Share

Alle wedstrijden in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal werden deze keer op zaterdag of op zondag afgewerkt en dat zowel in de eerste klasse, in de tweede klasse A en B als in de Women’s Lotto Super League. U kan hieronder alle resultaten bekijken.

Een andere kijk op het Stade du Pays de Charleroi waar zaterdagmiddag het duel tussen de vrouwelijke Zebra’s en Club YLA plaatsvond in de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Eerste klasse – 23ste speeldag:

Ren. AEC Mons Ladies – Wuustwezel 2-1;

KSK Voorwaarts Zwevezele – KRC Genk Ladies B 2-1;

VC Moldavo – SV Zulte Waregem B 1-0;

Kontich – RFC de Liège 1-0;

FW Diksmuide Merkem – KAA Gent Ladies B 5-2;

Bekijk de samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

KVC Westerlo Ladies – OH Leuven B 2-4;

ASE De Chastre – Standard B 1-8;

RSC Anderlecht B – KVK Tienen 5-0;

***Te spelen Inhaalwedstrijd op woensdag 8 maart 2023:

RSC Anderlecht B – ASE De Chastre (20u);

Kontich blijft leider met 58 punten uit 21 duels. Het heeft er 4 meer dan het beloftenteam van Standard, dat wel 2 wedstrijden meer heeft gespeeld. Onderaan blijft ASE De Chastre laatste zonder punten.

***Tweede klasse A – 20ste speeldag:

Olsa Brakel – FW Diksmuide Merkem B 2-2;

KSV Bredene – KVK Svelta Melsele 2-5;

VVC Brasschaat – FC Bosdam Beveren 4-2;

SV Noorse – KHO Wolvertem Merchtem 0-3;

KVE Drongen – Dames VK Egem 5-0;

E. Mazenzele Opwijk – SV Sottegem 2-3;

Club Brugge B – ASP Club Havinnes wordt op zaterdag 8 april 2023 gespeeld.

KVE Drongen is voorlopig leider met 48 punten uit 20 duels. Dat is er één meer dan het beloftenteam van Club Brugge en KHO Wolvertem Merchtem maar beide teams hebben wel een duel minder gespeeld!

***Tweede klasse B – 20ste speeldag:

Sibret – Sint-Truiden VV 0-5;

KVV Vosselaar – RUS Loyers 5-0 forfait;

FWS Woluwe B – EFA Manhay 7-2;

Ren. AEC Mons Ladies B – FC Alken 0-7;

Standard C – Sporting de Charleroi B 1-1;

FC Irlande Auderghem – RWDM Girls 0-1;

Gespeeld op zondag 5 maart 2023:

BX Brussels – KV Mechelen B 0-2;

FC Alken blijft leider met 56 punten uit 20 wedstrijden. Met nog zes duels voor de boeg heeft het 10 punten voorsprong op het beloftenteam van KV Mechelen. RUS Loyers staat derde met 40 punten uit 19 duels en 13 overwinningen, het derde team van Standard heeft ook 40 punten uit 19 wedstrijden maar het won maar 12 keer.

De doelvrouwen waren de aanvoersters in het Stade du Pays de Charleroi met Femke Schamp (links) en Joséphine Delvaux (rechts). Tussen hen in kan U ref Leandro Ledda zien met zijn assistenten Michel Decarpentrie (links) en Olivier Jacques (rechts)! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Women’s Lotto Super League – 22ste speeldag:

Sporting de Charleroi – Club YLA 0-1;

Leila Seret aan de bal voor Sporting de Charleroi. Ze wordt op de huid gezeten door Sakina Ouzraoui Diki! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SC Eendracht Aalst Ladies – SV Zulte Waregem 0-1;

KV Mechelen – FWS Woluwe 1-2;

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 2-1;

Bekijk de video met de hoogtepunten met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

KRC Genk Ladies – OHL Women 0-0;

Standard bye;

OHL Women is winnaar geworden van de reguliere competitie met 54 punten uit 20 wedstrijden. Het won 17 duels en speelde 3 keer gelijk en bleef als enige team in deze reeks ongeslagen. Het beloftenteam van RSC Anderlecht eindigde op de 2de plaats op 2 punten van de leider. Standard werd derde met 37 punten uit 20 duels, dat zijn er evenveel als Club YLA maar de vrouwelijke Rouches hebben een beter doelsaldo. KRC Genk Ladies is vijfde met 36 punten, KAA Gent Ladies 7de met 28 punten. SV Zulte Waregem kwam uiteindelijk 1 punt (eigenlijk een overwinning want de vrouwelijke Buffalo’s hebben ook een beter doelsaldo) te kort om play-off 1 te halen. FWS Woluwe is met 22 punten uit 20 duels knap achtste in de eindstand van de reguliere competitie. Daarna volgen nog KV Mechelen met 9 punten uit 20 duels en een beter doelsaldo dan Sporting de Charleroi (10de). SC Eendracht Aalst Ladies sluit de reguliere competitie af met 4 punten uit 20 wedstrijden.

R. Union SG zaterdag voor de aftrap tegen Royal Wavre Limal is de kampioen in de eerste provinciale Brabant ACFF! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

***Nog meegeven dat het vrouwenteam van R. Union SG in de eerste provinciale Brabant ACFF onder leiding van coach Thomas Otuszewski zaterdagavond 4 maart 2023 kampioen is geworden. Het won in de vroege namiddag zelf de thuiswedstrijd tegen Royal Wavre-Limal met 6-0 maar het kon nog niet vieren aangezien de eerste achtervolger, het provinciale team van FWS Woluwe, pas later op de dag speelde. Als zij niet wonnen tegen RAS Jodoigne was de titel mogelijk. Door een late gelijkmaker van de bezoekers eindigde dat duel op 2-2 en kwam dat scenario ook uit de bus zodat de club de stap naar het nationale vrouwenvoetbal mag maken! Nog meegeven dat het beloftenteam van de club zaterdagavond na een 5-2-winst thuis tegen RRC Etterbeek zekerheid verwierf over de tweede plaats en dus volgend seizoen ook in de eerste provinciale Brabant ACFF mag aantreden!

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share