Share

Op zaterdag 11 februari 2023 was ook voor Belgian Red Flame Kassandra Missipo met haar club FC Basel Frauen de winterstop in de Zwitserse competitie voorbij. Net als in de heenronde was de eerste tegenstander FC Aarau. Zij kwamen op bezoek op de Nachwuchs Campus vlakbij het St-Jakob-Park in Basel!

Kassie Missipo is klaar voor het eerste duel na de winterstop in de Zwitserse AXA Women’s Super League! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / Maya Mans

Op de allereerste speeldag van dit seizoen, op zaterdag 20 augustus 2022, hielden beide teams het op een scoreloos gelijkspel. Dat was ook het resultaat van deze terugwedstrijd waarin Kassandra Missipo kort voor de rust met een schot met links van net buiten de zestien Noemie Benz, de bezoekende doelvrouw aan het werk zette (44ste minuut). Eerder in deze wedstrijd lieten beide teams geen echte kansen noteren.

Kassie Missipo aan de bal voor FC Basel 1893 Frauen tegen FC Aarau Frauen! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / Maya Mans

In de tweede helft was het Aurélie Csillag, de van Grasshopper Club Zürich overgekomen nieuwe aanwinst van FC Basel Frauen, die twee keer voor gevaar zorgde. Eerst na een hoekschop met een kopbal die nog gered werd door Noemie Benz (49ste minuut) en vervolgens op aangeven van de ingevallen Tyara Buser met een schot van dichtbij nipt over het bezoekende doel (51ste minuut) vooraleer ook FC Aarau aan de overkant een mogelijkheid kreeg via Julia Pfannschmidt maar ook zij trapte over het doel (52ste minuut). In de toegevoegde tijd hadden de bezoekers misschien wel de beste kans om de score te openen maar dit keer vond de ingevallen Anida Mujela met Michèle Tjudin, de doelvrouw van FC Basel op haar weg (90ste + 2′ minuut).

Aurélie Csillag, de jonge Zwitserse, die de overstap maakte van Grasshopper Club Zürich, kwam kort na de rust twee keer dicht bij een doelpunt voor de thuisploeg! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / Maya Mans

FC Basel is na 11 speeldagen voorlopig vierde in de stand met 16 punten op 33, dat zijn er evenveel als FC Sankt-Gallen en 1 meer dan BSC YB Frauen en FC Luzern. Servette FC is leider met 31 punten, FC Zürich en Grasshopper Club Zürich hebben op de tweede en de derde plaats allebei 25 punten. FC Aarau Frauen is voorlopig 8ste op 10 ploegen met 10 punten. Ze hebben een ruime voorsprong op de degradatieplaatsen 9 en 10 waar we FC Rapperswil-Jona (3 punten) en Yverdon Sport (1 punt) terugvinden. De volgende opdracht van FC Basel Frauen is op zaterdag 4 maart 2023 op bezoek bij Yverdon Sport. De week nadien op zaterdag 11 maart 2023 ontvangen Kassie Missipo & co FC Zürich Frauen.

Bekijk de video rond dit duel dankzij FC Aarau Frauen / AXA Women’s Super League:

Bekijk ook nog de wedstrijd van de allereerste speeldag via:

Website ASWL

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Kassandra Missipo is vanaf donderdag 16 februari 2023 met de Belgian Red Flames te zien op de Arnold Clark Cup in Engeland met wedstrijden tegen Italië (in Milton Keynes), Zuid-Korea (in Coventry) en Engeland (in Bristol).
Share