Op de derde speeldag van de groepfase van de UEFA Women’s Champions League zorgde Paris FC voor dé verrassing door Real Madrid zonder punten huiswaarts te sturen. Ook PSG won voor het eerst in deze groepsfase terwijl Chelsea thuis tegen het Zweedse BK Häcken en Ajax op bezoek bij Bayern München hun duel met een puntendeling afsloten.

Paris FC nam voor 10.693 toeschouwers in het Stade Charléty van Parijs een bliksemstart thuis tegen Real Madrid want na 6 minuten wedstrijd stond het al 2-0 voor. Julie Defour opende de score op aangeven van Clara Matéo toen ze sneller was dan Ivana die de bal in haar loop speelde (4de minuut), even later was het Gaetane Thiney die attent reageerde op een voorzet van Mathilde Bourdieu die nog afgeweken werd door de Braziliaanse Kathellen Sousa (6de minuut). Célina Ould-Hocine had er na een voorzet van Clara Matéo 3-0 van kunnen maken maar haar kopbal ging over het Madrileense doel. Real kreeg kort voor het halfuur de kans om de score te milderen toen Julie Soyer een dribbelende Athenea del Castillo probeerde af te stoppen en de bal met de hand speelde. Chiamaka Nnadozie; de Nigeriaanse doelvrouw van Paris FC, koos bij de strafschop van Olga Carmona met links echter de goeie hoek waardoor het 2-0 bleef. Kort na de rust kon Real Madrid de aansluitingstreffer scoren toen Caroline Moller op aangeven van Hayley Raso, die kort daarvoor nog vanuit een scherpe hoek een open kans in het zijnet trapte, aan de tweede paal met links hard binnenknalde (2-1, 53ste minuut). Paris FC had nog wat geluk toen een trap van Claudia Zarnoza in de 74ste minuut de lat trof maar het was de ingevallen Louna Ribadeira, die eerst nog de Madrileense doelvrouw Misa Rodriguez op haar weg vond (84ste minuut) en laat in de toegevoegde tijd nog met rechts nipt naast mikte (90ste + 5′ minuut). De eerste punten en de eerste overwinning van Paris FC in de groepsfase van de UWCL was een feit! De club wipte meteen over Real Madrid (1 punt uit 3 duels) naar de derde plaats!

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd met dank aan DAZN:

Op hetzelfde moment speelden Bayern München en Ajax in Groep C tegen mekaar op de Bayern Campus. De thuisploeg kwam al meteen op voorsprong via Lea Schüller (2de minuut) en ze hadden pech dat een tweede doelpunt van Linda Dallmann onterecht afgekeurd werd wegens vermeend buitenspel van de aangeefster Katharina Naschenweng(26ste minuut). Net voordien had Bayern Magdalena Eriksson met een voetblessure naar de kant zien gaan. Bij de eerste kans van Ajax aan de andere kant was het vervolgens meteen raak. Lily Yohannes bereikte met een mooie voorzet Chasity Grant en zij trapte met rechts via de voet van Maria-Luisa Grohs in de verste hoek binnen (1-1, 38ste minuut). In de tweede helft was het vooral doelvrouw Regina van Eijk die zich in de kijker speelde met een paar reddingen waaronder een schot van Lea Schüller dat ze tegen de lat tikte (63ste minuut) en een poging van Sydney Lohmann van dichtbij die ze uit haar doel hield (68ste minuut). Ajax heeft halfweg 4 punten op 9, Bayern München heeft 5 punten op 9!

Chelsea kwam thuis tegen het Zweedse BK Häcken een paar keer dicht bij een doelpunt maar scoren deed het uiteindelijk niet zodat het op Stamford Brige voor 3.300 toeschouwers uiteindelijk 0-0 bleef. Kort voor het halfuur gaf Guro Reiten de bal voor en was het de Schotse Erin Cuthbert die de lat trof (28ste minuut). Kort voor het uur wedstrijd redde de Zweedse doelvrouw Jennifer Falk een poging van dichtbij van Johanna Kaneryd op aangeven van Erin Cuthbert (59ste minuut) en even later kopte Sam Kerr nog een hoekschop van Eve Périsset tegen de lat (60ste minuut). Toen Sam Kerr in de 73ste minuut scoorde met het hoofd na een voorzet van de ingevallen Lauren James werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Chelsea, dat vorige zondag 10 december 2023 voor het eerst verloor in de Engelse competitie (4-1 op bezoek bij Arsenal) heeft halfweg 5 punten op 9. BK Häcken is de ongeslagen leider met 7 op 9.

Paris Saint-Germain, dat aan deze groepsfase begonnen was met een 0 op 6, moest op de derde speeldag thuis tegen AS Roma absoluut punten sprokkelen wou het nog kans maken op een eventuele kwartfinale. Paris Saint-Germain scoorde twee keer in dit duel voor slechts 4.072 toeschouwers in het Parc des Princes en dat vanop de strafschopstip via Grace Geyoro (1-0, 45ste minuut) na een fout van Aigbogun op Marie-Antoinette Katoto) en dankzij Marie-Antoinette Katoto zelf die op aangeven van Grace Gayoro net na de rust de score verdubbelde (2-0, 46ste minuut). AS Roma kreeg kort nadien de kans om de aansluitingstreffer te scoren vanop de stip na handspel van Jade Le Guilly maar Giugliano zag haar inzet met rechts gekeerd door Katarzyne Kiedrzynek (54ste minuut). Vier minuten later kwam AS Roma dan toch tot scoren via Valentina Giacinti die op aangeven van Manuela Giugliano met links de Poolse doelvrouw Kiedrzynek van PSG te grazen nam (2-1, 58ste minuut). PSG heeft halfweg 3 op 9, AS Roma telt na 3 speeldagen 4 punten op 9.

Volgende week woensdag 20 en donderdag 21 december 2023 staat de vierde speeldag op het programma. Het zijn alle terugwedstrijden van de derde speeldag.