Leider Kontich ging zaterdagavond 28 januari 2023 op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht terwijl de eerste achtervolger, het beloftenteam van Standard, pas zondagnamiddag in actie kwam uit bij het beloftenteam van OH Leuven.

Zarah Tallieu zette het beloftenteam van RSC Anderlecht vroeg op voorsprong maar nog voor de rust had het team van coach Karim Didi de situatie omgedraaid dankzij goals van Lucinda Michez, Amy Littel en Jana Janssens. In de slotfase zette Jelien De Laet de eindstand op het bord (1-4). Kontich liep door deze winst uiteindelijk verder uit in het klassement omdat het beloftenteam van Standard op zondag 29 januari 2023 met 2-1 verloor bij het beloftenteam van OH Leuven. Nog in de achtervolging kwam het beloftenteam van KAA Gent Ladies van een 0-2-achterstand bij de rust terug om het duel thuis tegen VC Moldavo te winnen!

***Eerste klasse – 18de speeldag:

KSK Voorwaarts Zwevezele – KVC Westerlo Ladies 3-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 14′ Britt Labro 0-1, 31′ Machteld Vandenbroucke 1-1, 66′ Tess Veegaete 2-1, 87′ Jolien Vandepitte 3-1.

KVK Tienen – Ren. AEC Mons Ladies 2-2 (rust: 1-1);

Doelpunten: 1′ Louise Scheers 1-0, 5′ Margot Cartage 1-1, 48′ Manon Leclercq 1-2, 57′ Linde Janssens 2-2.

KAA Gent Ladies B – VC Moldavo 3-2 (rust: 0-2);

Doelpunten: 25′ Louise Dauwen 0-1, 41′ Minke Plate 0-2 owngoal, 57′ Anouk De Jaegher 1-2, 70′ Anouk De Jaegher 2-2, 86′ Lotte Engels 3-2.

KRC Genk Ladies B – ASE De Chastre 5-1 (rust: 3-0);

Doelpunten:  1′ Thirsa De Meester 1-0, 37′ Wen Yue Bauwens 2-0, 44′ Thirsa De Meester 3-0, 55′ Thirsa De Meester 4-0, 59′ Anouk Versluijs 5-0, 75′ Agnes Marie Claire Nkada

RFC de Liège -Wuustwezel 1-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 31′ Lize Peeters 0-1, 67′ Emilie Denoz 1-1.

Emilie Bernard schiet naar doel in het duel tussen RFC de Liège en Wuustwezel! Foto – (c) Martin Domingues-Gonçalves / Fb Martin Domi’s Photos

SV Zulte Waregem B – FW Diksmuide Merkem 2-2 (rust: 1-0);

Doelpunten: 9′ Lisa Lefere 1-0 op strafschop, 65′ Lisa Lefere 2-0, 83′ Sofie Huyghebaert 2-1, 90 + 2′ Amélie Verbeke 2-2 op strafschop.

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

RSC Anderlecht B – Kontich 1-4 (rust: 1-3);

Doelpunten: 5′ Zarah Taillieu 1-0, 18′ Lucinda Michez 1-1, 22′ Amy Littel 1-2, 37′ Jana Janssens 1-3, 85′ Jelien De Laet 1-4.

Gespeeld op zondag 29 januari 2023:

OH Leuven B – Standard B 2-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 18′ Debby Coenraets 1-0, 20′ Katho Ceulemans 2-0, 36′ Enora Matté 2-1.