (5 punten) achter zich.

Davina Philtjens hield Juventus op een gelijkspel! Foto – (c) Sassuolo

In Italië snoepte Davina Philtjens, die de volledige wedstrijd speelde, met Sassuolo 2 punten af van titelverdediger Juventus. Het werd 1-1 na doelpunten van Cecilia Salvai (1-0, 52ste minuut) en een late gelijkmaker van Manuela Sciabica waarbij de mee opgerukte Belgian Red Flame de assist gaf (1-1, 90ste + 1′ minuut). Juventus heeft nu als tweede 28 punten uit 13 duels, dat zijn er 5 minder dan leider AS Roma dat met 1-7 won op bezoek bij Fiorentina, dat samen met Inter op een gedeelde 3de plaats 25 heeft. AC Milan is vijfde met 22 punten, Pomigliano 6de met 13 punten. Sassuolo is voorlopig 7de met 11 punten. Het houdt Como (10 punten), Sampdoria (10 punten) en Parma (6 punten) achter zich.

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan FICG TV:

Bekijk foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share