Share

Laura De Neve zorgde vorige week dinsdag 31 oktober 2023 met haar succesvolle vrije trap voor het begin van de meest prestigieuze overwinning ooit van de Belgian Red Flames in het kader van de UEFA Women’s Nations League tegen Engeland. In die wedstrijd raakte ze echter ook opnieuw geblesseerd. Inmiddels is bekend dat ze langere tijd niet beschikbaar zal zijn.

Laura De Neve stapt hier met Sari Kees in de rug het veld op voor het duel in de UEFA Women’s Nations League tegen Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De captain van RSC Anderlecht, die in 2021 door haar collega’s tot profvoetbalster van het jaar werd verkozen, maakte op maandag 6 november 2023 op haar Instagram account zelf bekend dat het om een gescheurde mediale band gaat maar nu in de rechterknie en dat er na een operatie opnieuw vele maanden aan inactiviteit zullen volgen.

Laura De Neve, dit seizoen aan de bal voor RSC Anderlecht thuis tegen KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be /| Frank Abbeloos

U kan hieronder het volledige bericht lezen:

‘Van in minuut 8’ (het moest zo zijn) de beste keepster van het moment verslaan tot in minuut 36’ een pijn voelen die ik herkende en al snel wist dat het niet normaal was.

Blessures gaan niet altijd over vermoeidheid of fitheid. Soms hebt ge gewoon brute pech. Verdict is opnieuw een ingescheurde mediale band, maar deze keer aan de rechter knie. Eerst operatie & dan weer door.

Zo snel kan het gaan in voetbal en topsport algemeen. Mensen verklaren mij zot, maar ik hou van dit stom spelleke en kijk al uit naar de dag dat ik terug in’t paars en wit sta.

En belangrijk. De Flames. Eindelijk beloond voor het harde werk van iedereen. Ik zie talent, professionalisme, grinta, .. 31.10.2023 zal altijd speciaal zijn en misschien wel de aanzet voor de toekomst. Dus blijf allemaal geloven in ons en blijf ons steunen 🇧🇪🔥👏

En dan het allerbelangrijkste, RSCA women. Denk dat er weinigen zo gehecht zijn aan een club. Ook nu zal ik hun eerste fan zijn en proberen om iedereen rustig te houden met focus op onze doelen 💜. Geloof erin maatjes want jullie zijn de beste: confidence en determination 🤝.

Sidenote: Ondertussen kunt ge mij terugvinden in de gym waar ik ga proberen om mij na mijn revalidatie toch minstens 1 keer te kunnen optrekken 🤡

Bedankt iedereen voor de lieve berichten ❤️ See you in a few months!’

Hannah Eurlings, die hier Jackie Groenen op het verkeerde been zet, is ook maanden uitgeschakeld! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Ook na de vorige thuisoverwinning van de Belgian Red Flames viel er een speelster uit met een zware blessure namelijk Hannah Eurlings. De speelster van OH Leuven scheurde op vrijdag 22 september 2023 tegen Nederland (2-1-winst) de voorste kruisband van de linkerknie en staat eveneens maanden langs de kant! We wensen uiteraard beide speelsters veel moed toe bij de revalidatie en een voorspoedig herstel!

Lees nog meer daarover via:

Sporza.be

Bekijk nog eens de succesvolle vrije trap van Laura De Neve tegen Marie Earps van Engeland dankzij Vrouwenteam TV / PLAY / VRT / RTBF:

Lees over de overwinning van de Belgian Red Flames tegen Engeland:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

Share