Share

Op de tweede speeldag in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League zorgde het Zweedse BK Häcken voor een verrassing door Real Madrid te verslaan en zo het maximum van de punten te halen. Daarnaast waren er voor het eerst overwinningen voor Bayern München, AS Roma en Chelsea op deze donderdagavond 23 november 2023.

Real Madrid kwam op bezoek in het koude Göteborg bij het Zweedse BK Häcken al vroeg op voorsprong via de Deense Signe Bruun die een schot van Ivana, de captain van Real, dat via doelvrouw Falk tegen de paal ging in de rebound binnentrapte (0-1, 10de minuut). Op slag van rust hadden ze pech toen Olga Carmona, de maakster van het winnende doelpunt in de WK-finale tussen Spanje en Engeland, met een afstandsschot vanop links de binnenkant van de paal trof (45ste minuut). Real Madrid had de wedstrijd goed in handen en het leek op weg naar winst. In de tweede helft begon BK Häcken echter beter te voetballen en het lukte via Rosa Kafaji met een schot met rechts van in de zestien na een weggekopte voorzet van Anna Anvegard de aansluitingstreffer (1-1, 59ste minuut). Iets minder dan een kwartier voor tijd speelde diezelfde Rosa Kafaji de bal naar Katarina Kosola. De meegekomen Finse rechtsachter van BK Häcken controleerde de bal, bracht die voor haar linkervoet, zette nog enkele stappen naar links en pakte vervolgens met een schitterende draaibal uit die doelvrouw Misa Rodriguez te grazen nam (2-1, 76ste minuut). Angevard had op aangeven van Aisha Musaka nog een derde goal kunnen scoren voor de thuisploeg maar haar schot van in de zestien ging naast (80ste minuut). Real Madrid probeerde nadien nog wel om een gelijkmaker te scoren maar het kreeg geen echte doelkans meer om dat ook echt te doen. BK Häcken schreef geschiedenis, het won de eerste thuiswedstrijd ooit in een groepsfase van de UEFA Women’s Champions League en het is na twee speeldagen nu plots alleen leider in groep D vooraleer het op de volgende speeldag naar Stamford Bridge trekt voor een ontmoeting tegen Chelsea!

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd met dank aan DAZN:

Op hetzelfde moment ontving Paris Saint-Germain voor 3.669 toeschouwers in het Stade Jean Bouin in Parijs de Duitse landskampioen Bayern München. PSG was slecht aan deze groepsfase begonnen met verlies vorige week in Amserdam tegen Ajax en ook tegen Bayern München ging het onderuit. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam er na 21 minuten toen de Zweedse Magdalena Eriksson een kopbal van aanvoerster Glodis Vigosdottir na een vrije trap van Klara Bühl in doel verlengde (0-1). PSG was in de eerste helft even gevaarlijk via captain Grace Geyoro die doelvrouw Maria-Luisa Grohs tot ingrijpen dwong maar geen hoekschop kreeg (23ste minuut) en door een kopbal van Marie-Antoinette Katoto na een hoekschop van Jackie Groenen (36ste minuut). Vermelden we ook nog dat Bayern München een zuivere strafschop onthouden werd toen Elisa De Almeida in de zestien Linda Dalmann onderuit haalde (41ste minuut). Er was geen VAR want anders lag de bal zeker op de stip. In de tweede helft kwam de thuisploeg iets beter voor de dag met pogingen van Tabitha Chawinga op de keeper (53ste minuut), een schot van Groenen over (55ste minuut), een poging van Lieke Martens dat door de keeper in hoekschop werd geduwd (65ste minuut) en een te zwak schot van Laurina Fazer (85ste minuut). PSG staat voor het eerst in de groepsfase van de UWCL na 2 wedstrijden zonder punten, Bayern München mag midden december van dit jaar met een 4 op 6 de dubbele confrontatie met Ajax aangaan.

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd met dank aan DAZN:

Later op de avond verloor Ajax in het Stadio Tre Fontane in Rome voor het eerst in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League en dat vooral omdat het in het begin van de wedstrijd op verdedigend vlak iets te slordig was. Binnen het kwartier had Valentina Giacinti al twee keer gescoord. Eerst toen ze na een door Regina van Eijk weggetikte hoekschop van Manuela Giugliano met een schot uit de draai doel trof (5de minuut). Even later profiteerde ze van een blunder van doelvrouw Regina van Eijk bij een terugspeelbal van Isa Kardinaal om de dubbele voorsprong op het scorebord te trappen (2-0, 14de minuut).  Tussenin redde de Romeinse doelvrouw Camelia Ceasar een mooie kopbal van dichtbij van Romée Leuchter na een hoekschop van Ashleigh Weerden (12de minuut). AS Roma bleek in aanwezigheid van José Mourinho te sterk voor dit, op Sherida Spitse na, jong en ietwat onervaren Ajax dat in het begin van de tweede helft meteen een derde doelpunt moest toestaan toen Manuela Giugliano na een voorzet vanop rechts van Emilie Haavi de bal met een volley met rechts  binnentrapte (3-0, 47ste minuut). Ajax ging nadien op zoek naar een eerreddend doelpunt maar het had pech toen de ingevallen Lotte Keukelaar op aangeven van Danique Noordman met een schot met rechts van in de zestien de lat trof (67ste minuut). Het bleef 3-0 waardoor AS Roma met 4 punten en het beste doelsaldo de leiding nam in groep C voor Bayern München. Op donderdag 14 december 2023 trekt AS Roma naar het Parc des Princes voor de eerste ontmoeting tegen PSG! Ajax trekt met een 3 op 6 naar München voor het eerste Europese duel tegen Bayern!

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd met dank aan DAZN:

Paris FC moest na de thuisnederlaag tegen het Zweedse Häcken BK op de openingsdag van deze groepsfase (1-2) voor hun tweede wedstrijd naar Londen waar ze op Stamford Bridge nu de Engelse landskampioen Chelsea kregen voorgeschoteld. De Parijzenaars speelden voor wat ze waard waren en ze hielden vooral in de eerste helft goed stand. Na het openingsdoelpunt van Sam Kerr op aangeven van Lauren James (1-0, 30ste minuut) konden ze zelfs op gelijke hoogte komen toen Théa Grebouval een hoekschop van Gaêtane Thiney tegen de netten kopte (1-1, 38ste minuut). Kort na de rust had Mathilde Bourdieu Paris FC zelfs op voorsprong kunnen brengen maar doelvrouw Ann-Kathrin Berger kwam knap tussen en daarna viel het verdict met twee doelpunten op korte tijd van opnieuw Sam Kerr. De Australische tikte eerst randje buitenspel op aangeven van Johanna Kaneryd met links de 2-1 binnen (48ste minuut) en vervolgens zorgde ze, na een uittrap van doelvrouw Berger waarop de Parijse verdediging zich verkeek, voor de perfecte lobbal over Chiamaka Nnadozie, de Nigeriaanse doelvrouw van Paris FC (3-1, 55ste minuut). In de toegevoegde tijd trapte Sophie Ingle, de Welshe international de 4-1-eindstand op het bord na een hoekschop vanop rechts van Ève Périsset! (90ste + 1′ minuut). Chelsea is met 4 op 6 voorlopig tweede in deze groep achter het verrassende BK Häcken. Paris FC heeft voorlopig geen punten weten te sprokkelen uit hun eerste twee duels in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League.

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd met dank aan DAZN:

Na de tweede speeldag zijn al enkele verrassingen gevallen. Het is nu uitkijken naar de derde speeldag van de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League op woensdag 13 en donderdag 14 december 2023, op dagen die samenvallen met duels van de mannen in Europa. Op woensdag 13 staan er immers ook wedstrijden van de UEFA Champions League bij de mannen op het programma, op donderdag 14 december 2023 is er concurrentie van de UEFA Europa League en de UEFA Conference League.

U kan alle updates en resultaten ook nog volgen via:

UEFA.com – UEFA Women’s Champions League 2023/24

Lees over de finale van 2023 in Eindhoven via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share