Share

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (RBFA) heeft de voorbije weken blijk van een gebrek aan neutraliteit. Niet alleen wordt het stadion van Standard voor de bekerfinale bij de vrouwen op donderdag 18 mei 2023 als neutraal bestempeld. Nu gaat de KBVB ook nog de fans van KRC Genk Ladies verplichtten om met de bus naar de finale te komen.

Je zult maar fan zijn van KRC Genk Ladies. Dan moet je verplicht door de Belgische Voetbalbond (RBFA) straks ook nog met de bus naar Sclessin voor de bekerfinale bij de vrouwen! Foto – (c) KRC Genk Ladies

Het verhaal rond de finale van de Beker van België bij de vrouwen neemt vreemde vormen aan en toont vooral aan dat er een groot probleem is bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond waarbij een dringende ingreep noodzakelijk is. Hier wordt eigenlijk aangetoond dat er van neutraliteit bij organisatie van wedstrijden geen sprake meer is. Een bekerfinale hoort normaal gezien op een neutraal veld gespeeld te worden. Als dat niet het geval is kan je er best aan doen om voor het seizoen melding te maken van het feit dat de locatie voor de finale in stadion x of y zal plaatsvinden zodat iedereen ruim vooraf op de hoogte is en dus met gelijke kansen aan de start komt.

Nu werd er bij het al bekend zijn van de halve finales merkwaardig genoeg beslist om de eindstrijd van de bekerfinale 2023 op het veld van één van de vier halve finalisten te laten plaatsvinden (namelijk Standard want de club uit Luik was naar verluidt de enige ploeg die zich voor de organisatie kandidaat zou hebben gesteld) wat uiteraard tot ontevredenheid bij de tegenstanders leidde. Ondanks de vraag om deze beslissing alsnog te herzien werden de andere clubs met hun vraag wandelen gestuurd terwijl er echt wel nog ruim de tijd is (op dit moment nog bijna acht weken) om dit te veranderen.

Alsof dit nog niet genoeg is heeft de KBVB nu ook nog eens beslist dat de fans van ‘het bezoekende team’ KRC Genk Ladies met de bus naar het stadion zullen moeten komen en dat terwijl er gemeld was dat Sclessin voor deze wedstrijd als neutraal zou beschouwd worden en er dus eigenlijk geen bezoekend team kan zijn of ze zijn het allebei … Bij de KBVB zegt men steeds dat het vrouwenvoetbal belangrijk is en één van de prioriteiten. Het lijken op dit moment vooral mooie woorden waarbij er nog altijd geen gelijklopende daden worden verricht.

Lees nog meer over de Bekerfinale 2023 in het Belgische vrouwenvoetbal via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share