Share

Op zondag 26 november 2023 stond in Frankrijk een duel tussen Racing Club de Lens en Olympique de Marseille op het programma. Beide teams stonden in de nieuwe eengemaakte Franse D2 Féminine met twaalf ploegen bovenin het klassement zodat men wel degelijk van een topaffiche kon spreken.

Een spelhervatting in RC Lens – Marseille met scheidsrechter Jade Mongiat en Carla Giaimo van de bezoekers! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

RC Lens Féminin stond vooraf na 7 speeldagen op de vierde plaats met 13 punten op 21, Vrouwelijk OM was derde met 16 punten op 21 op gelijke hoogte met Nantes en Strasbourg die allebei een beter doelsaldo hadden.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het duel dat voor 406 toeschouwers in het Stade François Blin van Avion gespeeld werd eindigde dus op een 2-2-gelijkspel. De thuisploeg kwam iets over het kwartier op voorsprong via Sherly Jeudy, die op het WK 2023 bij alle drie de groepswedstrijden van Haïti in de basis stond, een assist van topschutster Aude Gbedjissi binnentrapte (1-0, 17de minuut). In de achtste minuut van de toegevoegde tijd verdubbelden de vrouwelijke ‘Sang et Or’ hun voorsprong dankzij Carlo Polito, die na een vrije trap van Emma Smaali via Mbayang Sow raak trof (2-0, 45ste + 8′ minuut). In de tweede helft sloeg Marseille echter terug eerst met een kopbal van Mama Diop, de Senegalese centrumspits die eerder nog bij RC Lens actief was, na een hoekschop van Carla Giaimo (2-1, 56ste minuut) en vervolgens via Coralie Monguillon, die een blunder bij het kort uitverdedigen van de thuisploeg, afstrafte (2-2, 78ste minuut). Nog meegeven dat scheidsrechter Jade Mongiat vijf gele kaarten trok (1 voor de thuisploeg, 4 voor de bezoekers) en dat bij beide teams een speelster vroegtijdig met een blessure naar de kleedkamers moest (Charlotte Lorgeré bij RC Lens en aanvoerster Ashley Clark bij Marseille).

De bezoekers uit Marseille waren blij met het behaalde punt in Avion tegen RC Lens! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Door die 2-2 blijft RC Lens onder leiding van coach Sarah M’Barek vierde met nu 14 punten op 24. Aangezien Nantes met 2-0 verloor op bezoek bij Orléans en nu 16 punten op 24 telt klom Marseille onder leiding van trainer Yacine Guesmia naar de tweede plaats met nu 17 punten uit 8 gespeelde wedstrijd. Strasbourg werd door een 1-0-overwinning tegen Metz alleen leider met nu 19 punten uit 7 duels. Op de volgende speeldag op zondag 17 december 2023 ontvangt Marseille leider Strasbourg, speelt Nantes thuis tegen Thonon-Evian Grand Génève en gaat RC Lens op bezoek bij Le Mans.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share