Share

In beide halve finales op het WK U20 in Papua Nieuw-Guinea moesten er verlengingen worden gespeeld. Noord-Korea haalde het daarin van de Verenigde Staten en Frankrijk versloeg Japan!

Noord-Korea haalde het in Port Moresby tegen de Verenigde Staten met 2-1. Jon So Yon bracht Noord-Korea net na de rust op voorsprong vanop de strafschopstip (1-0, 50ste minuut) maar de Verenigde Staten gaf niet op en via een knappe goal van Natalie Jacobs kwam het een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd op gelijke hoogte en zo dwong het verlengingen af (1-1, 89ste minuut). Maar in de eerste minuut van die verlenging zorgde Ri Hyang Sim al voor de winnende treffer voor Noord-Korea!

Bekijk de hoogtepunten van dit duel op video met dank aan FIFA TV:

Vervolgens was het de beurt aan Japan en Frankrijk om hun halve finale af te werken en ook hier draaide het na een 0-0 op verlengingen uit. Frankrijk besliste het in de eerste verlenging met twee doelpunten op korte tijd. Eerst kopte Clara Matéo binnen (0-1, 99ste minuut) en vervolgens lukte Juliane Gathrat een tweede goal met een poging van dichtbij (0-2, 101ste minuut). Yuka Momiki kon in de tweede verlenging nog milderen vanop de strafschopstip (2-1, 109de minuut).

Bekijk de video van Japan – Frankrijk met dank aan FIFA TV:

De finale wordt toekomende zaterdag 3 december 2016 gespeeld tussen Noord-Korea en Frankrijk! De Verenigde Staten en Japan spelen eerder het duel met de derde plaats als inzet!

Nog melden dat het volgende WK bij de -20-jarigen in 2018 in Frankrijk zal plaatsvinden!

Voor meer over Noord-Korea – Verenigde Staten:
FIFA.com

Voor meer over Japan – Frankrijk:

FIFA.com

Share