Share

KAA Gent Ladies eindigde het jaar 2022 in euforie want het won in de Ghelamco Arena het rechtstreekse duel met als inzet play-off 1 tegen SV Zulte Waregem dankzij een doelpunt van Amber Maximus. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was dan op bezoek bij Fémina White Star Woluwe en dat leek uiteindelijk net als vorig seizoen overigens weer een moeilijkere horde om te nemen dan verwacht

Selina Gijsbrechts speelt de bal diep voor FWS Woluwe, Alixe Bosteels kijkt toe. KAA Gent Ladies was niet op de afspraak in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Lag het voor sommigen misschien aan de examens of hadden ze de dag voordien iets te gretig naar de wedstrijd van de mannelijke Buffalo’s in de kwartfinale van de Beker van België op bezoek bij Union (daar verloor het team van trainer Hein Vanhaezebrouck kansloos met 4-0) gekeken? Moeilijk te zeggen maar KAA Gent Ladies was op vrijdagavond 13 januari 2023 echt niet op de afspraak in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe. Al vroeg in de wedstrijd noteerden we Gents balverlies op het middenveld bij Bodil van den Heuvel en ook Nia Elyn kon dat niet meer herstellen waardoor uiteindelijk Céline Verdonck de linkerkant van het strafschopgebied mocht binnengaan. Het nummer 27 van Fémina White Star zette vervolgens voor en daar was Anaëlle Wiard sneller op de bal dan Emma Van Britsom en Fran Meersman om het eerste doelpunt van 2023 in de Women’s Lotto Super League tegen de netten te trappen (1-0, 5de minuut).

De Women’s Lotto Super League is pas hervat en Anaelle Wiard heeft al gescoord voor FWS Woluwe tegen KAA Gent Ladies! Lies Bongaerts komt haar feliciteren. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Elf minuten later stond het al 2-0. Céline Verdonck mocht nu op rechts Lies Bongaerts op weg naar doel zetten en de ex-speelster van o.a. OH Leuven en KV Mechelen trapte met rechts knap naast de Gentse doelvrouw Riet Maes binnen (16de minuut). Vier minuten voor de rust dan toch even de bezoekers met een kort genomen hoekschop van Alixe Bosteels naar Fran Meersman en haar voorzet vanop links werd in de zestien verlengd door Fleur Van Daele maar Willeke Willems was attent. En dan belandde een bal van Lotte Michiels in de zestien bij Lies Bongaerts. Zij geraakte met inzet en duelkracht voorbij captain Chloë Van Mingeroet, Bodil van den Heuvel en Nia Elyn en kon uiteindelijk alleen voor doelvrouw Riet Maes met rechts ook binnentrappen (3-0, 45ste minuut). FWS Woluwe zat halfweg al op rozen net als Union in de Croky Cup de avond voordien!

De omhaal van Marie Bougard in de tweede helft van FWS Woluwe – KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De tweede helft was eigenlijk overbodig want deze situatie kon KAA Gent Ladies op zo’n off-day eigenlijk niet meer rechttrekken. Het bleek ook want nadat de ingevallen Isabella Dekker zich toch even kon doorzetten op links maar afgestopt werd door doelvrouw Willeke Willems miste Jasmien Mathys de rebound en werd de kopbal van Amber Maximus door Taika De Koker onschadelijk gemaakt (71ste minuut). Twee minuten later noteerden we nog een spektaculaire omhaal van Marie Bougard na een door Anaëlle Wiard doorgetikte hoekschop van Céline Verdonck (73ste minuut). Fémina White Star Woluwe werd voor hun verbetenheid, inzet, durf en lef eindelijk eens beloond met doelpunten en ook punten. Het team met de de enige vrouwelijke coach in de Women’s Lotto Super League (Audrey Demoustier) mocht dan ook terecht de drie punten bijschrijven in het klassement waardoor het nu op de achtste plaats met 13 punten voorlopig al iets meer afstand neemt van de achtervolgers. KAA Gent Ladies vergat de riante uitgangspositie van voor de wedstrijd te verbeteren. Met een niet zo eenvoudig programma voor de boeg zal het duidelijk nog alle zeilen moeten bijzetten wil het na de reguliere competitie ook echt play-off 1 halen.

Luister naar Lies Bongaerts (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Anaëlle Wiard (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Audrey Demoustier (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond FWS Woluwe – KAA Gent Ladies via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog op vrijdagavond 13 januari 2022 won KRC Genk Ladies de thuiswedstrijd tegen SC Eendracht Aalst Ladies met 2-0.

 

Share