Share

Als titelverdediger van de Beker van Brabant ACFF moest het provinciale vrouwenteam van R. Union SG, het beloftenteam dus, op zaterdag 26 augustus 2023 in de achtste finales de nieuwe campagne openen met een nieuwe selectie tegen het niet te onderschatten Royale Union Lasne Ohain.

U kan een samenvatting van dat duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De wedstrijd zelf was een aangenaam duel om volgen en het eindigde dus op 3-3. Bij de rust stond de thuisploeg 2-0 voor dankzij goals van Enza Maelfayt (1-0, 27ste minuut) en van Julia Lotina I Cartanya (2-0, 33ste minuut). In de tweede helft kwam Royale Union Lasne Ohain snel terug op gelijke hoogte via Olivia Philippart De Foy (2-1, 47ste minuut) en Victoria Traviesa Y De La Vega (2-2, 51ste minuut). Audrey Desmoutier zette de bezoekers met een kopbal zelfs op voorsprong (2-3, 77ste minuut) maar via een laat doelpunt van Enza Maelfayt (3-3, 87ste minuut) dwong het team van coach Adrien Vigil Bajo nog strafschoppen af.

U kan de strafschoppenreeks bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

R. Union SG won dus de strafschoppenreeks met 3-1 waardoor het een ronde verder mag in de Beker van Brabant ACFF 2023/24.

Luister naar Pomone Fondaire (R. Union Lasne Ohain) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jana Heymans (R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Enza Maelfayt (R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

In de kwartfinales moet R. Union SG nu in principe op woensdag 1 november 2023 op bezoek bij R. Wavre-Limal, dat in de achtste finales met 0-7 won op bezoek bij Maccabi Brussels. RAS Jodoigne, de verliezende finalist van vorig seizoen, plaatste zich voor de volgende ronde na winst thuis tegen FC Saint-Michel 3-1. RAS Jodoigne neemt het in de kwartfinale op tegen FC Walhain, nieuw in de eerste provinciale na het veroveren van de titel in de tweede provinciale Brabant ACFF van vorig seizoen. Nog in de  kwartfinale zal BX Brussels het opnemen tegen het provinciale team van FWS Woluwe, dat op donderdag 24 augustus 2023 al met 8-1 won tegen RCS Nivellois terwijl FC Wolves Brussels, dat thuis met 6-0 won tegen het beloftenteam van FC Irlande Auderghem, op bezoek moet bij Waterloo Lion’s.

Nog meegeven dat op vrijdag 1 september 2023 de aftrap wordt gegeven in de eerste provinciale Brabant ACFF. Het beloftenteam van R. Union SG begint op zaterdag 2 september 2023 thuis tegen het beloftenteam van FC Irlande Auderghem met aftrap om 13 uur op het Sportcomplex Charles Picqué aan de Joseph Bensstraat in Ukkel 

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share