Share

Na het vrouwenteam van R. Union SG, dat zich sinds zaterdagavond 4 maart 2023 de kampioen in de eerste provinciale Brabant ACFF mag noemen, is er inmiddels een tweede kampioen bekend in het provinciale vrouwenvoetbal en dat in de derde provinciale B in de provincie Antwerpen.

Het kampioenenteam van K. Lyra-Lierse Berlaar! Foto – (c) K. Lyra-Lierse Berlaar

K. Lyra-Lierse Berlaar, het team van coach Jens Beirinckx, had de titel liever op het veld afgedwongen maar het is na het forfait van KFC Berendrecht Sport voor de wedstrijd van toekomende zaterdag 11 maart 2023 om 15 uur op maandagavond 6 maart 2023 zeker van het kampioenschap. Na het derde forfait op rij van de tegenstander (thuisploeg SC Mechelen op zaterdag 26 februari 2023 en uitploeg K. Reet SK op zaterdag 4 maart 2023) heeft het inmiddels 54 punten uit 18 duels (nog altijd het maximum dus) en kan het niet meer bijgebeend worden door de eerste achtervolgers en dat zijn het beloftenteam van SV Noorse (38 punten uit 17 duels) en het beloftenteam van Antwerp Diamonds FC (36 punten uit 17 wedstrijden). 

Deze redactie wenst het bestuur van K. Lyra-Lierse Berlaar, de technische staf onder leiding van Jens Beirinckx en de speelsters te feliciteren met hun titel en hun promotie naar de tweede provinciale in de provincie Antwerpen!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share