Share

Terwijl het Europese mannenvoetbal al uitkijkt naar de volgende wedstrijden in de maanden februari en maart van volgend jaar moet het Europese vrouwenclubvoetbal in de week voor Kerstmis op weg naar een finale in Bilbao nog een vierde speeldag in de UEFA Women’s Champions League afwerken. Op woensdag 20 december 2023 komen de groepen C en D in actie, op donderdag 21 december 2023 is het de beurt aan de groepen A en B. Het zijn de terugwedstrijden van vorige week.

 

In groep C staan om 18u45 al Ajax – Bayern München in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam (ook te zien vanaf 18u25 op NPO3) en AS Roma – Paris Saint-Germain in het Stadio Tre Fontane in Rome op het programma. Aangezien alle teams binnen een marge van 2 punten staan (Bayern heeft 5 punten, AS Roma en Ajax 4 en PSG 3) behoren definitieve beslissingen in deze groep nog niet tot de mogelijkheden. 

In groep D is het op deze woensdagavond vanaf 21 uur wel mogelijk al beslissend. In elk geval kan Real Madrid, dat slechts 1 puntje haalde uit 3 wedstrijden, best winnen thuis tegen Paris FC (3 punten uit 3 duels) wil het niet vervroegd in deze groepsfase zo goed als uitgeschakeld worden. De teams uit het andere duel dat op hetzelfde moment gespeeld wordt in het Zweedse Göteborg hebben immers al een flinke voorsprong uitgebouwd. BK Häcken heeft voorlopig 7 op 9, Chelsea is tweede met 5 op 9!

Op donderdag 21 december 2023 staan in groep A Eintracht Frankfurt – Benfica (18u45) en FC Barcelona – Rosengard (21u) op het programma. In groep B ontvangt het Noorse Brann achtvoudig winnaar Olympique Lyonnais (18u45) terwijl Slavia Praha het thuis opneemt tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten (21u).

U kan alle wedstrijden live bekijken via DAZN:

DAZN – UEFA Women’s Champions League 2023/24

U kan alle updates en resultaten ook nog volgen via:

UEFA.com – UEFA Women’s Champions League 2023/24

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share