Op zondag 10 december 2023 stond voor R. Union SG de laatste competitiewedstrijd van de heenronde in de Interprovinciale reeks ACFF op het programma. Het was het beloftenteam van Sporting de Charleroi dat het in de gietende regen op het Sportcomplex Corneille Barca aan de Lenniksebaan in Anderlecht tegen de geelblauwen mocht opnemen.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het beloftenteam van Sporting de Charleroi, dat net als Union vooraf 13 punten had maar met een wedstrijd minder gespeeld, won dit duel uiteindelijk met 2-3. Het was nochtans Charline Deswaef die al in de vijfde minuut voor de thuisploeg de lat trof terwijl Anaëlle Wiard de thuisploeg in het derde kwartier op voorsprong bracht nadat Jodie Verhoeven het van ver probeerde, de bezoekende doelvrouw Delphine Devallée redding bracht en de van de paal terugkaatsende bal via de ex-Belgian Red Flame in doel ging (1-0, 35ste minuut). Na de rust toonden de Futures van Sporting de Charleroi hun echte waarde. In iets meer dan tien minuten tijd keerden ze de situatie helemaal om. Eerst zorgde Camille Letellier voor de gelijkmaker (1-1, 52ste minuut) waarna Flavie Deschamps de bezoekers op voorsprong bracht (1-2, 57ste minuut). Kort daarna trof Flavie Deschamps de paal (60ste minuut) en drie minuten later scoorde Camille Letellier zelfs de 1-3 (63ste minuut). Union reageerde met een vrije trap van Ryana Meylemans op de lat (66ste minuut) maar aan de andere kant trof nu ook Camille Letellier de paal (67ste minuut). Anaëlle Wiard kon nog milderen tot 2-3 (82ste minuut) maar verder dan de aansluitingstreffer kwam R. Union SG niet meer. Het werd wel nog tot tien gereduceerd toen Jodie Verhoeven na een discussie met de scheidsrechter een tweede keer geel en dus de rode kaart kreeg (90ste + 2′ minuut). Ze kreeg haar eerste kaart na de gelijkmaker van Camille Letellier in de 52ste minuut.

Door de winst werd het beloftenteam van Sporting de Charleroi voorlopig vijfde met 16 punten uit 10 wedstrijden (het heeft nog de uitwedstrijd op bezoek bij RUS Sainte Ode op zaterdag 16 december 2023 te goed). R. Union SG staat op een gedeelde 6de plaats met Standard C en CS Pays Vert Ostiches-Ath. De heenronde voor R. Union SG was in het eerste seizoen in deze eeuw in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal wisselvallig. De start was met een 9 op 9 goed maar dan volgden 6 competitiewedstrijden zonder winst (5 nederlagen en een gelijkspel tegen Standard C 3-3) waarna coach Leslie Engels eind november van dit jaar aan de kant geschoven werd. Met de inbreng van David Mamés Puerta en een overwinning op bezoek bij het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies (2-3) leek de heropstanding een feit maar dan volgde dus het thuisverlies tegen het beloftenteam van Sporting de Charleroi. De balans halfweg met slechts 13 punten op 33 valt eerder tegen maar het is afwachten hoe vrouwelijk Union zich in de terugronde in 2024 presenteert vooraleer er een definitieve conclusie over het seizoen kan getrokken worden.

Na nieuwjaar begint R. Union SG op zondag 14 januari 2024 met een thuiswedstrijd tegen het beloftenteam van RFC de Liège (aftrap om 17uur) vooraleer het op bezoek gaat bij RUS Sainte Ode (zaterdag 20 januari 2024 om 15u30) en bij RCS Andennais (op zondag 28 januari 2024 om 17 uur). De kalender voor het beloftenteam van Sporting de Charleroi ziet er in de maand januari 2024 als volgt uit: Op zondag 14 januari 2024 op bezoek bij RCS Andennais (aftrap om 17 uur), op zaterdag 20 januari 2024 thuis tegen Sibret (aftrap om 17 uur) en op zaterdag 27 januari 2024 uit bij het beloftenteam van FWS Woluwe (aftrap om 15u30).

Bekijk nog eens alle uitslagen van de 11de speeldag in de Interprovinciale reeks ACFF: