Share

Bij de 70ste verjaardag van de uitreiking van de Gouden Schoen bij de mannen en de achtste editie bij de vrouwen krijgt ook U voor het eerst een stem. Het zijn dus niet langer enkel kenners, voormalige winnaars, scheidsrechters en journalisten die beslissen over wie de prestigieuze trofee wint.

Wint Tessa Wullaert als speelster van Fortuna Sittard voor de vierde keer de Gouden Schoen? Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De favorieten zijn, met Tessa Wullaert bij de vrouwen (zij kan voor de vierde keer winnen en zo het record van Paul Van Himst evenaren) en Toby Alderweireld bij de mannen, gekend maar toch kan U ook nog mee beslissen over wie uiteindelijk met de trofee naar huis mag. Als U wenst mee te doen in de finale rechte lijn naar de Gouden Schoen voor de drie overblijvende kandidaat winnaars, die U tijdens de Gala Avond zal ontdekken, dan kan u via de link van Het Laatste Nieuws ook bekijken hoe dat precies moet gebeuren. 

Toby Alderweireld, hier op zaterdag 24 mei 2014 in het shirt van Atletico Madrid tijdens de finale van de UEFA Champions League tegen Real Madrid in het Estadio da Luz van Lissabon! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

We geven U hier ook een overzicht:

Na de telling van de punten van de vakjury, worden drie spelers met het hoogst aantal punten weerhouden als genomineerden. Op deze drie kan u tijdens de liveshow van DE GOUDEN SCHOEN 2023 via de app (en de website) van HLN stemmen.

Het selectiesysteem werkt kort samengevat als volgt:

Naast de al behaalde punten die de spelers / speelsters kregen van de vakjury zal het publiek nog 20% van de punten kunnen toekennen aan de drie genomineerden via de app / website van HLN. De lijnen gaan open van zodra dit wordt aangekondigd door de presentator van het Gala van de Gouden Schoen. De punten van het publiek worden daarna omgerekend naar 20% extra punten. Die behaalde punten van de vakjury en de 20% van het publiek worden samengeteld.

De Gouden Schoen gaat vervolgens naar de speler / speelster die na de samentelling van de punten van de vakjury en van de publieksjury het hoogst aantal punten totaliseert. Bij een ex-acquo wordt de speler / speelster die de meeste punten kreeg van de vakjury als winnaar uitgeroepen.

Indien er een technische fout zou optreden of er zich een andere noodsituatie of overmacht voor zou doen bij de stemming via de app / website van HLN en de uitslag deels of volledig niet kan worden weergegeven, dan is de stem van de vakjury doorslaggevend. De eindbeslissing over wat te doen in dit geval berust altijd bij de organisator in overleg met de (plaatsvervangende) gerechtsdeurwaarder.

Ontdek hier hoe de stemming precies verloopt, hoe u de uitslag mee kan bepalen en hoe u donderdag op uw favoriet(e) kan stemmen:

Website Het Laatste Nieuws – De Gouden Schoen

De Gouden Schoen is LIVE OP HLN & VTM met om 19u15 de livestream van de Rode Loper (HLN) en om 21u50 het Gala van de Gouden Schoen op VTM en VTM Go!

Lees ook nog:

Vrouwenteam.be

Lees nog meer over de vrouwelijke Gouden Schoen via:

Vrouwenteam.be

Voor meer over het boek rond de Gouden Schoen van Rudy Nuyens ga naar:

Website HLN – De Gouden Schoen

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: In Het Laatste Nieuws van donderdag 18 januari 2024 kreeg Heleen Jaques, de huidige coach van Club YLA, op pagina 7 van het sportkatern het woord. Zij spreekt uitgebreid over Tessa Wullaert, Janice Cayman en Jassina Blom. Het is best mogelijk dat dit de 3 uiteindelijke genomineerden zijn maar onderaan het artikel worden ook nog de namen van de outsiders meegegeven en dat zijn dan volgens Het Laatste Nieuws Justine Vanhaevermaet (Everton),  Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Marie Detruyer (OHL Women), Davinia Vanmechelen (Club YLA), Nicky Evrard (Chelsea) en Stefania Vatafu (RSC Anderlecht).

Voor dat artikel kan U hieronder ook terecht:

Website HLN – De Gouden Schoen

 

Share