Share

Nadat KV Mechelen begin november 2023 een einde maakte aan de overeenkomst met ex-Rode Duivel Steven Defour bij de mannen is eind november van hetzelfde jaar ook een einde gemaakt aan de samenwerking met Farid Goreishvand bij het vrouwenteam.

Farid Goreishvand was anderhalf seizoen hoofdtrainer bij KV Mechelen in de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De sportieve leiding van de damesploeg heeft immers beslist om niet verder te gaan met Farid Goreishvand als trainer. Farid Goreishvand kwam in de zomer van 2022 over van KAA Gent Ladies en in zijn eerste jaar behaalde hij in de reguliere competitie 9 punten op 60 met een voorlopig 9de plaats op 11 teams tot gevolg. In play-off 2 klom KV Mechelen omhoog want in die eindronde met de onderste 5 ploegen in het klassement bleef het ongeslagen, won het de laatste 5 wedstrijden op rij en eindigde het uiteindelijk net achter winnaar SV Zulte Waregem.

Dit seizoen, het tweede jaar op het allerhoogste niveau in het Belgische vrouwenclubvoetbal, liep het minder dan op het einde van vorig seizoen. Na 10 wedstrijden staat KV Mechelen voorlopig op een achtste plaats met 6 punten op 30. Het won 2 keer waardoor het wel nog Sporting de Charleroi (ook 6 punten maar slechts 1 keer gewonnen) achter zich hield en ook Fémina White Star Woluwe heeft voorlopig minder punten dan vrouwelijk KV Mechelen.

Assistente Inne De Smet is al zeker voor de laatste twee wedstrijden van 2023 de hoofdcoach ad interim bij vrouwelijk KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Terwijl de sportieve leiding van het vrouwenteam van KV Mechelen nu op zoek gaat naar een nieuwe T1 mag Inne De Smet, de assistent-coach, ad interim de taak van hoofdtrainer overnemen. Zij mag in elk geval de laatste twee wedstrijden van deze jaargang op bezoek bij Standard op zaterdag 9 december 2023 om 19 uur en thuis tegen KRC Genk Ladies op zondag 17 december 2023 om 14u30 in Kontich proberen punten te sprokkelen.

Lees het volledige bericht op de website van KV Mechelen:

Website KV Mechelen

Lees meer over KV Mechelen in het eerste seizoen via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share