Vrouwelijk Union won vorig seizoen voor het eerst de Beker van Brabant ACFF. Het was dus uitkijken hoe het provinciale team het dit jaar zou vanaf brengen bij het verdedigen van deze trofee. In de achtste finales werd RU Lasne Ohain na het nemen van strafschoppen uitgeschakeld. In de kwartfinale moest het op woensdagnamiddag 1 november 2023 op bezoek bij reeksgenoot Royal Wavre Limal.

In de tweede helft was er plots zelfs een regenboog te zien in Waver! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Het provinciale team stond in augustus van dit jaar nog onder leiding van coach Adrien Vigil Bajo maar hij werd begin september al aan de kant gezet en sindsdien werd het team geleid door Dilson Ramos Da Fonseca terwijl er gezocht werd naar een andere coach. Voor de kwartfinale in Waver was Mfutila Nganga plots de nieuwe T1 bij het provinciale team van R. Union SG …

U kan een samenvatting van Royal Waver Limal – R. Union SG bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het werd dus op een kille herfstdag met veel wind, flink wat buien maar ook opklaringen een thuisoverwinning voor het team van coach Mohamed Riani. Cassandre Hermand, de captain van de thuisploeg, opende in de 13de minuut de score (1-0) terwijl Enza Maelfayt het dichtst bij een doelpunt voor de bezoekers kwam maar haar vrije trap strandde op de kruising (25ste minuut). Kort na de rust kon Bianca Lainé de voorsprong verdubbelen (2-0, 46ste minuut). Union kon wel nog de aansluitingstreffer scoren na een knap schot van Rania Azbair (2-1, 75ste minuut) maar verder dan dat kwam het niet meer. Het is Royal Wavre Limal dat verder mocht naar de halve finales waar het zal uitkomen tegen BX Brussels, RAS Jodoigne of FC Wolves Brussels dat in de derde provinciale speelt. Zowel de datum van de loting voor die halve finales als de datum van de wedstrijden is (ondanks navraag bij de ACFF) nog niet bekend.

Dit waren alle uitslagen in de kwartfinales van de Beker van Brabant ACFF op woensdag 1 november 2023:

BX Brussels – FWS Woluwe C 1-0;

RAS Jodoigne – FC Walhain 8-0;

Waterloo Lion’s FC (P2) – FC Wolves Brussels (P3) 0-5 forfait;

Royal Wavre Limal – R. Union SG 2-1.

Bekijk ook nog de achtste finale van de Beker van Brabant ACFF eerder dit seizoen:

Bekijk de finale van vorig seizoen die gewonnen werd door R. Union SG op bezoek bij RAS Jodoigne dankzij Vrouwenteam TV: