Share

K. Kontich FC, de leider in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal, kende voorlopig een schitterend seizoen. Dat kon nog mooier worden maar dan moest het team dat onder leiding van coach Karim Didi speelt op zaterdag 25 maart 2023 op bezoek bij het beloftenteam van Standard, de eerste achtervolger, gelijkspelen of winnen om nu ook effectief kampioen te worden in eerste klasse.

Aanvoerster Hannelore Van Poppel met een trofee voor het kampioenschap 2022-23! Foto – (c) K. Kontich FC / LS

Er was dit seizoen geen houden aan Kontich in de eerste klasse. Het begon de competitie met een 18 op 18 vooraleer het beloftenteam van KRC Genk Ladies hen als eerste een punt afsnoepte op de 7de speeldag. Kontich ging vervolgens op een winnend elan door. Het schakelde zelfs KAA Gent Ladies, het team uit de Super League, uit op eigen veld in de Beker van België na een gelijkspel (3-3) en strafschoppen (3-4). Het was in de beker dat Kontich voor het eerst verloor dit seizoen op woensdagavond 30 november 2022 thuis in een mooie affiche tegen Club YLA (0-3). Tien dagen later, op zaterdag 10 december 2022, leed het voorlopig ook de enige nederlaag in de competitie op bezoek bij VC Moldavo (1-0 na een doelpunt van Nina Van Orshaegen in de 68ste minuut). Het was op de 14de speeldag maar nog maar de 13de competitiewedstrijd voor Kontich.

Sinds die dag werd er dus niet meer verloren en ook op zaterdag in de late namiddag in Angleur hield het succesteam van Karim Didi de ongeslagen reeks vol want het bleef daar tegen het beloftenteam van Standard 0-0. Kontich mocht dus achteraf en met nog vijf wedstrijden voor de boeg want het zijn er 30 in totaal vieren. Het is immers de verdiende kampioen geworden in deze reeks!

Deze redactie wenst het bestuur van K. Kontich FC, coach Karim Didi en zijn assistent Tom Van Lommen en de speelsters te feliciteren met de behaalde titel in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal.

Bekijk de fotoreportage van Leo Stolck rond de titel in eerste klasse van Kontich via:

FB K. Kontich FC Kampioen 2022-23!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: K. Kontich FC kan als kampioen uit de eerste klasse in principe promoveren naar de Women’s Lotto Super League maar dan moet het wel een licentie krijgen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (RBFA). Probleem is dat het echter niet gelinkt is aan een club uit de Pro League en dat het ook aan een aantal financiële voorwaarden zou moeten voldoen. Het is dus afwachten in welke reeks Kontich volgend seizoen gaat aantreden.
Share