Share

De beslissing van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (RBFA) om eenzijdig de bekerfinale in het Belgische vrouwenvoetbal van 2023 bij het al bekend zijn van de vier halve finalisten toe te wijzen aan Standard, dat op dat ogenblik al bijna zeker was van het bereiken van die eindstrijd, mag in tijden van discutabele en partijdige beslissingen van de VAR alleszins in vraag gesteld worden.

KRC Genk Ladies hier voor hun halve finale in Aalter tegen Club YLA. Zij krijgen dus geen neutraal stadion voor hun tweede bekerfinale ooit! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Allereerst omdat het niet de eerste vreemde beslissing van de KBVB is wat vrouwenvoetbal betreft en ten tweede des te meer als je bij navraag te horen krijgt dat er geen andere kandidaten zouden zijn en ten derde ook nog als de melding gegeven wordt vanuit de KBVB dat naar aanleiding van deze finale het stadion van Standard als neutraal zal beschouwd worden. Sclessin, neutraal? Hoe bedoel je?

We hebben inmiddels de proef op de som genomen en met vandaag nog 2 maanden en 1 dag te gaan voor deze finale op donderdag 18 mei 2023 zou moeten plaatsvinden is er al minstens 1 club kandidaat om die finale te organiseren (andere kandidaten mogen zich altijd melden). Het betekent dus niet dat er geen kandidaten zijn maar wel dat de wil er niet is bij de KBVB en zijn bestuurders om die finale te verplaatsen of om op zoek te gaan naar een ander stadion en dat ruikt jammer genoeg naar partijdigheid en dat voor een organisatie die bewustwordingscampagnes organiseert tegen discriminatie, voor gelijke kansen en ook nog een meldpunt heeft voor competitievervalsing … 

In 1997 kwam het blunderboek van het Belgische voetbal van collega Frank Van Laeken op de markt. Sindsdien zijn er nog tal van zaken aan het licht gekomen. We vrezen dat er binnenkort een degelijke update van dit verhaal zal moeten gebeuren en dat daar ook eens het volledige reilen en zeilen van het Belgische vrouwenvoetbal zal moeten onder de loep genomen worden want een dergelijke beslissing serieus nemen? Dat kan je toch niet … 

Lees over de halve finales van de Beker van België bij de vrouwen via:

Vrouwenteam.be

En lees ook nog:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

 

 

 

Share