Share

De lange weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland kent op woensdag 22 en donderdag 23 februari 2023 het eindpunt met de drie slotwedstrijden voor de laatste drie tickets. Voor de zes nog overblijvende teams staat er dus enorm veel op het spel.

In groep A neemt Portugal, het team dat België en Ijsland van een eerste WK-deelname hield, het op tegen Kameroen. In de halve finale won Kameroen, dat al twee keer deelnam en daarbij zowel in 2015 als in 2019 de achtste finale haalde, immers tegen Thailand, ook in 2015 en 2019 aanwezig op de WK-eindronde, met 2-0. Portugal, dat voor het eerst een WK-eindronde kan bereiken, en Kameroen spelen hun duel in Hamilton en dat vanaf 19u30 lokale tijd (7 uur 30 ‘s ochtends in België of Nederland).

Bekijk een samenvatting van Kameroen – Thailand dankzij FIFA TV:

In groep B gaat de strijd voor een finaleticket in Auckland vanaf 14u30 lokale tijd (2u30 ‘s nachts in België of Nederland) tussen Chili, dat voor het eerst aanwezig was op het WK 2019 in Frankrijk, en Haïti, dat nog nooit op een WK-eindronde stond. Haïti maakte wel indruk door in de halve finale Senegal met 4-0 te verslaan en het heeft een sterke lichting waarvan de meeste speelsters ook op het WK U20 in Frankrijk in 2018 aanwezig waren. Dus wie weet veroveren ze bijna 50 jaar na de mannen (die waren er in 1974 voor het eerst bij) hun allereerste WK-ticket bij de vrouwen.

Bekijk een samenvatting van Senegal – Haïti dankzij FIFA TV:

In groep C staat op donderdag 23 februari 2023 in Hamilton vanaf 14 uur lokale tijd (2 uur ‘s nachts in België of Nederland) met Paraguay tegen Panama het laatste duel van dit eindtornooi van de WK-kwalificatie op het programma. Beide teams speelden hun halve finale al in Nieuw-Zeeland. Paraguay had in Hamilton strafschoppen nodig om na een 2-2-gelijkspel Taiwan opzij te zetten. In de strafschoppenepiloog werd het 4-2. Panama schakelde in Auckland Papoea-Nieuw-Guinea uit door met 2-0 te winnen. Met Paraguay of Panama is er al zeker nog een extra WK-debutant aanwezig op het WK komende zomer! De vijf debutanten op het komende WK 2023 zijn op dit ogenblik de Filippijnen, Ierland, Marokko (met mogelijk speelsters uit de Belgische Women’s Lotto Super League), Vietnam en Zambia

Bekijk de samenvatting van Taiwan – Paraguay dankzij FIFA TV:

Bekijk de volledige strafschoppenepiloog dankzij FIFA TV:

Bekijk de samenvatting van Papoea Nieuw Guinea – Panama via:

Woensdag 22 februari 2023 is dus niet alleen de dag van Engeland – België op de Arnold Clark Cup 2023 maar ook de dag van de laatste kans om het WK 2023 te halen voor vier van deze zes landenteams! Paraguay en Panama sluiten de lange WK-kwalificatie af.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share