Share

De Belgian Red Flames spelen in principe hun barragewedstrijden voor het behoud in de topreeks van de UEFA Women’s Nations League op vrijdag 23 februari 2024 en op dinsdag 27 februari 2024. De heenwedstrijd is volgens de UEFA in Felcsut, een dorp op een goed uur rijden ten westen van Boedapest.

Foto – (c) Pancho Arena / World Stadiums

De Puskas Akademia Pancho Arena in Felcsut, de thuishaven van de Hongaarse topklasser Puskas Academia FC dat 3.865 zitplaatsen telt, werd volgens de UEFA door de Hongaarse voetbalbond gekozen als lokatie voor het eerste barrageduel tussen Hongarije en de Belgian Red Flames. Het stadion werd eind april 2014 geopend met een competitiewedstrijd tussen Puskas Akademia FC en Videoton (3-1). Op maandag 26 maart 2018 vond er met het duel tussen Bulgarije en Kazachstan (2-1) voor het eerst een interland plaats en het stadion werd recent ook gebruikt als uitvalsbasis voor Israël. Het land dat in oorlog is met Hamas speelde daar met hun mannenteam half november 2023 de laatste officiële wedstrijden op weg naar het EK 2024 in Duitsland tegen Zwitserland (1-1 op woensdag 15 november 2023) en Roemenië (1-2-verlies op zaterdag 18 november 2023). Eind februari 2023 is het dus de beurt aan de Belgian Red Flames om in dat dorp waar slechts 1.700 inwoners zijn hun eerste barrageduel in de UEFA Women’s Nations League te spelen om het behoud in de hoogste reeks van die nieuwe competitie te verzekeren.

Foto – (c) Pancho Arena / World Stadiums

Nog meegeven dat de Belgian Red Flames op de nieuwe FIFA-wereldranglijst die vorige week vrijdag 15 december 2023 uitkwam nog altijd op de 18de plaats staan. Ze bleven net als Engeland (4de) en Nederland (7de) op dezelfde plaats staan. Alleen Schotland ging na de groepsfase van de UEFA Women’s Nations League 2 plaatsen achteruit van 23 naar 25. Wereldkampioen Spanje is ondertussen de nieuwe nummer 1 op de FIFA-wereldranglijst bij de vrouwen voor de Verenigde Staten, Frankrijk, Engeland en Zweden, dat op 25 augustus 2023 vlak na het WK down under de nieuwe leider was. Duitsland, Nederland, Japan, Noord-Korea en Canada vervolledigen de top 10. Hongarije staat voorlopig pas op plaats 41!

Bekijk de meest recente FIFA-wereldranglijst bij de vrouwen via:

Website FIFA – wereldranglijst vrouwenvoetbal

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

  

Share