Share

Op zaterdag 11 november 2023 stonden de achtste finales van de Beker van België op het programma. Was het duel Club YLA – Standard in de vorige ronde het enige duel tussen teams uit de Women’s Lotto Super League dan stonden er dit keer twee ontmoetingen tussen teams die op het hoogste niveau van het Belgische vrouwenvoetbal spelen op het programma. Er was de topaffiche tussen regerend landskampioen RSC Anderlecht en OHL Women maar eerder op de dag stonden ook Fémina White Star Woluwe en Sporting de Charleroi tegenover mekaar.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Net als in de vorige ronde tegen eersteklasser RFC de Liège kwam Fémina White Star Woluwe tegen Sporting de Charleroi op achterstand. Het was Dilara Soley Deli die in de eerste helft de bezoekers op voorsprong bracht (0-1, 38ste minuut). Kort na de rust zorgde Perinne Balant voor de dubbele voorsprong (0-2, 49ste minuut). Charlotte Mahieu zorgde even na het ingaan van het laatste kwartier voor de aansluitingstreffer (1-2, 77ste minuut) en de thuisploeg deed er vervolgens alles aan om nog op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk was het Charlotte Faity, die in het verleden bij de Franse tweedeklasser La Roche-sur-Yon speelde, die in de toegevoegde tijd met een prachtig schot de eindcijfers op het bord zette (1-3, 90ste + 3′ minuut).

Bekijk de feestvreugde van Sporting de Charleroi na de winst en de kwalificatie op bezoek bij FWS Woluwe:

Luister naar Charlotte Faity (Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lise Michalak (Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Charlotte Mahieu (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Francesca Lueya (Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lionel Vitrant (coach Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk alle uitslagen in de achtste finales van de Beker van België via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share