Share

Onder het motto een nieuw jaar een nieuw begin maakte KV Mechelen de naam bekend van de nieuwe coach voor het vrouwenteam. Hilde Clessens is geen onbekende want ze was eerder al actief op het hoogste niveau als coach. Nu wordt ze naast Audrey Demoustier (FWS Woluwe) en Heleen Jaques (Club YLA) de derde vrouwelijke coach van een team in de Women’s Lotto Super League en de vierde sinds het ontstaan van deze competitie!

Hilde Clessens is al een decennium coach. Hier staat ze langs de lijn tijdens de Belgische Supercup 2011 – 2012 met bekerwinnaar Waasland Beveren Sinaai Girls op bezoek bij landskampioen Standard Femina! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Hilde Clessens maakt de overstap van Lierse Kempenzonen waar ze tot voor kort de coach was van dat team dat voor het eerst in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal uitkwam. In de Interprovinciale reeks Vrouwenvoetbal Vlaanderen B stond ze met dat team halfweg op de 9de plaats na 2 overwinningen, 3 puntendelingen en 6 nederlagen (doelsaldo 14-39). Nu maakt ze dus de overstap naar KV Mechelen waar het eerste gesprek met het bestuur heel goed verliep, zo liet ze weten op de website van KV Mechelen. “Onze visies kwamen direct overeen en het voelde alsof ik daar al een langere tijd was. Alles klopte direct.” Bij KV Mechelen is Hilde Clessens de opvolgster van Farid Goreishvand die voor de laatste twee competitieduels van de maand december 2023 nog tijdelijk vervangen werd door assistent-coach Inne De Smet.

Hilde Clessens hier met Daniel Simmes toen ze op zondag 17 april 2016 in Westerlo de Beker van België won met Lierse ten koste van RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Hilde Clessens is zoals hierboven al geschreven geen onbekende in het Belgische vrouwenvoetbal. Ze was als jeugdspeelster actief bij St-Jozef Rijkevorsel en voor Teamsport Beerse. Nadien speelde ze ook voor RWD Herentals, Eva’s Kumtich, Lentezon Beerse, Standard, KVK Tienen en Vlimmeren Sport. In 2008 werd ze met KVK Tienen zowel Belgisch kampioen en ze won in datzelfde jaar ook de Beker van België .

Als coach promoveerde ze met K. Achterbroek VV meteen naar de hoogste klasse. Daarna werd ze de opvolgster van Tamara Cassimon bij WB Sinaai Girls om vervolgens assistent-coach te worden bij Lierse in de Women’s BeNeLeague en met Daniel Simmes als hoofdtrainer twee jaar op rij (2015 en 2016) de Beker van België te winnen. Vanaf 2016/17 werd ze hoofdcoach bij de vrouwen van KFC Turnhout. Meest recent werkte ze dus voor Lierse Kempenzonen en ze is ook nog aan het werk als T2 bij de Belgian Red Flames U19  Daarnaast was ze eerder ook al Provinciaal coördinator bij Voetbal Vlaanderen.

De eerste opdrachten voor Hilde Clessens met KV Mechelen zijn op zaterdag 13 januari 2024 op bezoek bij OHL Women (met aftrap om 19u), thuis tegen KAA Gent Ladies op zaterdag 20 januari 2024 (met aftrap om 19u) en op bezoek bij SV Zulte Waregem op zaterdag 27 januari 2024 (met aftrap om 16u).

Lees meer hierover via:

Website KV Mechelen

Lees nog meer over Hilde Clessens via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share