Share

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 stond de 9de en laatste speeldag van de heenronde in de Women’s Lotto Super League op het programma. De herfstkampioen was al bekend en na de dubbele winst op bezoek bij titelverdediger RSC Anderlecht in de competitie en in de achtste finales van de Beker van België leek voor OHL Women nu al de weg geplaveid voor een rustige rit op weg naar een eerste landstitel maar Club YLA heeft daar in Aalter anders over beslist.

Valesca Ampoorter zoekt de opening voor OHL Women met Jody Vangheluwe (Club YLA) in de rug! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vrouwelijk blauw-zwart is bezig aan een opmerkelijk seizoen want nadat het eerder dit seizoen bekerhouder Standard uit het bekertornooi knikkerde (2-1) en een gelijkspel afdwong op bezoek bij titelverdediger RSC Anderlecht (1-1) heeft het op de laatste speeldag van de heenronde in de Women’s Lotto Super League herfstkampioen OHL Women nu ook de eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Het team van coach Heleen Jaques kwam al vroeg op voorsprong via een knap schot van Celien Guns (1-0) maar Jeslynn Kuijpers zorgde voor een al even knappe gelijkmaker (1-1). Nadat Rania Boutiebi via doelvrouw Perez de lat trof voor Club YLA was het Angel Kerkhove die vijf minuten voor de rust de thuisploeg op voorsprong bracht (2-1) maar nog voor beide teams naar de kleedkamers trokken stond het 2-2 omdat Sterre Gielen een voorzet van Marie Detruyer ongewild in eigen doel trapte. Even voor het uur ging Angel Kerkhove aan de rechterkant alleen op weg naar het Leuvense doel. Ze omspeelde ook nog doelvrouw Noelia Gil Perez vooraleer de bal met links eenvoudig binnen te trappen (3-2). OHL gaf zich nog niet gewonnen want op aangeven van de ingevallen Aurélie Reynders zette Marie Detruyer zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de 3-3 op het bord. Even later speelde Celien Guns de bal op links naar Angel Kerkhove. Zij rukte op richting doel en speelde op het juiste moment af naar Davinia Vanmechelen die Club YLA opnieuw op voorsprong trapte (4-3). Na een voor de neutrale waarnemer moeilijk waar te nemen fout van de ingevallen Yara Tassens op Sejde Abrahamsson was het diezelfde Davinia Vanmechelen die vanop de stip haar negende van het seizoen en de definitieve 5-3 voor Club YLA op het bord mocht trappen. Het feestje in Aalter was blauw en zwart. De herfstkampioen verloor voor het eerst dit seizoen!

Davinia Vanmechelen en Angel Kerkhove waren allebei goed voor een dubbel voor Club YLA tegen OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Eerder op zaterdag ging KRC Genk Ladies winnen op bezoek bij SV Zulte Waregem. Halfweg stond het nog 0-0 maar in de tweede helft vielen er wel doelpunten nadat Thirsa De Meester eerst met een schot met rechts van net buiten de zestien de lat trof. Even later zorgde diezelfde De Meester voor de assist waaruit Gwen Duijsters haar derde goal van het seizoen lukte (0-1, 48ste minuut). SV Zulte Waregem probeerde terug te slaan maar een schot vanop afstand van Elke Van Gorp ging naast waarna Romy Camps een nieuwe poging van Elke Van Gorp van dichtbij van de lijn redde. Imani Prez mikte vervolgens eveneens met de rechtervoet en vanop ruim 25 meter nog nipt over de Genkse goal die verdedigd werd door Mirthe Claes. Twintig minuten voor tijd viel de beslissing toen Gwen Duijsters vanop links Luna Vanzeir bediende die met haar vierde in deze competitie de eindstand op het bord trapte (0-2).

Gwen Duijsters (links) en Luna Vanzeir, zij scoorden de doelpunten voor KRC Genk Ladies op bezoek bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Tussen de hevige regenbuien door won Standard op Sclessin tegen een moedig Fémina White Star Woluwe met 3-0. Amber Barrett lukte kort voor de rust op aangeven van Noémie Gelders het openingsdoelpunt (40ste minuut). Nog voor het uur zorgde Noémie Gelders met een knap schot voor de dubbele voorsprong (56ste minuut). Florine Carlier (ex-Standard) kon tegen haar ex-ploeg kort na haar invalbeurt bijna milderen maar Lisa Musique hield de aansluitingstreffer van het scorebord (64ste minuut). Het was uiteindelijk Noémie Gelders die op aangeven van Amber Barrett de eindstand op het bord trapte (3-0, 68ste minuut).

Noemie Gelders mag terecht juichen na haar schiitterend schot en doelpunt tegen FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Mickael Marquet

Op vrijdagavond sloot KAA Gent Ladies de heenronde in Oostakker af met een ruime overwinning tegen KV Mechelen. Het lukte daarbij een half dozijn en waaronder enkele mooie doelpunten met drie dubbels van Karlijn Helsen, Alixe Bosteels (met ook een rechtstreeks in doel gaande hoekschop) en Amber Maximus. Ibtissam Bouharat in de eerste helft (2-1) en Aster Janssens op het uur zorgden telkens na een hoekschop voor de Mechelse goals in een wedstrijd die op 6-2 eindigde en waarin Fleur Van Daele in het begin van het duel ook nog de paal trof!

KAA Gent Ladies na de 6-2-overwinning tegen KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

RSC Anderlecht tenslotte won ook al op vrijdagavond met 0-5 op bezoek bij rode lantaarn Sporting de Charleroi. Lore Jacobs en Silke Vanwynsberghe bezorgden vrouwelijk paars-wit een dubbele voorsprong vooraleer Tine De Caigny een bal op de lijn redde bij een poging van dichtbij van Charlotte Faity nadat Jill Duijzer een schot van Romane Jadoulle niet onder controle kreeg (41ste minuut). Korte tijd later mikte captain Sarah Wijnants aan de overkant vanop rechts tegen de lat. In de tweede helft liep RSC Anderlecht verder uit dankzij een kopbaldoelpunt van Amélie Delabre op vrije trap van Esther Buabadi, een tweede goal van Lore Jacobs en een goal tegen haar eerste club in België van Ludmila Matavkova na een voorzet van Lara Schenk en een aarzeling in de verdediging van de vrouwelijke Zebra’s!

Charlotte Faity aan de bal voor Sporting de Charleroi met Tine De Caigny dichtbij om in te grijpen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***Dit zijn alle doelpuntenmakers op de 9de speeldag in de Women’s Lotto Super League:

Vrijdagavond gespeeld:

Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht 0-5 (rust: 0-2);

Doelpunten: 22′ Lore Jacobs 0-1, 40′ Silke Vanwynsberghe 0-2, 52′ Amélie Delabre 0-3, 71′ Lore Jacobs 0-4, 83′ Ludmila Matavkova 0-5.

Bekijk een samenvatting met dank aan RSCA TV / DAZN Eleven Sports:

KAA Gent Ladies – KV Mechelen 6-2 (rust: 4-1);

Doelpunten: 2′ Karlijn Helsen 1-0, 9′ Ibtissam Bouharat 1-1, 18′ Karlijn Helsen 2-1, 33′ Alixe Bosteels 3-1, 42′ Amber Maximus 4-1, 47′ Alixe Bosteels 5-1, 51′ Amber Maximus 6-1, 60′ Aster Janssens 6-2. 

Zaterdag gespeeld:

Standard – FWS Woluwe 3-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 40′ Amber Barrett 1-0, 56′ Noémie Gelders 2-0, 68′ Noémie Gelders 3-0.

SV Zulte Waregem – KRC Genk Ladies 0-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 48′ Gwen Duijsters 0-1, 69′ Luna Vanzeir 0-2.

Club YLA – OHL Women 5-3 (rust: 2-2);

Doelpunten: 9′ Celien Guns 1-0, 22′ Jeslynn Kuijpers 1-1, 40′ Angel Kerkhove 2-1, 45′ Sterre Gielen 2-2 owngoal, 57′ Angel Kerkhove 3-2, 84′ Maurane Marinucci 3-3, 86′ Davinia Vanmechelen 4-3, 90′ Davinia Vanmechelen 5-3 op strafschop.

Bekijk een samenvatting van alle duels met dank aan de Pro League / DAZN Eleven Sports:

***De stand na de negende speeldag:

1. OHL Women 9-22 (34-14);

OH Leuven is de herfstkampioen! Foto – (c) Sportpix.be /| Maarten Straetemans

2. Standard 9-19 (15-8);

3. RSC Anderlecht 9-17 (22-9);

4. Club YLA 9-17 (18-9);

5. KAA Gent Ladies 9-17 (15-9);

6. KRC Genk Ladies 9-14 (17-13);

7. SV Zulte Waregem 9-10 (11-12);

8. KV Mechelen 9-6 (13-31);

9.FWS Woluwe 9-3 (5-26) (1+);

10.Sporting de Charleroi 9-3 (6-25) (0+);

***De topschutters na de negende speeldag zijn:

9 goals:

Davinia Vanmechelen (Club YLA);

Davinia Vanmechelen staat na haar dubbel tegen OH Leuven opnieuw aan de leiding in het schuttersklassement! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

8 goals:

Dilja Yr Zomers (OHL Women);

7 goals:

Lore Jacobs (RSC Anderlecht);

Lore Jacobs heeft na haar dubbel op bezoek bij Sporting de Charleroi inmiddels 7 doelpunten gescoord in deze competitie! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

6 goals:

Marie Detruyer (OHL Women);

5 goals:

Nikée van Dijk (OHL Women), Amber Barrett (Standard);

De Ierse international Amber Barrett heeft halfweg de competitie 5 doelpunten gescoord voor Standard! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

4 goals:

Ella Van Kerkhoven (KRC Genk Ladies), Lore Nuyens (KV Mechelen), Mariam Abdulai Toloba (Standard), Ibtissam Bouharat (KV Mechelen), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Noémie Gelders (Standard), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Jeslynn Kuijpers (OHL Women);

3 goals:

Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Amélie Delabre (RSC Anderlecht), Aster Janssens (KV Mechelen), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Angel Kerkhove (Club YLA);

Aster Janssens van KV Mechelen scoorde op bezoek bij KAA Gent Ladies haar derde doelpunt in deze competitie! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

2 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women), Aurélie Reynders (OHL Women), Imani Prez (SV Zulte Waregem),, Esther Buabadi (RSC Anderlecht),, Gaëlle Nierynck (KAA Gent Ladies), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Thirsa De Meester (KRC Genk Ladies), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Romane Jadoulle (Sporting de Charleroi), Ludmila Matavkova (RSC Anderlecht), Karlijn Helsen (KAA Gent Ladies), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies).

Karlijn Helsen lukte haar eerste competitiedoelpunten in het shirt van KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

1 goal:

Luisa Blumenthal (SV Zulte Waregem), Rose Adewusi (SV Zulte Waregem), Céline Verdonck (FWS Woluwe),, Sejde Abrahamsson (Club YLA), Ines Van Gansbeke (KAA Gent Ladies),, Daisy Baudewijns (KV Mechelen), Ilona Crea (Sporting de Charleroi), Lyndsey Van Belle (KRC Genk Ladies), Zarah Taillieu (KAA Gent Ladies), Justine Blave (Standard), Ellen Charlier (FWS Woluwe), Marine Rosala (FWS Woluwe), Sari Kees (OHL Women), Hanna Stenberg (Club YLA), Aisse Tamara Gumbs (Club YLA), Stephanie Gbogou Drepoba (SV Zulte Waregem), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem),  Elfi Maass (KAA Gent Ladies), Daphné Wertbrouck (FWS Woluwe), Valesca Ampoorter (OHL Women), Sterre Gielen (Club YLA), Maud Coutereels (Standard), Shari Van Belle (KRC Genk Ladies), Saar Janssen (OHL Women), Lana Galob (OHL Women), Charlotte Faity (Sporting de Charleroi), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Noa Corbeels (KV Mechelen), Charlotte Mahieu (FWS Woluwe), Perrine Balant (Sporting de Charleroi), Rania Boutiebi (Club YLA), Silke Vanwynsberghe (RSC Anderlecht), Celien Guns (Club YLA).

Owngoals:

Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies) voor Sporting de Charleroi, Leila Seret (Sporting de Charleroi) voor OHL Women, Florine Danquoins (Sporting de Charleroi) voor OHL Women, Sterre Gielen (Club YLA) voor OHL Women.

***Dit is het programma van de tiende speeldag op vrijdag 24 november 2023:

FWS Woluwe – Sporting de Charleroi (20u30);

Op zaterdag 25 november 2023:

KRC Genk Ladies – Standard (13u30 in de Cegeka Arena en op DAZN/Eleven Sports);

KRC Genk Ladies ontvangt het vrouwenteam van Standard in de Cegeka Arena! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Lees nog meer hierover via:

Website KRC Genk

KV Mechelen – Club YLA (19u);

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies (19u);

OHL Women – SV Zulte Waregem (19u);

***Interlandbreak UEFA Women’s Nations League met België – Schotland (op vrijdag 1 december 2023 in Leuven) en Nederland – België – Engeland (op dinsdag 5 december 2023 in Tilburg).

Tickets voor België – Schotland zijn te koop via deze link:

Website RBFA / KBVB – Tickets België – Schotland

***Dit is het programma van de elfde speeldag op vrijdag 8 december 2023:

KRC Genk Ladies – Sporting de Charleroi (20u30);

FWS Woluwe – OHL Women (20u30);

Op zaterdag 9 december 2023:

SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies (13u30);

Club YLA – RSC Anderlecht (16u15);

Standard – KV Mechelen (19u);

***Dit is het programma van de twaalfde speeldag op vrijdag 15 december 2023:

Sporting de Charleroi – Standard (20u);

KAA Gent Ladies – OHL Women (20u30);

Op zaterdag 16 december 2023:

RSC Anderlecht – FWS Woluwe (13u30);

Club YLA – SV Zulte Waregem (16u15);

Op zondag 17 december 2023:

KV Mechelen – KRC Genk Ladies (14u30 in Kontich 

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share