Minder dan een week nadat ze hun thuiswedstrijd wonnen hebben zowel Paris FC als Paris Saint-Germain ook hun terugwedstrijd op bezoek bij respectievelijk Real Madrid en AS Roma op de vierde speeldag van de groepsfase van de UEFA Women’s Champoins League gewonnen. Ajax zorgde opnieuw voor opmerkelijke winst door nu in de Johan Cruijff Arena tegen Bayern München de volle buit te pakken terwijl Chelsea op bezoek in Göteborg nu wel de drie punten veroverde tegen BK Häcken.

Paris FC blijft verrassen in de UEFA Women’s Champions League. Nadat het op donderdag 14 december 2023 thuis al met 2-1 won tegen Real Madrid, kwartfinalist in 2021-22, ging het nu ook op Spaanse bodem in het Estadio Alfredo Di Stéfano met het kleinste verschil winnen dankzij een strafschopdoelpunt, een ‘Panenka’, van Gaëtane Thiney (0-1, 79ste minuut). Kort voordien had de Roemeense scheidsrechter Alina Pesu naar de stip gewezen nadat Maite Oroz in de zestien Célina Ould Hocine van Paris FC eigenlijk onnodig omver had geduwd. Paris FC had met ruimere cijfers kunnen winnen maar in het begin van de tweede helft vonden Mathilde Bourdieu (49ste minuut) en Clara Matéo (50ste minuut) het doelkader niet terwijl Clara Matéo (31ste minuut), Kessaya Bussy (58ste minuut), Louna Ribadeira (71ste minuut) en Gaëtane Thiney (76ste minuut) de Spaanse doelvrouw Misa Rodriguez op hun weg vonden. Real Madrid had pech toen in de eerste helft een schot van Olga Carmona via de vingertoppen van Chiamaka Nnadozie, de Nigeriaanse doelvrouw van Paris FC, tegen de lat belandde (27ste minuut) terwijl het Parijse sluitstuk ook nog pogingen van Caroline Möller (30ste minuut), van de ingevallen Naomi Feller (65ste minuut) en van Olga Carmona (ook al 65ste minuut) uit haar doel hield! Helemaal in het begin had ook Claudia Zornoza na een voorzet van Hayley Raso kunnen scoren voor de thuisploeg maar ze trapte naast (4de minuut). Paris FC doet met 6 punten uit 4 wedstrijden volop mee voor een plaatsje in de kwartfinales. Real Madrid is met 1 op 12 nu al voor het tweede jaar op rij uitgeschakeld in de groepsfase!

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd met dank aan DAZN:

In het andere duel in deze groep won Chelsea, na het scoreloos gelijkspel op Stamford Bridge vorige week, nu wel tegen het Zweedse BK Häcken. De geelzwarten dreigden als eerste met een mooie aanval die begon bij Rosa Kafaji. Zij stuurde Clarissa Larissa diep op rechts en haar voorzet werd aan de eerste paal door Anna Anvegard met de rechtervoet tegen de lat getrapt (4de minuut). In de tiende minuut moest de Zweedse doelvrouw Jennifer Falk een schot met rechts van Lauren James over haar doel tikken.  De bezoekers kwamen vervolgens nog voor het kwartier op voorsprong via hun Australisch icoon Sam Kerr. Zij trapte de bal na knap voorbereidend werk van Johanna Rytting Kaneryd, een ex-speelster van BK Häcken, aan de eerste paal met rechts in het dak van het doel (0-1, 14de minuut). Op de counter maakte De thuisploeg zorgde echter voor een uitverkocht stadion voor een mooie gelijkmaker. Monica Yusu bah ging achter een diepe bal van Elma Juntilla Nelhage aan, ze zette voor en Clarissa Larisey kopte aan de eerste paal onhoudbaar voor Zecira Musovic binnen (1-1, 26ste minuut). Net voor de rust moest Jennifer Falk nog eens ingrijpen bij een schot van Sophie Ingle (44ste minuut) en in de toegevoegde tijd was het nodig dat ze op de goede plaats stond toen Johanna Rytting Kaneryd een voorzet vanop links van Niamh Charles in volley op de linkerslof nam (45ste + 1′ minuut). In het begin van de tweede helft hadden de Zweedsen op voorsprong kunnen klimmen maar Anna Anvegard trof na een assist van Clarissa Larisey nu met de linkervoet opnieuw de lat terwijl Rosa Kafaji de rebound op de vuisten van Zecira Musovic trapte (49ste minuut)!  Daarna was het de Schotse international Erin Cuthbert die de wedstrijd besliste door eerst met een grondscherend schot met links van in de zestien te scoren op aangeven van Sophie Ingle (1-2, 52ste minuut) en vervolgens, nadat Jennifer Falk nog een schot van Lauren James over haar doel tikte (60ste minuut), een tweede doelpunt lukte nadat ze de bal kreeg van Sam Kerr en vervolgens zowel Filippa Cunmark als Aivi Luik uitspeelde vooraleer ze met succes ook doelvrouw Jennifer Falk verschalkte (1-3, 64ste minuut)! Daar bleef het bij want in de derde minuut van de toegevoegde tijd werd een doelpunt van de ingevallen Molly Johansson op aangeven van Anne Anvegaard nog onterecht afgekeurd wegens buitenspel! Chelsea is met 8 punten uit 4 duels de nieuwe leider in de groep, BK Häcken volgt op de tweede plaats met 7 punten op 12!

Paris Saint-Germain heeft zijn gemiste start in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League ondertussen helemaal rechtgezet want na de thuiswinst vorige week in het Parc des Princes tegen AS Roma ging het nu ook op Italiaanse bodem winnen. Tabitha Chawinga, die voor een seizoen op uitleenbasis overkwam van Wuhan Jianghan University, opende voor 2.500 toeschouwers in het Stadio Tre Fontane nog voor het halfuur met de linkervoet de score op aangeven van Grace Geyoro (0-1, 26ste minuut). De thuisploeg ging dan op zoek naar de gelijkmaker maar noch Manuela Giugliano naast (30ste minuut) en via de keeper Katarzyna Kiedrzynek in hoekschop (42ste minuut) noch Evelyne Viens ook op de keeper (35ste minuut) vonden het net. Ook na de rust lukte het Annamaria Senturini op de keeper (57ste minuut) en Valentina Giacinti schot over doel (59ste minuut) niet! Halfweg de tweede helft was het dan PSG dat verder uitliep via Marie-Antoinette Katoto die met de rechtervoet scoorde op aangeven van Tabitha Chawinga (0-2, 67ste minuut). De voor Katoto ingevallen Amerikaanse Korbin Albert zorgde korte tijd later na een voorzet vanop links van de mee opgerukte Sakina Karchaoui die ze in het centrum van de zestien in één tijd met de linkervoet overnam voor haar eerste doelpunt voor PSG en dus voor het derde Parijse doelpunt op bezoek in Rome (0-3, 78ste minuut). PSG had drie extra punten op zak. Na een fout van Thiniba Samoura op Evelyne Viens kon AS Roma dan in de slotfase toch nog de eer redden dankzij een mooi met rechts in de hoek geplaatste vrije trap van captain Manuela Giugliano (1-3, 88ste minuut). PSG heeft 6 punten uit 4 wedstrijden, AS Roma staat voorlopig op de vierde plaats met 4 punten uit 4 duels.

Ajax speelde voor de tweede keer thuis in deze groepsfase van de UEFA Women’s Champions League en het wist voor 20.413 toeschouwers in de Johan Cruijff Arena tegen Bayern München ook voor de tweede keer te winnen. Ook moest het bij het tweede thuisduel geen doelpunt toestaan en het is op die manier leider geworden in de groep met 7 punten op 12 en uitzicht op kwalificatie voor de kwartfinales! Ajax was in de eerste helft veel sterker dan de bezoekers uit München. Nadat linksachter Ashleigh Weerden vanop ruim 20 meter met een schot met links de lat trof voor de thuisploeg (19de minuut) en de Servische Jovana Damnjanovic even over het halfuur doelvrouw Regina van Eijk even aan het werk zette (35ste minuut) was het Lily Yohannes die na een mooie aanval van Ajax leek te gaan scoren maar haar schot vanop de rand van de zestien met rechts ging over het Duitse doel (41ste minuut). Even daarna probeerde de mee opgerukte centrale verdediger en captain Glodis Vigarsdottir het na een door Sydney Lohmann doorgekopte vrije trap van Katharina Naschenweng met een kopbal voor Bayern maar die was te zwak om Ajax-goallie Regina van Eijk te verslaan (42ste minuut). Toch viel er voor de rust nog een doelpunt. Het was Romée Leuchter die Ajax op voorsprong bracht toen ze diep gestuurd werd door Nadine Noordam en met rechts gekruist voorbij Maria-Luisa Grohs binnentrapte (1-0, 44ste minuut). In het begin van de tweede helft had Ajax de score kunnen verdubbelen toen Milicia Keijzer mee oprukte en op aangeven van Chasity Grant met rechts Maria-Luisa Grohs aan het werk zette (50ste minuut). Aan de andere kant mikte Sarah Zadrazil met een schot met rechts nipt naast (58ste minuut). Rosa Vangool had op aangeven van Chasity Grant daarna ook de kans op een doelpunt maar haar trap met links was te zwak (61ste minuut). En dan was het de beurt aan de invallers want zowel Lina Magull (74ste minuut) als  Jill Baijings vonden kort na mekaar voor Bayern doelvrouw Van Eijk op hun weg (75ste minuut). Het bleef spannend maar een doelpunt zat er niet meer in want in de toegevoegde tijd gingen pogingen van Lina Magull (90ste + 3′ minuut) en van Giulia Gwinn op aangeven van Georgia Stanway nog over het doel van Ajax. Bayern München moet voorlopig dus Ajax en PSG in de stand laten voorgaan. Het telt zelf 5 punten uit 4 duels!