Op vrijdag 12 januari 2024 was het de beurt aan de provinciale reeksen om hun competitie te hervatten. Dat was ook het geval voor RRC Etterbeek, momenteel laatste in de eerste provinciale Brabant ACFF, dat het in het Guy Thys Stadion opnam tegen R. Ixelles SC.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Nadat de score bij de rust nog 0-0 was haalde R. Ixelles SC het uiteindelijk met 0-3 dankzij doelpunten van Alice Antoine met een schot dat nog even afweek via Patricia Da Cruz Maia (0-1, 56ste minuut), van Elisabeth Borile (0-2, 63ste minuut) en van Zoé Piérard (0-3, 71ste minuut). Doelvrouw Zoe Buus Anderson verhinderde met enkele knappe reddingen nog een aantal goals en voorkwam zo dat de score net als in de heenwedstrijd opliep richting dubbele cijfers (op vrijdag 8 september 2023 werd het immers 11-0 voor R. Ixelles SC). Door de winst blijft R. Ixelles SC onder leiding van Ronald Hullebroeck op de derde plaats staan met nu 29 punten uit 14 wedstrijden. Het moet RAS Jodoigne (34 punten uit 14 duels) waartegen het voor nieuwjaar nog met 3-1 won ne BX Brussels (35 punten uit 13 duels) nog laten voorgaan. RRC Etterbeek, dat vorig seizoen nog in de tweede provinciale uitkwam, blijft ook na deze nederlaag onder leiding van Warren Jack Eben 13de en laatste zonder punten uit 14 wedstrijden. Het telt 7 punten achterstand op het RRC Boitsfort en het beloftenteam van ASE De Chastre. FC Schaerbeek gaf nog voor de competitie van start ging forfait.

Luister naar Zoe Buus Anderson (RRC Etterbeek) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Alice Antoine (R. Ixelles SC) dankzij Vrouwenteam TV:

De volgende wedstrijden van RRC Etterbeek zijn op bezoek bij het beloftenteam van R. Union SG (zaterdag 20 januari 2024) en thuis tegen het beloftenteam van FC Irlande Auderghem (vrijdag 26 januari 2024). R. Ixelles SC speelt in januari 2024 nog thuis tegen RRC Boitsfort (vrijdag 19 januari 2024) en op bezoek bij FC Walhain (vrijdag 26 januari 2024) vooraleer het op vrijdag 2 februari 2024 leider BX Brussels ontvangt!