Voor de eerste wedstrijd na de winterstop moest KVC De Toekomst Borsbeke in de Interprovinciale reeks Voetbal Vlaanderen A op bezoek bij KSV Bredene, ongeslagen leider met het maximum van de punten. KVC De Toekomst Borsbeke had in de laatste wedstrijd voor nieuwjaar nog gewonnen op RWDM Girls en wou aan de kust revanche nemen voor de zware thuisnederlaag op de openingsdag van het seizoen!

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KSV Bredene – KVC De Toekomst Borsbeke was een aangenaam duel om volgen met goed voetbal, mooie goals en een onverwacht scenario. De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong via Camille Vanhoorne – Ramboer na een diepe bal van doelvrouw Jana Van De Maele. Op aangeven van Margaux Van Ackere verdubbelde Juul Thienpont kort voor de rust de voorsprong voor de bezoekers (0-2, 40ste minuut) en onmiddellijk na de rust werd het zelfs 0-3 toen Margaux Van Ackere die een hoekschop van Camille Vanhoorne-Ramboer tegen de netten kopte (47ste minuut). Maar KSV Bredene sloeg meteen terug met de aansluitingstreffer van Lisa Bruneel (1-3, 50ste minuut) en kort daarna stond het zelfs al 2-3 toen Machteld Vandenbroucke diep gestuurd werd door Charlien Ver Eecke en met de hulp van een verdediger van de bezoekers doel trof (2-3, 52ste minuut). Beide teams speelden om minstens nog een doelpunt te scoren maar het was uiteindelijk Tine Blomme die op aangeven van Machteld Vandenbroucke de 3-3-eindstand op het bord bracht (84ste minuut).

Luister naar Camille Vanhoorne-Ramboer dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Tine Blomme (KSV Bredene) dankzij Vrouwenteam TV:

KSV Bredene blijft zo onder leiding van Karim Stockx na 12 wedstrijden ongeslagen maar het is met 34 op 36 wel het maximum kwijt. KVC De Toekomst Borsbeke blijft met nu 29 punten op 36 op 5 punten van de leider maar het toonde aan dat het nog altijd meedoet voor de titel. KFC Herent is na 12 speeldagen derde in de stand met 27 punten op 36, RWDM Girls is vierde met 26 punten op 36.

Bekijk nog eens alle uitslagen van de 12de speeldag in de Interprovinciale reeks VVA: