Share

Op maandag 28 november 2016 stond het laatste oefenduel van de Belgian Red Flames van dit kalenderjaar op het programma in Tubeke tegen Denemarken, de eerste tegenstander op het EK 2017 volgend jaar op zondag 16 juli 2017 in Doetinchem!

Zal het dan wellicht volop zomer en warm weer zijn dan was het nu in het Stade Leburton van Tubeke vooral koud voetbalweer met vriestemperaturen. De Belgian Red Flames probeerden het in een 4-3-3-opstelling maar tot veel doelgevaar leidde dat niet in de eerste helft waarin het balbezit met 65 procent ruim bij Denemarken was. Het enige doelpunt viel iets over het kwartier toen de bezoekers na een hoekschop van Julie Trustrup Jensen die via Sanne Troelsgaard aan de tweede paal richting Belgisch doel vertrok om dan in een soort kaatsspel van de Belgische verdediging terecht te komen en uiteindelijk via Simone Boye Sörensen in doel te gaan (0-1, 19de minuut). Tien minuten voor de rust miste Johanna Rasmussen op aangeven van opnieuw Sanne Troelgaard zelfs de dubbele voorsprong voor Denemarken!

Bijna onmiddellijk na de pauze volgde dan wel een mooie bal van Janice Cayman diep voor Tessa Wullaert maar de poging van de Belgian Red Flame van VfL Wolfsburg stuitte op doelvrouw Stina Lykke Petersen, ploeggenote van Lorca Van De Putte bij Kristianstads DFF in Zweden (51ste minuut). Even over het uur stond het dan toch 0-2 toen Johanna Rasmussen centraal op Pernille Harder speelde. De speelster van de Zweedse kampioen Linköpings trof alleen voor Justien Odeurs eerst nog de paal maar in de rebound was het wel raak (0-2, 61ste minuut). En dan toch een bijzonder leuk Belgisch moment. Julie Biesmans, enkel opgeroepen voor deze interland, speelde door naar de pas zes minuten eerder voor Sara Yüceil ingevallen Davinia Vanmechelen en zij lukte met een knappe dropbal de aansluitingstreffer (1-2, 62ste minuut). België ging nog op zoek naar de gelijkmaker maar het doelpunt viel aan de andere kant toen Pernille Harder gelanceerd door de ingevallen Frederikke Thögersen de bal enig mooi met een stift over doelvrouw Justien Odeurs tegen de netten deponeerde (1-3, 71ste minuut). De Belgian Red Flames die eerder dit jaar nog op de Algarve Cup de betere waren van Denemarken moesten dit keer de duimen leggen tegen het team van trainer Nils Nielsen in een wedstrijd waaruit ongetwijfeld weer enkele nieuwe lessen kunnen getrokken worden met het oog op het EK 2017!

Maandag 28 november 2016 – Tubeke – Leburton Stadion – Vriendschappelijk duel:
België – Denemarken 1-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 19′ Simone Boye Sörensen 0-1, 61′ Pernille Harder 0-2, 62′ Davinia Vanmechelen 1-2, 71′ Pernille Harder 1-3.
Scheidsrechter: Vivian Peters (Nederland).
Toeschouwers: 500.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share