Share

Ook in het vrouwenvoetbal is er sinds kort meer aandacht voor de jeugd. Zo is men bij R. Union SG bij het begin van vorig seizoen ook gestart met vrouwelijke jeugdteams op te leiden. Aline Deneumoustier, die zelf voor het eerste elftal van vrouwelijk Union uitkomt, speelt daarbij een belangrijke rol.

Sirine Alla (tweede van links) scoorde zopas een doelpunt tegen het jongensteam van ES Brainoise! Foto – (c) John Hebleut

Het oudste team de WU16, dat ook recent in de achtste finales van de Beker van België thuis speelde tegen Standard en verloor in een wedstrijd over 4 helften van 20 minuten, komt dit seizoen uit in een regionale reeks bij de jongens U14. Ze spelen daar om sneller vooruitgang te kunnen boeken. Geen makkelijke opgave maar als je spreekt met speelsters die de internationale top haalden toch wel de beste opleiding van allemaal alhoewel er in België sinds kort ook een jeugdcompetitie voor meisjes is en dat zij nu ook daar de kans krijgen om vooruitgang te boeken.

Luister naar Aline Deneumoustier (R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

U kan dit vrouwelijke jeugdteam van R. Union SG aan het werk zien op het Sportcomplex Charles Picqué aan de Joseph Bensstraat in Ukkel of eventueel ook in de nog te spelen uitwedstrijden.

De WU16 van R. Union SG vlak voor hun bekerduel in januari 2023 tegen Standard! Foto – (c) John Hebleut

Bekijk de kalender via:

Website RBFA / KBVB

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share