Share

Op zondag 12 februari 2023 wachtte het vrouwenteam van R. Union SG een moeilijke verplaatsing. Het team van coach Thomas Otuszewski, die zelf moest afzeggen wegens ziekte, moest op bezoek bij RAS Jodoigne, een vaste waarde aan de top van de eerste provinciale Brabant ACFF en dit seizoen voorlopig derde in deze reeks.

Beide teams peppen zich nog even op voor aanvang van hun duel op zondagvoormiddag! Foto – (c) John Hebleut

Gilles Marko, de coach van RAS Jodoigne, zag zijn team goed aan de wedstrijd beginnen. Het team dat in de heenronde op het Sportcomplex Charles Picqué aan de Joseph Bensstraat in Ukkel met 4-0 onderuit ging had echter pech toen captain Morgane Marchal met een schot met de linkervoet van net buiten de zestien de lat trof.

Iedereen kijkt naar de bal maar de poging van Morgane Marchal van RAS Jodogine treft de lat! Foto – (c) John Hebleut

Daarna beging Charlotte Pierre een fout op Rachel Depature die tot een strafschop leidde en waarbij doelvrouw Annouck Dewit van de thuisploeg geblesseerd het veld moest verlaten. Charline Deswaef liet het niet aan haar hart komen en plaatste de strafschop hoog rechts in de bovenhoek (0-1). Union was voor de rust nog dicht bij een doelpunt toen Rossana Moreira De Abreu een hoekschop van Marika Winska nipt naast kopte.

Rachel Depature, bal aan de voet, zoekt een opening voor Union op bezoek bij RAS Jodoigne hier met Virginie Denies. Scheidsrechter Abdelhakim Attaf volgt van dichtbij! Foto – (c) John Hebleut

In de tweede helft lag een foutje van de gelegenheidsdoelvrouw Yasmine Voets aan de basis van het tweede bezoekende doelpunt. Na een terugspeelbal van Morgane Marchal wilde ze meteen terug een aanval op gang brengen maar ze verspeelde de bal aan Maëlle De Marche Thiry die haar vervolgens voorbijging en in open doel binnentrapte (0-2). R. Union SG liep onder leiding dit keer van assistent coach Adrien Vigil nog verder uit toen Charline Deswaef de bal diep speelde richting Rachel Depature en de spits van Union van in de zestien de doelvrouw van de thuisploeg met rechts en tegenvoets opnieuw klopte (0-3). Doelvrouw Lucy Vandervaeren van Union moest nog attent zijn bij een vrije trap van Wivine Haerlingen en na een ontzetten van Christina Elemenoglou besloot Rachel Depature nog van ver voorbij de uitgelopen doelvrouw naast.

Christina Emenoglou probeert hier Ines Haddaoui van de thuisploeg uit te spelen. Foto – (c) John Hebleut

Vrouwelijk Union heeft na 20 wedstrijden 57 punten verzameld. Het heeft 7 punten voorsprong op het provinciale team van FWS Woluwe, dat zaterdagavond al met 4-7 won op bezoek bij Maccabi Brussels. R. Union Lasne Ohain is derde met 44 punten op 60 na 0-2-winst uit bij Wavre Limal, RAS Jodoigne heeft als vierde 41 punten maar het heeft ook nog een wedstrijd te goed en R. Ixelles SC is vijfde met 41 punten uit 20 duels na een 1-0-overwinning thuis tegen FC Saint-Michel.

Assistent coach Adrien Vigil (achteraan) mag juichen. Hij bracht zijn opdracht in afwezigheid van Thomas Otuszewski tot een goed einde! Vooraan zie je ook nog Ryana Meylemans (links) en Christina Emenoglou (rechts)! Foto – (c) John Hebleut

De volgende opdracht van R. Union SG is op vrijdagavond 17 februari 2022 al uit tegen het beloftenteam van ASE de Chastre, een verplaatsing die RAS Jodoigne al op woensdagavond 15 februari 2022 doet. Het provinciale team van FWS Woluwe gaat dan weer op zaterdagavond 18 februari 2023 op bezoek bij FC Saint-Michel. RAS Jodoigne ontvangt op zondag 19 februari 2023 om 11u15 R. Ixelles SC.

Het vrouwenteam van R. Union SG dat won op bezoek bij RAS Jodoigne op zondag 12 februari 2023! Foto – (c) John Hebleut

U kan een samenvatting van de wedstrijd bekijken via TV.com:

Website TV Com

Lees ook nog over de heenwedstrijd via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share