Herfstkampioen R. Union SG mocht in de eerste provinciale Brabant ACFF na de winterstop bij de hervatting van de competitie beginnen met een thuiswedstrijd. Op het sportcomplex Charles Picqué aan de Joseph Bensstraat in Ukkel ontving het op dinsdag 10 januari 2023 met Royal Ixelles Sporting Club het enige team waartegen het in de korte geschiedenis sinds ze opnieuw met het vrouwenvoetbal begonnen zijn verloren hadden. Dat gebeurde op vrijdag 23 september 2023. Het werd toen 1-0 na een vroeg doelpunt van Muna Traub.

Luister naar Alice Mul (R. Ixelles SC) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Muna Traub (R. Ixelles SC) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Rachel Depature (R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Ariane Waegemans (R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

U kan een samenvatting van het duel R. Union SG – R. Ixelles SC bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Dit keer had het team van coach Thomas Otuszewski minder moeite om afstand te nemen van de tegenstander. Het werd na een ruststand van 4-0 uiteindelijk 8-1. Voor de rust scoorden Nawal Touzani (1-0, 28ste minuut) Rachel Depature (2-0, 30ste minuut), Charline Deswaelf (3-0, 38ste minuut) en nadat ze eerst nog de paal had getroffen (41ste minuut) opnieuw Rachel Depature (4-0, 45ste minuut). In de tweede helft zorgde Jordan Henrotin eerst ongewild voor een owngoal (4-1, 46ste minuut) vooraleer het doelpuntenfestival van de thuisploeg een vervolg kende dankzij Charline Deswaelf (5-1, 47ste minuut), opnieuw Charline Deswaelf met een strafschop (6-1 58ste minuut), Rachel Depature 7-1, 59ste minuut) en ook nog een owngoal van Marilyne Van Meerbeeck (8-1, 68ste minuut).

R. Union SG vlak na de winterstop voor de thuiswedstrijd tegen R. Ixelles SC! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Door de winst bleef R. Union SG leider met nu 42 punten uit 15 duels. Dat zijn er 4 meer dan het provinciale team van FWS Woluwe, de volgende tegenstander van R. Union SG op zaterdag 14 januari 2022 om 18 uur. Royal Ixelles Sporting Club stond na deze wedstrijd op een gedeelde vijfde plaats met het beloftenteam van ASE De Chastre. Beide teams haalden voorlopig 29 punten uit 15 duels en moeten voorlopg nog RUS Lasne Ohain (31 punten) en RAS Jodoigne (34 punten) laten voorgaan.

Royal Ixelles SC, het team dat in de heenronde van de eerste provinciale Brabant ACFF, won tegen R. Union SG! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict