Share

Vanaf vrijdag 13 januari 2023 wordt er opnieuw voetbal gespeeld in de Women’s Lotto Super League maar de topaffiche van de 16de speeldag staat zaterdagnamiddag 14 januari 2023 op het programma met het duel tussen herfstkampioen en leider OHL Women tegen titelverdediger en bekerhouder RSC Anderlecht.

De wedstrijd tussen de beide titelpretendenten staat vanaf 13 uur 30 op het programma aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee of tegenwoordig beter bekend als de Banqup Academy en is ook te zien op Eleven Sports. Beide teams hebben zich tijdens de winterstop versterkt met een nieuw gezicht uit Scandinavië. Vorig seizoen kwam de Zweedse Amanda Johnsson-Haahr naar OHL Women nu is het de Noorse verdediger Ina Gaudal die LKS Kvinner verliet om haar geluk in België te beproeven. Ook vrouwelijk paars-wit kreeg, ondanks de precaire financiële situatie bij de club van voorzitter Wouter Vandenhaute, versterking. Laura Juul Hansen kwam net als Technisch directeur Jesper Fredberg en trainer Brian Riemer bij de mannen over uit Denemarken waar ze voor Sundby BK actief was. Voordien speelde ze voor FC Nordsjaellend (2019-20), werd ze kampioen met HB Koge (2021) en speelde ze voor Brondby (2021-22). Interessant om weten is verder dat Ella De Vries, zoals eerder al aangekondigd naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland mag als assistent-VAR. Zij was op het WK 2015 in Canada nog aanwezig als assistent-scheidsrechter op het veld. Dat is de functie die ze nu zaterdag ook bij de topaffiche in Oud-Heverlee zal uitoefenen.

Amanda Johnsson-Haahr verliet de voorbije zomer OHL Women en trok naar het Noorse LSK Kvinner! Foto – (c) LSK Kvinner

Ook bij andere clubs zijn er enkele nieuwe gezichten. Frieke Temmerman trok van Club YLA terug naar SC Eendracht Aalst Ladies en is speelgerechtigd voor de competitiewedstrijd van vrijdagavond op bezoek bij KRC Genk Ladies. Club YLA trok met de Zweedse centrale verdediger Sejde Abrahamsson een vervangster aan. Zij kwam over van Slavia Praag waar ze dit seizoen in twee wedstrijden in totaal een goed kwartier mocht proeven van voetbal in de UEFA Women’s Champions League. Daarnaast kwam ook middenveldster Lara Schenk de ploeg versterken omdat Ellen Martens na vele jaren stopte bij Club YLA. Lara Schenk zat op de bank bij Duitsland toen zij in 2017 Europees kampioen werden bij de jeugd. Ze is afkomstig van Hannover, speelde bij de jeugd van VfL Wolfsburg en ze studeerde in de Verenigde Staten aan de Harvard University waar ze voetbalde voor Crimson.

Ellen Martens nam na 10 seizoenen afscheid van Club Brugge! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Verder kwam er uit Frankrijk versterking voor SV Zulte Waregem met Myriam Benlazar, een Algerijnse international die eerder op het hoogste niveau speelde voor ASPTT Albi (2015-2018) en later in de lagere reeksen bij Toulouse (2018-19), OGC Nice (2019-20) en AJ Auxerre (2021-22). Ook bij KV Mechelen, de tegenstander nu zaterdag 14 januari 2023 op The Farm, mogen we enkele nieuwkomers bijschrijven. Het zijn Lore Nuyens, die overkwam van KAA Gent Ladies, en de Nederlandse Senna El Messaodui (ex-DSC en ex-Excelsior).

Algerijns international Myriam Benlazar is in 2023 nieuw bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) SV Zulte Waregem

Als we nog meegeven dat inmiddels ook bekend is geworden dat het stopgezette duel tussen Standard en SV Zulte Waregem op woensdag 8 februari 2023 vanaf 20 uur helemaal herspeeld moet worden dan kan U met een volledige update aan het vervolg van de competitie in de Women’s Lotto Super League beginnen.

***Dit is het programma van de 16de speeldag op vrijdag 13 januari 2023 om 20 uur 30:

KRC Genk Ladies – SC Eendracht Aalst Ladies;

FWS Woluwe – KAA Gent Ladies;

Op zaterdag 14 januari 2022:

OHL Women – RSC Anderlecht (13u30, Banqus Academy en live op Eleven Sports)

SV Zulte Waregem – KV Mechelen (15u30);

Standard – Sporting de Charleroi (16u);

Club YLA bye;

***Dit is de stand vooraf na de vijftiende speeldag:

OHL Women 13-37 (48-6);

RSC Anderlecht 13-36 (50-14);

KRC Genk Ladies 13-28 (29-11);

Club YLA 14-23 (40-26);

KAA Gent Ladies 14-22 (24-23);

Standard 12-20 (25-13);

SV Zulte Waregem 13-17 (11-21);

FWS Woluwe 14-10 (15-35);

KV Mechelen 14-8 (9-35);

Sporting de Charleroi 14-6 (10-45);

SC Eendracht Aalst 12-3 (6-43);

***De topschutters voor het begin van 2023 zijn:

16 goals:

Davinia Vanmechelen (Club YLA);

Davinia Vanmechelen is de topschutster in de Women’s Lotto Super League met voorlopig 16 doelpunten achter haar naam! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

12 goals:

Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Ella Van Kerkhoven (OHL Women);

10 goals:

Lore Jacobs (RSC Anderlecht);

Lore Jacobs (links) en Marie Minnaert (rechts) zijn voorlopig de beste schutters bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

9 goals:

Noémie Gelders (Standard);

8 goals:

Marie Detruyer (OHL Women);

7 goals:

Nikée van Dijk (OHL Women), Joy Kersten (KRC Genk Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Perrine Balant (Sporting de Charleroi);

Amber Maximus scoorde op het einde van 2022 in de Ghelamco Arena haar zevende goal van het seizoen voor KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bekijk de volledige lijst via:

Vrouwenteam.be

Lees meer over Ella De Vries via:

Vrouwenteam.be

En via:

Website KBVB / RBFA

Bekijk foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share