Share

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023 stonden er zowel in de eerste klasse als in de tweede klasse A en B competitiewedstrijden op het programma. In de Women’s Lotto Super League werd al de derde speeldag van de play-offs afgewerkt. U kan hieronder alle uitslagen bekijken;

In play-off 1 moest Standard naar Roeselare om tegen Club YLA te spelen. Hier zijn de vrouwelijke Rouches bezig aan de opwarming! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Eerste klasse – 26ste speeldag:

KRC Genk Ladies B – KVK Tienen 1-2;

Wuustwezel – KVC Westerlo Ladies 2-2;

Standard B – Kontich 0-0;

RFC de Liège – RSC Anderlecht B 4-0;

ASE De Chastre – VC Moldavo 1-3;

Ren. AEC Mons Ladies – FW Diksmuide Merkem 2-2;

Bekijk een samenvatting van dit duel dankzij Siebe Cambier en FWDM:

SV Zulte Waregem B – KSK Voorwaarts Zwevezele 1-2;

Zondagnamiddag gespeeld:

 OH Leuven B – KAA Gent Ladies B 2-1;

Woensdag 29 maart 2023 om 20 uur:

VC Moldavo – OH Leuven B;

De kampioenen van Kontich na hun 0-0-gelijkspel op bezoek bij het beloftenteam van Standard! Foto – (c) K. Kontich FC Dames

Kontich heeft zich tot kampioen gekroond in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal 2022-23! Het scoreloos gelijkspel betekent dat Kontich onder leiding van coach  Karim Didi nog wel kan bijgehaald worden in punten door het beloftenteam van Standard maar niet meer in het aantal gewonnen wedstrijden!

***Tweede klasse A – 23ste speeldag:

Club Brugge B – SV Noorse 9-0;

ASP Club Havinnes – E. Mazenzele Opwijk 1-9;

KVK Svelta Melsele – Olsa Brakel 1-0;

SV Sottegem – KSV Bredene 2-2;

FC Bosdam Beveren – Dames VK Egem 3-2;

KHO Wolvertem Merchtem – KVE Drongen 3-1;

Zondag gespeeld:

FW Diksmuide Merkem B – VVC Brasschaat 2-1;

Het beloftenteam van Club Brugge blijft leider met 56 punten uit 22 duels. Het heeft 2 punten voorsprong op KVE Drongen, dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. KHO Wolvertem Merchtem volgt met evenveel gespeelde wedstrijden op vijf punten van de leider! Zowel het beloftenteam van Club Brugge (zaterdag 8 april 2023) als KHO Wolvertem Merchtem (zaterdag 1 april 2023) spelen eerst hun inhaalduels tegen ASP Club Havinnes vooraleer de competitie verder gaat op zaterdag 15 april 2023.

***Tweede klasse B – 23ste speeldag:

EFA Manhay – Sint-Truiden VV 0-3;

KVV Vosselaar – FC Irlande Auderghem 2-2;

FC Alken – FWS Woluwe B 3-1;

KV Mechelen – Ren. AEC Mons Ladies B 7-0;

Royal Wallonia Club Sibret vlak voor het bezoek aan RWDM Girls! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

RWDM Girls – Sibret 6-0;

RWDM Girls op zaterdag 25 maart 2023 net voor het duel tegen Sibret met het Edmond Machtensstation op de achtergrond! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

RUS Loyers – Standard C 2-3;

Sporting de Charleroi B – BX Brussels 3-0;

FC Alken blijft leider met 62 punten uit 23 duels. Het heeft met nog 3 wedstrijden te spelen 7 punten voorsprong op het beloftenteam van KV Mechelen. Als het op zaterdag 15 april 2023 wint op bezoek bij Sibret dan is het kampioen! In het weekend van 1 april 2023 zijn er inhaalduels gepland terwijl er in het paasweekend van 8 april 2023 geen wedstrijden op het programma staan!

***Women’s Lotto Super League – Play-offs – speeldag 3:

*Play-off 1:

Vrijdagavond gespeeld:

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 2-0;

Gwen Duijsters ziet Luna Vanzeir afkomen met felicitaties na haar openingsdoelpunt voor KRC Genk Ladies thuis tegen KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Zaterdag gespeeld:

RSC Anderlecht – OHL Women 1-0;

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV / Eleven Sports:

Zondag gespeeld:

Club YLA – Standard 0-2

Een van de vele duels op The Nest in Roeselare tussen Constance Brackman van Standard en Roosa Ariyo van Club YLA. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het wordt plots bijzonder spannend in de Women’s Lotto Super League want RSC Anderlecht is de nieuwe leider in play-off 1 met nu 29 punten. Het heeft een punt voorsprong op het duo Standard en OHL Women terwijl KRC Genk Ladies knap vierde is met 27 punten. Deze clubs gaan in de nog resterende 7 duels strijden voor de titel. Club YLA lijkt na de thuisnederlaag daarvoor uitgeschakeld want het heeft op de vijfde plaats voorlopig 22 punten, KAA Gent Ladies is zesde met 15 punten.

*Play-off 2:

Vrijdagavond gespeeld:

FWS Woluwe – Sporting de Charleroi 0-0;

Anaëlle Wiard gaat onmiddellijk ten aanval in het duel tussen FWS Woluwe en Sporting de Charleroi met Francesca Lueya en Noémie Fourdin in de buurt! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Zaterdagnamiddag gespeeld:

SV Zulte Waregem – KV Mechelen 0-0;

Hanne Hellinx van KV Mechelen rukt op met de bal, Imani Prez van SV Zulte Waregem is in de buurt. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SC Eendracht Aalst Ladies bye.

SV Zulte Waregem is na een dubbel gelijkspel nog altijd leider in play-off 2 met 16 punten uit 2 duels. FWS Woluwe volgt na 3 puntendelingen op de 2de plaats met 14 punten. KV Mechelen is derde met 10 punten, Sporting de Charleroi staat vierde met 9 punten en nog zonder tegendoelpunt! SC Eendracht Aalst Ladies heeft voorlopig 2 punten na 2 wedstrijden.

Bekijk een samenvatting van FWS Woluwe – Sporting de Charleroi dankzij Vrouwenteam TV:

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 

***Nog meegeven dat het vrouwenteam van R. Union SG zaterdagnamiddag in de eerste provinciale Brabant ACFF voor meer dan 600 toeschouwers de laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelde in het Dudenpark. Het won tegen ASE De Chastre met 7-0. Voor de rust kwamen de doelpunten van Charline Deswaef (1-0), Rachel Depature (2-0), Marika Winska (3-0) en Rachel Depature (4-0). Na de rust waren Charline Deswaef met haar tweede van de namiddag (5-0), Ryana Meylemans (6-0) en Rachel Depature met haar derde goal van de wedstrijd (7-0) succesvol! Achteraf werd er flink gezongen, gevierd en gefeest in en rond het Dudenpark!

De kampioenen van KFC Herent! Foto – (c) Regiosport.be

***Ook nog meegeven dat KFC Herent op vrijdag 24 maart 2023 onder leiding van coach David Fleurman kampioen geworden is in de eerste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen en dat na een 3-0-thuisoverwinning tegen het beloftenteam van Eendracht Mazenzele Opwijk. De doelpunten kwamen op naam van Katrien Voets (1-0, 32ste minuut), Plamedi Bitenga (2-0, 45ste minuut) en Judith Van Looveren (3-0, 49ste minuut). KFC Herent mag nu vanaf volgend seizoen voor het eerst in het nationale vrouwenvoetbal aantreden!

Share