Share

Het was uitkijken naar de hervatting van de Women’s Lotto Super League met meteen na nieuwjaar op de 16de speeldag de topaffiche tussen herfstkampioen en titelfavoriet OHL Women tegen titelverdediger RSC Anderlecht onder leiding van Dave Mattheus. Decor van het gebeuren was de Banqup Academy in Oud-Heverlee en ook die kon dit weekend net als bij de heenmatch in het Lotto Park niet aan de wind en de regen ontsnappen.

Een handshake tussen beide coaches Jimmy Coenraets (OHL Women) en Dave Mattheus (RSC Anderlecht) voor deze topaffiche. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het werd een wedstrijd waarin beide teams onder het toeziend oog van bondscoach Ives Serneels uitgingen van een stevige organisatie, speelden met veel inzet, maar waarin vooral (en dat is toch een bijzonder groot euvel op dit niveau) de creativiteit ontbrak. OHL Women had onder leiding van Jimmy Coenraets al meteen kunnen scoren toen Laura Deloose de bal verspeelde en die via Marie Detruyer en Ella Van Kerkhoven bij de alleen doorspurtende Jill Janssens terechtkwam maar alleen voor het doel van Justien Odeurs besloot de Belgian Red Flame nipt naast (4de minuut). Verder in de eerste helft trapte eerst Marie Detruyer van ver met links naast voor de thuisploeg (18de minuut), vond Sarah Wijnants aan de overkant doelvrouw Nicky Evrard, dit jaar favoriet voor de Gouden Schoen, op haar weg (23ste minuut) en mikte Jill Janssens op aangeven van Estée Cattoor, nadat zowel Sarah Wijnants, Nurija Van Schoonhoven als Laura Deloose de bal in het centrum hadden gemist, nog met links over het bezoekende doel! (36ste minuut). Op slag van rust redde Shari Van Belle een bal op de lijn van Silke Vanwynsberghe na een hoekschop van Laura De Neve. Halfweg stond het nog altijd 0-0.

Shari Van Belle redde net voor de rust een bal op de lijn! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ook in de tweede helft ontbrak het aan een vonk, een geniale ingeving, iets wat deze wedstrijd had kunnen doen openbreken. Het schot van Stefania Vatafu na de rust was te zwak om Nicky Evrard te verontrusten (50ste minuut), Anderlecht claimde handspel toen Sari Kees een bal via de voet tegen de arm kreeg (52ste mnuut), Charlotte Tison mikte een bal over doel (53ste minuut), Sarah Wijnants vond de Leuvense doelvrouw op haar weg (65ste minuut) en ook een poging van de ingevallen Mariam Abdulai Toloba was niet succesvol (76ste minuut). OHL Women moest het doen met een schot van de ook al ingevallen Hannah Eurlings dat naast ging (77ste minuut) maar eigenlijk te weinig om de titelverdediger te kunnen verontrusten! Kort voor het einde kregen we dan eigenlijk nog het gevaarlijkste moment van de tweede helft toen Sarah Wijnants, die even voordien nog een poging naast had zien gaan, de bal kreeg van Esther Buabadi, van de zijlijn naar binnentrok en dan met links uithaalde. Nicky Evrard moest dit keer echt attent zijn en de bal in hoekschop duwen of de drie punten waren alsnog mee naar Brussel gegaan (90ste + 1′ minuut).

Sarah Wijnants was het gevaarlijkst voor RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het bleef dus 0-0 in een matige topper tussen titelpretendent OHL Women en titelverdediger RSC Anderlecht. Beide teams lijken mekaar niet te zullen loslaten tot en met de play-offs en dat zorgt er dan wel voor dat deze competitie en de titelstrijd spannend blijft!

Bekijk de samenvatting van dit duel dankzij OHL Women / Eleven Sports:

Bekijk de samenvatting van dit dankzij Christophe Evrard / RSCA TV / Eleven Sports:

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem en David Catry rond OHL Women – RSC Anderlecht :

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: In de andere wedstrijden op zaterdagnamiddag 14 januari 2023 won SV Zulte Waregem thuis tegen KV Mechelen met 2-0 en was Standard de betere in het Waalse duel tegen Sporting de Charleroi. Daar was de eindstand 5-0! Vrijdagavond won KRC Genk Ladies al thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies met 2-0 en verraste FWS Woluwe in het Fallonstadion KAA Gent Ladies. De vrouwelijke Buffalo’s verloren met maar liefst 3-0!

 

 

Share