Share

In 2027 staat de tiende editie van het WK Vrouwenvoetbal op het programma. Zoals U weet hebben België, Nederland en Duitsland zich gezamelijk kandidaat gesteld voor de organisatie van die eindronde. Op maandag 24 april 2023 heeft de FIFA nu ook de andere drie kandidaten bekendgemaakt want de deadline om zich aan te melden was vrijdag 21 april 2023.

Het logo voor de Belgisch, Nederlands, Duitse kandidatuur! Foto – (c) RBFA / KNVB / DFB

Zijn België, Nederland en Duitsland de kandidaat voor de UEFA dan zijn er nog vier andere continenten die gaan meestrijden om deze tiende editie te organiseren. Brazilië is de kandidaat voor de CONMEBOL (Zuid-Amerika), Zuid-Afrika meldde zich in naam van de Afrikaanse Voetbalbond (CAF) en tenslotte is er ook nog het gezamenlijk bid van de Verenigde Staten en Mexico voor de voetbalfederatie van Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben (CONCACAF).

Deze vier kandidaten hebben nu tot vrijdag 8 december van dit jaar de tijd om een uitgebreid bidbook te maken met daarin al hun plannen, de mogelijke speelsteden en de stadions en de financiële onderbouw van het volledige project. Daarnaast wordt de kandidaten ook gevraagd om te vermelden hoe ze zullen omgaan met mensenrechten en duurzaamheid.

In de maand februari van 2024 gaan de inspecteurs van de FIFA dan op bezoek bij de geïnteresseerde kandidaat gastlanden. De uiteindelijke beslissing wie het tiende WK Vrouwenvoetbal in 2027 zal mogen organiseren wordt genomen door de op dit moment 211 landen  die aangesloten zijn bij de Wereldvoetbalbond FIFA op de ledenvergadering van vrijdag 17 mei 2024.

Alle Belgian Red Flames hopen wellicht dat het WK 2027 in België, Nederland en Duitsland zal plaatsvinden! Het zou immers een allereerste deelname betekenen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Nog meegeven dat mocht het gezamenlijke bid van België, Nederland en Duitsland uiteindelijk als bestemming voor het WK 2027 gekozen worden dat dit dan voor de Belgian Red Flames de allereerste deelname aan een WK-eindronde zou worden. Voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland waar 32 landen mogen aantreden wist het team onder leiding van bondscoach Ives Serneels zich immers niet te plaatsen.

Lees nog meer over het WK Vrouwenvoetbal 2027 via:

Website FIFA – WK 2027

En over het gezamenlijke Belgisch, Nederlandse en Duitse bid via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share