Op zondag 14 januari 2024 stond voor R. Union SG de eerste competitiewedstrijd van de terugronde in de Interprovinciale reeks ACFF op het programma en meteen ook de eerste officiële wedstrijd in het nieuwe kalenderjaar. Het was het beloftenteam van RFC de Liège dat mocht afzakken naar het Sportcomplex Corneille Barca aan de Lenniksebaan in Anderlecht om de geelblauwen partij te geven.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

R. Union SG haalde het tegen het beloftenteam van RFC de Liège met ruime cijfers. Het werd 5-1 nadat het bij de rust al 2-0 stond. In het derde kwartier van de eerste helft viel het openingsdoelpunt toen Jordan Henrotin na een hoekschop van Ryana Meylemans binnentikte (1-0, 36ste minuut). Zes minuten later speelde diezelfde Ryana Meylemans op rechts naar Laura Ocampo, zij ging haar tegenstander voorbij en gaf vervolgens de perfecte voorzet voor Anaëlle Wiard die de ruststand op het bord trapte (2-0, 42ste minuut). Even over het uur bezorgde Marika Dupont zichzelf een strafschop die ze vervolgens succesvol omzette (2-1, 63ste minuut) maar de vreugde was van korte duur want de pas ingevallen Enza Maelfeyt kon op aangeven van Anaëlle Wiard vanop links meteen het derde doelpunt van de thuisploeg binnentrappen (3-1, 66ste minuut). De Luikenaars wilden wel terugslaan maar het was vrouwelijk Union dat op het einde de score nog verhoogde tot 5-1. Eerst trapte Charline Deswaef een strafschop na een fout op Anaëlle Wiard binnen (4-1, 89ste minuut) en in de toegevoegde tijd was het Anaëlle Wiard zelf die, vlak voor ze nog een beetje Futsal ging spelen, op aangeven van Laura Ocampo en met een leuke beweging de eindstand op het bord trapte (5-1, 90ste + 4′ minuut).

Luister naar Marika Dupont (RFC de Liège B) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar David Mamés (coach R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

Door de overwinning had R. Union SG nu als zesde in het klassement 16 punten uit 12 duels, het beloftenteam van RFC de Liège bleef vierde met 22 punten uit 12 wedstrijden. Tussen deze beide teams staat nog het beloftenteam van Sporting de Charleroi dat 20 punten uit 12 duels heeft. Helemaal bovenaan staan herfstkampioen RUS Loyers en het beloftenteam van FWS Woluwe met 31 punten uit 12 wedstrijden, Sibret is knap derde met 26 punten uit 11 duels.

Bekijk nog eens alle uitslagen van de 12de speeldag in de Interprovinciale reeks ACFF: