Share

Op vrijdag 27 januari 2023 stonden titelverdediger RSC Anderlecht en competitieleider en herfstkampioen OHL Women al op het veld voor hun wedstrijd van de 18de speeldag in de Women’s Lotto Super League. De andere teams kwamen op zaterdag 28 januari 2023 in actie.

Sarah Wijnants, hier met Stefania Vatafu, lukte een dubbel voor RSC Anderlecht op bezoek bij Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

RSC Anderlecht had zoals verwacht niet al te veel moeite om twee weken later net als OHL Women met dezelfde cijfers te gaan winnen op bezoek in Marcinelle bij Sporting de Charleroi. Het werd daar 0-4 dankzij goals van Sarah Wijnants en Charlotte Tison (die naar eigen zeggen de voorzet van Laura Deloose nog aanraakte) voor de rust en opnieuw Sarah Wijnants en Esther Buabadi in de tweede helft. Het team met de beste aanval in deze competitie won zo tegen het team dat de slechtste verdediging heeft.

Taika De Koker overhandigde namens FWS Woluwe bloemen aan kersvers Gouden Schoen Nicky Evrard! Op de achtergrond ziet U Eric Bott, schepen van sport in Sint-Lambrechts-Woluwe en Jean-Jacques Collin, de voorzitter van FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op deze vrijdag was het echter vooral uitkijken naar het duel van OHL Women op bezoek bij Fémina White Star Woluwe. De leider met kersvers Gouden Schoen Nicky Evrard in de goal maar ook met captain Sari Kees (3de bij haar eerste nominatie voor deze trofee) en verder Hannah Eurlings (9de) en Jill Janssens (10de) in de rangen. Nicky Evrard kreeg bloemen van de thuisploeg uit handen van Taika De Koker, de captain van FWS Woluwe. Maar in tegenstelling tot KAA Gent Ladies bij de vorige wedstrijd liet de leider zich niet verrassen in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe waar het al vroeg op een dubbele voorsprong kwam na doelpunten van Ella Van Kerkhoven (0-1, minuut) en Nikée Van Dijk (0-2, minuut). Nog voor de rust trof Hannah Eurlings de lat en dat was ook het geval in de tweede helft voor Nikée van Dijk. Het bleef bij 0-2, een magere maar wel verdiende zege voor het team van Jimmy Coenraets.

Nikee Van Dijk scoorde en trof de lat voor OHL Women op bezoek bij FWS Woluwe, hier met captain Taika De Koker! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Standard won makkelijker dan verwacht op bezoek bij KAA Gent Ladies. Voor de rust lukte de attente Hanne Merkelbach twee doelpunten eerst na een verdwaalde terugspeelbal van Nia Elyn (0-1, 16de minuut) en vervolgens in de rebound nadat doelvrouw Riet Maes een poging van Noémie Gelders wist af te stoppen (0-2, 24ste minuut). Maud Coutereels zorgde vervolgens even over het het halfuur (32ste minuut) met een vrije trap voor de 0-3-ruststand. In de tweede helft had Fran Meersman op aangeven van Alixe Bosteels kunnen scoren maar de poging van de linksachter stuitte op Hillary Damman (73ste minuut). Minder dan een kwartier voor tijd drong Justine Blave het strafschopgebied binnen. Haar voorzet werd door Sinine Bouharat weggewerkt maar Nadège François stond op de goede plaats om de bal met rechts en in één tijd tegen de netten te trappen (0-4, 77ste minuut). In de slotfase kon KAA Gent Ladies toch nog de eer redden toen Maurane Marinucci een voorzet van Fleur Van Daele in eigen doel devieerde (1-4, 90ste minuut). Standard won verdiend, KAA Gent Ladies zit in een fase van opbouw en dat is te merken.

De speelsters van Standard nemen een winfie na het bezoek aan KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het duel in Aalter tussen Club YLA en SC Eendracht Aalst Ladies was nauwelijks begonnen of de bal ging al op de stip na een fout van Frieke Temmerman op Jody Vangheluwe. Ludmila Matavkova zette de strafschop feilloos om (1-0, 2de minuut). Even later rondde Celien Guns een voorzet van Sakina Ouzraoui mooi af om de score te verdubbelen (2-0) en vervolgens mocht Club YLA nog een tweede strafschop nemen nadat Frieke Temmerman nu Sakina Ouzraoui onderuit haalde. Davinia Vanmechelen scoorde zo halfweg de eerste helft haar 17de competitiegoal van het seizoen (3-0). Frieke Temmerman vroeg wellicht af wat ze stond te doen op het veld van Aalter tot ze even later na een voorzet vanuit een stilstaande fase vanop links met het hoofd kon scoren tegen haar ex-club (3-1). Op aangeven van Davinia Vanmechelen trapte Sakina Ouzraoui kort na de rust met rechts het vierde doelpunt voor Club YLA tegen de netten (4-1). Vervolgens zorgde Davinia Vanmechelen nog voor een tweede assist toen ze Lyndsey Van Belle aan de tweede paal vond en de ex-speelster van KAA Gent Ladies met rechts nummer vijf binnentrapte (5-1). Na een hoekschop vanop links van de ingevallen Jade Heida kopte Ariyo nog het zesde doelpunt tegen de netten. 6-1 dat was de eindstand in Club YLA – SC Eendracht Aalst!

Davinia Vanmechelen was thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies goed voor een doelpunt en twee assists! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KRC Genk Ladies kwam al vroeg op voorsprong bij KV Mechelen dankzij een goal van Gwen Duijsters (0-1) en zij was het ook die kort voor de rust de score verdubbelde (0-2). Nog in de eerste helft trof Sien Vandersanden via doelvrouw Silke Baccarne de paal voor de bezoekers! In de tweede helft lukte Gwen Duijsters haar derde goal van de avond (0-3) vooraleer Hanne Hellinx met een terugspeelbal ongewild de bal in eigen doel deed verdwijnen (0-4). Daarna trof eerst Luna Vanzeir met een schot met links nog de paal voor KRC Genk Ladies en vervolgens was het Gwen Duijsters die op aangeven van Lisa Petry en via de voeten van Lisa Vanhentenrijk de andere paal trof. KRC Genk Ladies herpakte zich na het verlies in de vorige uitwedstrijd op bezoek bij KAA Gent Ladies!

Ibtissam Bouharat van KV Mechelen probeert een weg te vinden tussen Luna Vanzeir en Gwen Duijsters van KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de midweekwedstrijd won Standard nog met het kleinste verschil op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies dankzij een doelpunt in de eerste helft van Noémie Gelders (0-1). In het slot van de wedstrijd werd Marie Van Caesbroeck nog uitgesloten na een tweede gele kaart! Standard pakte zo een 6 op 6 voor het op zaterdag 4 februari 2023 RSC Anderlecht mag ontvangen.

Noémie Gelders, hier in duel met Yente Van Den Bossche van SC Eendracht Aalst Ladies, scoorde het winnende doelpunt voor Standard tijdens de midweekwedstrijd in het Pierre Cornelisstadion! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***Hieronder kan U alle doelpuntenmakers van de achttiende speeldag bekijken:

Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht 0-4 (rust: 0-2);

Doelpunten: 28′ Sarah Wijnants 0-1, 36′ Laura Deloose 0-2, 61′ Sarah Wijnants 0-3, 66′ Esther Buabadi 0-4.

Bekijk de video met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

FWS Woluwe – OHL Women 0-2 (rust: 0-2);

Doelpunten: 15′ Ella Van Kerkhoven 0-1, 17′ Nikée van Dijk 0-2.

Luister naar Jimmy Coenraets (coach OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de opwarming van Nicky Evrard (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de overhandiging van de bloemen aan Nicky Evrard (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Nikée Van Dijk (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lisa Despret (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sari Kees (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Nicky Evrard (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Op zaterdag 28 januari 2023:

KAA Gent Ladies – Standard 1-4 (rust: 0-3);

Doelpunten: 16′ Hanne Merkelbach 0-1, 24′ Hanne Merkelbach 0-2, 32′ Maud Coutereels 0-3, 76′ Nadège François 0-4, 89′ Maurane Marinucci 1-4.

Nicky Evrard van OHL Women mocht ook de aftrap geven bij het duel van haar ex-club KAA Gent Ladies tegen Standard! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Club YLA – SC Eendracht Aalst Ladies 6-1 (rust: 3-1);

Doelpunten: 2′ Ludmila Matavkova 1-0 op strafschop, 7′ Celien Guns 2-0, 23′ Davinia Vanmechelen 3-0 op strafschop, 37′ Frieke Temmerman 3-1, 48′ Sakina Diki Ouzraoui 4-1, 80′ Lyndsey Van Belle 5-1, 83′ Roosa Funmilayo Ariyo 6-1.

Frieke Temmerman veroorzaakte twee strafschoppen tegen Club YLA maar ze scoorde voor haar nieuwe club SC Eendracht Aalst Ladies ook knap met het hoofd tegen haar ex-club! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KV Mechelen – KRC Genk Ladies 0-4 (rust: 0-2);

Doelpunten: 2′ Gwen Duijsters 0-1, 42′ Gwen Duijsters 0-2, 70′ Gwen Duijsters 0-3, 72′ Hanne Hellinx 0-4 owngoal.

SV Zulte Waregem bye;

***Inhaalwedstrijd van de 15de speeldag op woensdag 1 februari 2023 om 20u30:

SC Eendracht Aalst Ladies – Standard 0-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 18′ Noémie Gelders 0-1.

Rode kaart: 90′ Marie Van Caesbroeck (SC Eendracht Aalst Ladies) (na 2 gele kaarten);

Bekijk de beelden van deze inhaalwedstrijd met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

Website Elevensports

En ook nog via:

***Dit is de stand na de achttiende speeldag en de inhaalwedstrijd van woensdagavond 1 februari 2023:

OHL Women 16-44 (54-6);

RSC Anderlecht 16-43 (58-16);

KRC Genk Ladies 16-34 (35-12);

Standard 15-29 (35-14);

Club YLA 15-26 (46-27);

KAA Gent Ladies 17-25 (26-30);

SV Zulte Waregem 15-20 (15-25);

FWS Woluwe 16-13 (18-37);

KV Mechelen 17-9 (10-42);

Sporting de Charleroi 17-6 (10-58);

SC Eendracht Aalst 16-4 (8-53);

***De topschutters na de 18de speeldag zijn:

17 goals:

Davinia Vanmechelen (Club YLA);

Davinia Vanmechelen is de topschutster in de Women’s Lotto Super League met nu 17 doelpunten achter haar naam! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

13 goals:

Ella Van Kerkhoven (OHL Women);

12 goals:

Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Noémie Gelders (Standard);

11 goals:

Lore Jacobs (RSC Anderlecht);

9 goals:

Nikée van Dijk (OHL Women), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

8 goals:

Marie Detruyer (OHL Women), Hanne Merkelbach (Standard);

Hanne Merkelbach heeft inmiddels 8 doelpunten voor Standard in de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

7 goals:

Joy Kersten (KRC Genk Ladies), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Perrine Balant (Sporting de Charleroi), Alexis Taylor Thornton (RSC Anderlecht), Ludmila Matavkova (Club YLA);

6 goals:

Roosa Funmilayo Ariyo (Club YLA), Esther Buabadi (RSC Anderlecht);

5 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

4 goals:

Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Céline Verdonck (FWS Woluwe), Welma Fon (Standard), Sakina Ouzraoui Diki (Club YLA),

Sakina Ouzraoui Diki scoorde voor Club YLA tegen SC Eendracht Aalst Ladies haar 4de competitiegoal van het seizoen! Foto – (c) Sportpix;be / Stijn Audooren

3 goals:

Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht),, Jill Janssens (OHL Women), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Anaëlle Wiard (FWS Woluwe), Nurija van Schoonhoven (OHL Women), Imani Prez (SV Zulte Waregem), Sari Kees (OHL Women), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Maud Coutereels (Standard);

2 goals:

Marie Bougard (FWS Woluwe), Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies), Chiara Steyvers (SV Zulte Waregem), Marie Van Caesbroeck (SC Eendracht Aalst Ladies), Kelsey Geraedts (KRC Genk Ladies), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Valesca Ampoorter (OHL Women), Zoe Van Eynde (Standard), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies), Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem), Celien Guns (Club YLA), Emily Steyvers (KV Mechelen), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies),, Silke Vanwynsberghe (RSC Anderlecht), Amber Tysiak (OHL Women), Justine Blave (Standard), Shayna Raekelboom (KV Mechelen), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Ibtissam Bouharat (KV Mechelen), Lies Bongaerts (FWS Woluwe), Chiara Wielockx (KRC Genk Ladies), Celien Guns (Club YLA), Lyndsey Van Belle (Club YLA), Maud Coutereels (Standard);

1 goal:

Lisa Vanhentenrijk (KV Mechelen), Janne Geers (KRC Genk Ladies), Sterre Gielen (KRC Genk Ladies), Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Rania Boutiebi (Club YLA), Daphné Wertbrouck (FWS Woluwe), Lotte De Wilde (SV Zulte Waregem), Tess Lameir (OHL Women), Deli Dilara Soley (Sporting de Charleroi), Luna Vanhoudt (KRC Genk Ladies), Emily Schapdryver (Club YLA), Jody Vangheluwe (Club YLA),, Angel Kerkhove (Club YLA), Lakeesha Eijken (Standard), Lot De Keijzer (RSC Anderlecht), Jade Heida (Club YLA), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Siska Demoulin (KV Mechelen), Lisa Despret (FWS Woluwe), Estée Cattoor (OHL Women), Lore Nuyens (KAA Gent Ladies), Rachel De Bruijn (SC Eendracht Aalst Ladies), Coline D’Haeyer (Sporting de Charleroi), Gaëlle Nierynck (KAA Gent Ladies), Margaux Martlé (Club YLA), Matilde Drumont (KV Mechelen), Romy Camps (KRC Genk Ladies), Maurane Marinucci (Standard), Celien Guns (Club YLA), Debby Coenraets (OHL Women), Gwyneth Vanaenrode (KRC Genk Ladies), Marine Rosala (Standard), Bodil Van den Heuvel (KAA Gent Ladies), Stephanie Suenens (SC Eendracht Aalst Ladies), Louise Rillaerts (KV Mechelen), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Frieke Temmerman (SC Eendracht Aalst Ladies), Nadège François (Standard).

Owngoals:

Pauline Windels (voor KRC Genk Ladies tegen SV Zulte Waregem), Rania Boutiebi (Club YLA voor RSC Anderlecht), Femke Schamp (voor SC Eendracht Aalst tegen Club YLA), Rania Boutiebi (Club YLA voor FWS Woluwe), Michelle Colson (voor OHL Women tegen RSC Anderlecht), Catarina Leleu (Sporting de Charleroi voor KAA Gent Ladies), Lisa Vanhentenrijk (voor SV Zulte Waregem tegen KV Mechelen), Maurane Marinucci (voor KAA Gent Ladies tegen Standard), Hanne Hellinx (voor KRC Genk Ladies tegen KV Mechelen);

(*) De doelpunten van Welma Fon en Justine Blave uit het stopgezette duel Standard – SV Zulte Waregem van de 11de speeldag zijn niet meegeteld in deze stand!

***Dit is het programma van de 19de speeldag op vrijdag 3 februari 2023:

KRC Genk Ladies – Sporting de Charleroi (20u30);

Op zaterdag 4 februari 2023:

Standard – RSC Anderlecht (13u30, Eleven Sports);

SC Eendracht Aalst Ladies – FWS Woluwe (15u30);

Club YLA – SV Zulte Waregem (16u15);

OHL Women – KAA Gent Ladies (19u);

Lachende gezichten bij OHL Women met van links naar rechts Nikee Van Dijk, Jill Janssens, Hannah Eurlings, Zenia Mertens en Marie Detruyer! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

KV Mechelen bye;

***Op woensdag 8 februari 2023 om 20u – Inhaalwedstrijd:

Standard – SV Zulte Waregem;

***Dit is het programma van de 20ste speeldag op vrijdag 10 februari 2023:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (20u);

KAA Gent Ladies – SC Eendracht Aalst Ladies (20u30);

Op zaterdag 11 februari 2023:

FWS Woluwe – Club YLA (13u30, Eleven Sports);

SV Zulte Waregem – Standard (15u30);

KV Mechelen – OHL Women (19u);

Sporting de Charleroi bye;

***Vanaf donderdag 16 februari 2023:

Arnold Clark Cup voor de Belgian Red Flames met wedstrijden tegen Italië (Milton Keynes op donderdag 16 februari 2023 om 16u45 lokale tijd), tegen Zuid-Korea (Coventry op zondag 19 februari 2023 om 18u15 lokale tijd) en tegen Europees Kampioen Engeland (Bristol op woensdag 22 februari 2023 om 19u45 lokale tijd).

De wedstrijd Engeland – België in Bristol is inmiddels al uitverkocht! Foto – (c) Arnold Clark Cup

***Op zaterdag 25 februari 2023 om 13u30:

SV Zulte Waregem – Sporting de Charleroi;

***Op zondag 26 februari 2023:

OHL Women – SC Eendracht Aalst Ladies (13u30);

Club YLA – KRC Genk Ladies (13u30);

Standard – KV Mechelen (13u30);

FWS Woluwe – RSC Anderlecht (18u30);

KAA Gent Ladies bye;

***Op woensdag 1 maart 2023 om 20u30 – Inhaalwedstrijd:

Standard – Club YLA

***Op zaterdag 4 maart 2023 om 13u30:

SC Eendracht Aalst Ladies – SV Zulte Waregem;

KRC Genk Ladies – OHL Women;

Sporting de Charleroi – Club YLA;

KV Mechelen – FWS Woluwe;

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies;

Standard bye;

Foto’s van alle wedstrijden kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share