Share

Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 januari 2023 stonden er in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal volledige speeldagen op het programma. Dit weekend geen afgelastingen op  in de eerste klasse, in de tweede klasse A en in de Women’s Lotto Super League. In de tweede klasse B werd er wel een duel uitgesteld. Hieronder kan U een overzicht met alle uitslagen bekijken.

***Eerste klasse – 18de speeldag:

KSK Voorwaarts Zwevezele – KVC Westerlo Ladies 3-1;

KVK Tienen – Ren. AEC Mons Ladies 2-2;

KAA Gent Ladies B – VC Moldavo 3-2;

KRC Genk Ladies B – ASE De Chastre 5-1;

RFC de Liège -Wuustwezel 1-1;

SV Zulte Waregem B – FW Diksmuide Merkem 2-2;

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

RSC Anderlecht B – Kontich 1-4;

Gespeeld op zondag 29 januari 2023:

OH Leuven B – Standard B 2-1;

Kontich breidde dankzij de winst op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht zijn voorsprong verder uit. Het heeft nu 46 punten uit 17 wedstrijden, dat zijn er ondertussen al 12 meer dan het beloftenteam van Standard, dat 34 punten uit 15 duels telt en verloor bij de ‘Futures’ van OH Leuven. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies is derde met 32 punten uit 17 wedstrijden en een beter doelsaldo van KSK Voorwaarts Zwevezele dat evenveel punten telt.

***Tweede klasse A – 16de speeldag:

Olsa Brakel – Dames VK Egem 4-3;

Club Brugge B – FC Bosdam Beveren 6-1;

ASP Club Havinnes – SV Sottegem 0-9;

VVC Brasschaat – Svelta Melsele 2-1;

VVC Brasschaat, hier met Melissa Vinckx, zorgde voor thuiswinst tegen KVK Svelta Melsele! Foto – (c) VVC Brasschaat / Chris De Swerdt

Eendracht Mazenzele Opwijk – KVE Drongen 0-3;

SV Noorse – KSV Bredene 3-4;

FW Diksmuide Merkem B – KHO Wolvertem Merchtem 0-4;

Het beloftenteam van Club Brugge is leider met 40 punten uit 16 duels en een beter doelsaldo dan KHO Wolvertem Merchtem, dat evenveel punten telt. KVE Drongen staat knap op de 3de plaats op 1 punt van dit duo. Svelta Melsele heeft als vierde 34 punten uit 16 duels en Eendracht Mazenzele Opwijk is vijfde met 32 punten.

***Tweede klasse B – 16de speeldag:

KVV Vosselaar – EFA Manhay 1-0;

FWS Woluwe B – KV Mechelen B 0-4;

FC Alken – RWDM Girls 0-0;

RWDM Girls (hier in het wit) is de eerste ploeg die punten afsnoept van leider Alken! Het deed dat in een uitwedstrijd met een gelijkspel zonder tegengoals! Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens

RUS Loyers – Sporting de Charleroi B 5-1;

Ren. AEC Mons Ladies – Sint-Truiden VV 2-1;

Standard C – Sibret afgelast;

FC Irlande Auderghem – BX Brussels 2-2;

FC Alken heeft na het 0-0-gelijkspel tegen RWDM Girls niet langer het maximum. Het blijft wel leider met 46 punten uit 16 duels en een ruime voorsprong op de eerste achtervolger en dat is het beloftenteam van KV Mechelen, dat 37 punten telt uit evenveel duels. RUS Loyers is derde met 36 punten uit 15 wedstrijden. Het derde team van Standard is vierde met 32 punten uit 15 wedstrijden, KVV Vosselaar staat op de vijfde plaats met 28 punten uit 15 wedstrijden.

***Women’s Lotto Super League – 18de speeldag:

Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht 0-4;

Bekijk de video met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

FWS Woluwe – OHL Women 0-2;

Op zaterdag 28 januari 2023:

KAA Gent Ladies – Standard 1-4;

Club YLA – SC Eendracht Aalst Ladies 6-1;

KV Mechelen – KRC Genk Ladies 0-4;

SV Zulte Waregem bye;

***Inhaalwedstrijd van de 15de speeldag op woensdag 1 februari 2023 om 20u30:

SC Eendracht Aalst Ladies – Standard;

OHL Women blijft leider met nu 44 punten uit 16 duels. Titelverdediger RSC Anderlecht volgt op 1 punt met evenveel wedstrijden. Beide teams zijn inmiddels mathematisch zeker van deelname aan play-off 1! KRC Genk staat op de 3de plaats met nu 34 punten uit 16 wedstrijden. Het heeft nog een punt nodig om mathematisch zeker te zijn van play-off 1. Standard klom naar de 4de plaats met nu 26 punten uit 14 duels, Club YLA is 5de met 26 punten uit 15 wedstrijden. KAA Gent Ladies zakt terug naar plaats 6 en het heeft nu 25 punten uit 17 duels. SV Zulte Waregem is zevende met 20 punten uit 15 wedstrijden en het is het enige team dat nog in aanmerking komt voor een ticket voor play-off 1. Daaronder zijn alle teams zeker van deelname aan play-off 2 te beginnen met Fémina White Star Woluwe dat op de 8ste plaats staat met 13 punten uit 16 wedstrijden. KV Mechelen staat 9de met 9 punten uit 16 wedstrijden, Sporting de Charleroi 10de met 6 punten uit 16 duels. SC Eendracht Aalst Ladies tenslotte heeft als 11de en laatste 4 punten uit 14 duels.

Bekijk foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share